Doporučte mi kvalitní sluchátka Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Renee
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Doporučte mi kvalitní sluchátka

Příspěvekod Renee » 01 srp 2011 02:29

Zdravím.
Po třech letech mě opustily moje staré dobré Koss Porta Pro, nevyhnul se jim osud který potká snad všechny sluchátka, prostě jsem jim polámal káblík u jacku.
Je to pro mě citelná ztráta, musel jsem dnes vytáhnout pecky co jsem dostal k telefonu a bylo to k nevydržení.
Jsem ale v oboru laik. Vím jen, že Porta Pro byly před těmi třemi lety super sluchátka, i když se spíš řadily do kategorie "miluješ je nebo je nesnášíš". Nevím jak od té doby sluchátka pokročily, ale nová Porta Pro jsou už docela levně k sehnání. Proto se chci zeptat zde, lidí kteří o tom pravděpodobně ví mnohem víc a mají i více zkušeností.
Chtěl bych sluchátka do tisícikoruny, pro poslech především metalu a rocku. Preferuji sluchátka konstrukcí i velikostí podobné zmiňovaným Porta Pro, pecky moc nemusím, obzvlášť ne ty co se cpou do hloubi uší. Taky bych rád, aby měly od jacku rovný kabel, ne zahnutý, ty vždycky polámu. (doufám, že víte co tím myslím) Nicméně doporučte mi, s čím máte dobré zkušenosti, já si vyberu. I kdyby to nebylo přesně to na co jsem zvyklý, můžu vše doladit ekvalizérem, hlavně aby mi to nepraskalo při silnějších hloubkách ani neřinčelo při výškách.
Ještě k otázce vzhledu bych zmínil že jsem tak trochu ujetej na barvičky a tak, takže pokud budou ty sluchátka vypadat jak pro magora tak to pro mě bude jasné plus. Co jsem koukal tak se mi hrozně líbí teď spousta sluchátek Skullcandy, to by na sebe prostě normální člověk nevzal :D . Jenže netuším co je to za firmu a jestli ty sluchátka za něco stojí, a i kdyby tak jsou většinou o další tisícovku výš než bych chtěl. Takže se klidně smířím i s klasicky barevnými sluchátky.
Předem moc děkuju za všechny tipy!

A bonusová otázka, máte nějaké tipy jak zabránit onomu polámání kabelu? Vždy, když mám sluchátka která mají za jackem zahnutý kabel, tak je v tom místě prostě polámu, když nosím přehrávač v kapse. Ty, co mají přímý kabel mají životnost mnohem delší, většinou skončí na něčem úplně jiném.
Naposledy upravil(a) mike007 dne 02 srp 2011 21:29, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upřesnění názvu tématu. Původní název "sluchátka" svou nulovou informační hodnotou porušoval pravidla

Reklama
Renee
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Sluchátka

Příspěvekod Renee » 02 srp 2011 19:22

Trošku si to tu bumpnu.. :)
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30155
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=23536
Oboje to jsou sluchátka Koss, ty druhé jsou právě Porta Pro, ale ty první jsou KSC/75 za uši. Jenže v parametrech mají naprosto totožné hodnoty. Hrají tedy stejně? Moje logika říká že jo, ale v diskusi tam někdo píše že ty KSC jsou s Porta Pro jen srovnatelné... Co vy na to? Někdo? Kdokoliv?
Díky :)

Ondys
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Ondys » 02 srp 2011 20:38

Myslím si, že by sis měl koupit Koss Porta pro, jednou jsi je už měl, tak víš jak ti pasují (navíc je to legenda všech legend ;)) a je to lepší, než si zvykat na sluchátka, která se dávají za uši (není to moc dobré mít to za ušima...) a za pár dnů či týdnu zjistíš, že sis měl koupit ty Porta Pro. ;)
Je to tvá volba ;)
Never stop dreaming.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 02 srp 2011 21:10

Jak opustily? Ty nemáš doživotní záruku? Mně když přestanou jít, tak je pošlu do Eurostaru do Ostravy a za dva týdny mi přijdou v cajku i s novými molitánky. Ani poplatek (50Kč) po mě nechtějí. Ani poštovné!
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod krtenek » 02 srp 2011 21:15

Můžu doporučit SENNHEISER PX 100.

Renee
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Renee » 02 srp 2011 21:32

Ondys: Možná máš pravdu, myslím že na klipsy za ušima bych si zvykl, ale prý jsou náchylnější na lámání. Co jsem koukal tak se mi fakt asi Porta Pro zamlouvají nejvíc, asi si koupím černé ať je trochu změna :)
mike007: Doživotní záruku bohužel nemám... Ten poplatek je bez záruky 300, už jsem o tom i něco koumal. A ten eurostar je v Čestlicích, mám to hodinku dvě busem... Jenže nevím jestli mi je třeba vymění nebo spraví hned na počkání, když tam dojedu osobně... Já nechci 14 dní čekat, vyloženě bez těch sluchátek trpím :D
krtenek: Myslíš tyto? Líbí se mi, jenže se bojím, že sluchátka takovéhle konstrukce mi nebudou na hlavě držet... Porta Pro mají ty dvě opěrky nad ušima takže defacto drží na 4 místech. Možná si říkáš že je to blbá starost, ale kdybys věděl jaké mám vlasy, chápal bys :)

krtenek
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Re: Doporučte mi kvalitní sluchátka

Příspěvekod krtenek » 02 srp 2011 21:37

Myslim ty bez II., ale asi už se neprodávají. Jasný, měl jsem oboje, kosáci drží na palici velice dobře.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Re: Doporučte mi kvalitní sluchátka

Příspěvekod mike007 » 02 srp 2011 21:40

Poplatek je 300Kč, ale pokud se u nich zaregistruješ, poplatek je 50Kč. Jak jsem ale psal, nechtěli po mě ani korunu. Ani za poštovné, což mě mile překvapilo. Jestli by ti opravili sluchátka na počkání těžko říct, záleží na poškození, ale spíš počítej, že to bude na několik dní... Je dobré mít v záloze ještě jedny. Já mám například špunty - Sennheisery CX300-II. Hrajou úplně stejně kvalitně jako Koss Porta ;) Mám k těmto dvoum sluchátkům až citový vztah ;)
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy prosím pište do fóra. Od toho tu je.

Renee
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Doporučte mi kvalitní sluchátka  Vyřešeno

Příspěvekod Renee » 04 srp 2011 17:10

Ten redukovaný poplatek 50kč je jen pro ty, co si sluchátka koupili od určitého data a se speciálním kódem, který je třeba registrovat. Já jsem si sluchátka kupoval pravděpodobně ještě před tím datem, dlouho pak ležely v šuplíku, než jsem na ně zas narazil jako na poklad a začal je používat. Proto by poplatek pro mě byl 300kč. Ale to není důležité. Mám sice taky ještě záložní špunty, ale fakt jsem z nich na nervy. Situaci jsem prozatím vyřešil poněkud extrémnějším způsobem - pájkou... Takže zas hrajou, i když jack vypadá poněkud nestandartně. Až mi přijde výplata, asi si prostě koupím nové, pro zajímavost třeba černé nebo červené, s kódem pro doživotní záruku :)
Myslím že to tu můžu označit za vyřešené, vlastně jsem ani tolik pomoct nepotřeboval...
Dík

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nová sluchátka
    od Riviera kid » 24 kvě 2025 08:40 » v Vše ostatní (hw)
    4
    4480
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    24 kvě 2025 18:47
  • Bezdrátové sluchátka
    od Dolpi » 28 lis 2024 06:23 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    3
    3225
    od Dolpi Zobrazit poslední příspěvek
    01 pro 2024 21:36
  • Bezdrátové sluchátka s ANC do 2000Kc k TV
    od walderan » 15 led 2025 12:16 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    3796
    od walderan Zobrazit poslední příspěvek
    18 led 2025 17:51
  • Win 10 sluchátka po připojení ztrácí hlasitost
    od maiki » 07 čer 2025 00:36 » v Problémy s hardwarem
    0
    2039
    od maiki Zobrazit poslední příspěvek
    07 čer 2025 00:36
  • Herní sluchátka okolo 4 tisíc
    od Aurelian » 17 pro 2024 18:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC