Zdravim,
mam problem s prehravanim DivX a Xvid filmu. Obcas se pri prehravani sekne cele PC, nekdy naskoci modra obrazovka BSOD, nekdy se rovnou restartuje.
Mel jsem kodeky All in 1, ted jsem zkusil CCCP a dela to porad, a to jak ve Windows media playeru, tak i v BSplayeru.
Stava se to dost nepravidelne. Nekdy treba po 3 minutach, jindy po pul hodine. PC je jinak stabilni, i ve hrach, nijak zvlast se neprehriva.
Fakt uz nevim, nemate nekdo napad? Nejake prenastaveni dekoderu, jine kodeky, jiny prehravac, jine ovladace grafiky, DX, nebo uz nevim co by pomohlo.
(OS je Windows ME, grafika nVidia GF2)
PRI PREHRAVANI FILMU SE ZASEKNE PC
Bohuzel, kdyz bych BSOD ted potreboval, tak nechce naskocit. Vzdycky se jen objevi cerny pruh a konec.
Ale napadlo me, jestli to treba nemuze byt slabym zdrojem. Kdyz pustim Speedfan (4.31), tak na karte frekvence je u stavu poznamka "Low power preffered" a kdyz pustim film, preskoci na "Power needed".
Zde parametry zdroje:
PC: Abit KT7A, Duron 950, 1 HDD, 1 CD, 1 FDD, GeForce 2 Ti
Je tedy mozne ze zasekavani pri prehravani filmu zpusobuje zdroj? Jak uz jsem ale napsal vyse, PC je jinak stabilni, zkousel jsem NHL2002 a hodinu OK. Film vydrzi max. 30 min...
Ale napadlo me, jestli to treba nemuze byt slabym zdrojem. Kdyz pustim Speedfan (4.31), tak na karte frekvence je u stavu poznamka "Low power preffered" a kdyz pustim film, preskoci na "Power needed".
Zde parametry zdroje:
Kód: Vybrat vše
PX-230
AC input 230 V ... 3 A
DC output:
+5.5 V ... 23 A )
+3.3 V ... 14 A )> max. 115 W
+12 V ... 9 A
-12 V ... 0.8 A
-5 V ... 0.5 A
PC: Abit KT7A, Duron 950, 1 HDD, 1 CD, 1 FDD, GeForce 2 Ti
Je tedy mozne ze zasekavani pri prehravani filmu zpusobuje zdroj? Jak uz jsem ale napsal vyse, PC je jinak stabilni, zkousel jsem NHL2002 a hodinu OK. Film vydrzi max. 30 min...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Říkáš antivir žádný a firewall asi také ne, že. Určitě použij Mwav.exe, nejnovější verze je i v češtině. Nastavuje se během instalace. Nezapomeň aktualizovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Pic píše:Určitě použij Mwav.exe
Tak neco malo tam bylo... Ale i tak - pustil jsem zkusmo film a po par minutach cerna obrazovka a zvuk zaseknuty ve smycce.
Takze chyba bude jeste nekde jinde.
Zde jeste log HJT, ale to se mi zda OK...
Logfile of HijackThis v1.99.1
Scan saved at 7:44:48, on 23.4.2007
Platform: Windows ME (Win9x 4.90.3000)
MSIE: Internet Explorer v5.50 (5.50.4134.0100)
Running processes:
C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SPOOL32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\STIMON.EXE
C:\PROGRAM FILES\ALWIL SOFTWARE\AVAST4\ASHSERV.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RPCSS.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\INTERNAT.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\FPDISP5A.EXE
C:\WINDOWS\MIXER.EXE
C:\WINDOWS\RUNDLL32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\SS\SS152.EXE
C:\SS\SS152.EXE
E:\HIJACKTHIS\HIJACKTHIS.EXE
C:\WINDOWS\TEMP\MEXE.COM
C:\WINDOWS\TEMP\KAVSS.EXE
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName =
O2 - BHO: AcroIEHlprObj Class - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\PROGRAM FILES\ADOBE\ACROBAT 5.0 CE\READER\ACTIVEX\ACROIEHELPER.OCX
O2 - BHO: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O3 - Toolbar: @msdxmLC.dll,-1@1029,&Rádio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\SYSTEM\MSDXM.OCX
O3 - Toolbar: Megaupload Toolbar - {4E7BD74F-2B8D-469E-CCB0-B130EEDBE97C} - C:\PROGRA~1\MEGAUP~1\MEGAUP~1.DLL
O4 - HKLM\..\Run: [internat.exe] internat.exe
O4 - HKLM\..\Run: [TaskMonitor] C:\WINDOWS\taskmon.exe
O4 - HKLM\..\Run: [SystemTray] SysTray.Exe
O4 - HKLM\..\Run: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\Run: [FinePrint Dispatcher v5] "C:\WINDOWS\SYSTEM\fpdisp5a.exe" /source=HKLM
O4 - HKLM\..\Run: [C-Media Mixer] Mixer.exe /startup
O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\NvCpl.dll,NvStartup
O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install
O4 - HKLM\..\Run: [NvMediaCenter] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\SYSTEM\NvMcTray.dll,NvTaskbarInit
O4 - HKLM\..\RunServices: [LoadPowerProfile] Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
O4 - HKLM\..\RunServices: [SchedulingAgent] mstask.exe
O4 - HKLM\..\RunServices: [StillImageMonitor] C:\WINDOWS\SYSTEM\STIMON.EXE
O4 - HKLM\..\RunServices: [avast!] C:\Program Files\Alwil Software\Avast4\ashServ.exe
O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_02\bin\npjpi150_02.dll
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tento log, není zrovna moje parketa, na to se Ti musí mrknout někdo znalejší. Jen pro upřesnění - to se stává u filmů z originálních DVD, nebo někde stažených, či kopírovaných? Dělá to každý film, nebo jen některé? Zkus ten film na jiném PC - třeba je to chyba ve filmu. Když se podíváš do správce zařízení, není tam někde otazník nebo vykřičník?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Pic píše:Dělá to každý film, nebo jen některé?
Prave ze to dela vsechno. At uz filmy DVDrip nebo i kratke videoklipy z internetu...
Vsiml jsem si, ze mi na jeednom IRQ sedi USB porty a zvukova karta, tak jsem ji zkusil hodit do jineho slotu. Moc si od toho neslibuju, ale nic dalsiho me zatim nenapada...
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Přehrávání hudby v autoradiu přestane po chvíli hrát
od extrem » 07 dub 2025 17:34 » v Vše ostatní (hw) - 0
- 1616
-
od extrem