Po třech letech mě opustily moje staré dobré Koss Porta Pro, nevyhnul se jim osud který potká snad všechny sluchátka, prostě jsem jim polámal káblík u jacku.
Je to pro mě citelná ztráta, musel jsem dnes vytáhnout pecky co jsem dostal k telefonu a bylo to k nevydržení.
Jsem ale v oboru laik. Vím jen, že Porta Pro byly před těmi třemi lety super sluchátka, i když se spíš řadily do kategorie "miluješ je nebo je nesnášíš". Nevím jak od té doby sluchátka pokročily, ale nová Porta Pro jsou už docela levně k sehnání. Proto se chci zeptat zde, lidí kteří o tom pravděpodobně ví mnohem víc a mají i více zkušeností.
Chtěl bych sluchátka do tisícikoruny, pro poslech především metalu a rocku. Preferuji sluchátka konstrukcí i velikostí podobné zmiňovaným Porta Pro, pecky moc nemusím, obzvlášť ne ty co se cpou do hloubi uší. Taky bych rád, aby měly od jacku rovný kabel, ne zahnutý, ty vždycky polámu. (doufám, že víte co tím myslím) Nicméně doporučte mi, s čím máte dobré zkušenosti, já si vyberu. I kdyby to nebylo přesně to na co jsem zvyklý, můžu vše doladit ekvalizérem, hlavně aby mi to nepraskalo při silnějších hloubkách ani neřinčelo při výškách.
Ještě k otázce vzhledu bych zmínil že jsem tak trochu ujetej na barvičky a tak, takže pokud budou ty sluchátka vypadat jak pro magora tak to pro mě bude jasné plus. Co jsem koukal tak se mi hrozně líbí teď spousta sluchátek Skullcandy, to by na sebe prostě normální člověk nevzal

Předem moc děkuju za všechny tipy!
A bonusová otázka, máte nějaké tipy jak zabránit onomu polámání kabelu? Vždy, když mám sluchátka která mají za jackem zahnutý kabel, tak je v tom místě prostě polámu, když nosím přehrávač v kapse. Ty, co mají přímý kabel mají životnost mnohem delší, většinou skončí na něčem úplně jiném.