Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Gudernatsch
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Gudernatsch » 11 led 2020 11:15

Zdravím

Potřeboval bych pomoc s jednou blbostí, která se mi děje na PC. Když uložím jakoukoliv mp3 na plochu, dostanu defaultní obrázek / náhled alba, kterého se nemůžu zbavit. V jiných složkách se mi to neděje.

Windows Media Player a VLC dělají oba stejnou neplechu. Zkusil jsem obrázek najít na C:\Users\UserName\AppData\Local\Microsoft\Media Player, ale nic tam není.

Nevíte, proč se to děje a kde najdu ten proklatý obrázek prosím vás?


Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
8,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte),
LCD Monitor SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)

Reklama
Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1091
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Grander » 11 led 2020 12:57

Ten obrázek je přímo součástí MP3 souboru? Zkus to zjistit...
A ještě se podívej, jestli to nepřiřazuje Groove přehrávač (screenshot)
ještě mě teda napadá, jestli to nesouvisí s tím, že v jiných složkach máš nastavení zobrazení jako seznam souborů, ale na ploše se už jedná o zobrazení ikonek, takže se k nim snaží přiřadit obrázek... Nevím, to mě jen napadlo...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Gudernatsch
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Gudernatsch » 11 led 2020 13:10

richchie píše:A od kdy patří mp3 na plochu?

Master Level 9.5 :clap:

Grander píše:Ten obrázek je přímo součástí MP3 souboru? Zkus to zjistit...
A ještě se podívej, jestli to nepřiřazuje Groove přehrávač (screenshot)
ještě mě teda napadá, jestli to nesouvisí s tím, že v jiných složkach máš nastavení zobrazení jako seznam souborů, ale na ploše se už jedná o zobrazení ikonek, takže se k nim snaží přiřadit obrázek... Nevím, to mě jen napadlo...


Groove přehrávač nemám ani nainstalovaný, takže to tím nebude.

Obrázek není součástí souboru. Jak jsem psal, ten nežádoucí obrázek se přiřadí všem hudebním souborům na ploše. :/
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
8,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte),
LCD Monitor SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 6867
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod faraon » 11 led 2020 13:39

Ono teda cokoliv ukládat na Plochu... :evil:

Jestli už tím musíš Plochu mermomocí zasviňovat, udělej si na ní pro tu MP3 zástupce. Tomu pak můžeš přiřadit co budeš chtít, ne to co ti nějaký Ind z Micro$hitu defaultně vecpe.
BIN: 1 + 1 = 10
DEC: 1 + 1 = 2
BOOL: 1 + 1 = 1

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8517
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod richchie » 11 led 2020 13:40

1.-Na to jak máš dlouho pc tak by jsi už mohl vědět,že plocha je určená pro zástupce.
2.-Používej jiný soft než ty zoufalosti typu vlc nebo wmp.
Začni třeba u softu typu AIMP nebo FOOBAR 2000 kam bez problémů naroubuješ-
https://www.stereotool.com/
a podobná rozšíření,kde je hudba o něčem jiném.

Uživatelský avatar
gogo1963
Aktivní varování: 1
Aktivní varování: 1
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2287
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod gogo1963 » 11 led 2020 13:54

další možnost je editor mp3 a ten obrázek tam někde máznout :D ...

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7836
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Rewqa » 11 led 2020 16:58

Třeba AIMP umí editovat ID3 tagy, ve kterých je uložený i obrázek alba. Každopádně bez editace ID3 se těch obrázku nezbavíš.
MSI B85-G43 | Intel i5 4460 | MSI GTX 1060 6GB Camo Squad | 16GB Crucial DDR3 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obrázek v HTML5
    od pavel2010 » 22 srp 2019 20:43 » v Web-tipy a vaše weby
    1
    858
    od LuCaCZ
    22 srp 2019 21:40
  • Obrázek učtu
    od czkof15 » 14 bře 2019 15:39 » v Windows 10, 8, 7, Vista, XP…
    2
    665
    od czkof15
    19 bře 2019 11:35
  • Excel: Obrázek - vložení z adresáře
    od Lady_Macbeth » 17 pro 2019 14:00 » v Kancelářské balíky
    2
    427
    od elninoslov
    19 pro 2019 09:23
  • Wifi - špatný dosah
    od Jtcko » 11 kvě 2019 22:52 » v Problémy s hardwarem
    5
    504
    od Jtcko
    12 kvě 2019 13:54
  • Špatný GSM signál
    od kajicek94 » 27 čer 2019 19:58 » v Vše ostatní (inet)
    4
    957
    od petr22
    27 čer 2019 23:08

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 2 hosti