Vždy když někde začne diskuse o muzice, tak se většinou strhne velká hádka, který styl je lepší a který horší - je to sranda. Tak abych nezůstal po zadu, tak se přidám též.
Poslouchal jsme hodně stylů: Dádu > Rock > HIP HOP, ale teď jsem objevil něco co je ze všeho nejlepší – TRANCE (např. http://www.youtube.com/watch?v=UGWDfouNZcs, http://www.youtube.com/watch?v=HjaRAjjA ... re=related, super nová věc od DJ Tiesto - Somewhere Inside) (poslouchám ho již 6let v kuse) zatím se mi nepřejedl. Protože mi přijde jako jediný hudební styl který má výraznou melodii, neopakuje se, každý song úplně jiný, většina je originál, má krásný rytmus a je to pohoda.
Co mi vadí na ostatních?
Hip Hop – se neustále opakuje začátek písničky stejný jak konec
Rock a podobný – furt stejný hudební nástroje – jen kytara a kytara a kytara
Pop a RnB – je nevýrazný bez nějaké zvláště propracované melodie
Vážná hudba – je super ale moc náročná na všední poslech
„džes“ – je super
DmB - je super na odreagování
Kuře
PS: Podle mě ke každé hudbě patří její styl např hip hop velký gaťe – nebral bych jim to. normálně to neposlouchám ale je to dobrý http://youtube.com/watch?v=DGMwWIg3pE8 - někde na foru jsem to našel.
Co máte rádi za muziku? Vyřešeno
Re: Co máte rádi za muziku?
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
tohle mě opravdu pobavilo titulek byl co mě baví za muziku což se o trance nedá říct je to novotvar jedné melodie která mění tony a hraje tam převážně jeden nástroj a to elektronika takže o jí chybí melodie je to furt jedno a to samé a většina songů si jsou podobné jako vejce vejci a rytmus je ve stylu Techna
tady jde zřejmě jen a pouze o provokaci vůdči ostatním . Naštěstí mě tahle muzika nic neříká a starším ročníkům taky ne (my jsme se na diskotéce vrněli na melodii a hudbu nebo na rokáči zapařili na pořádný nářez kde jsme si mohli zazpívat s naší oblíbenou kapelou .
Takže opravdu nic pro 35+
když už ti něco teda vadí a dáš to do éteru ( i když šlo v podstatě o jinou otázku a jiné odpovědi)
ps:mimochodem za těch 25 let co vnímam muziku jsem si všimnul že Rock může mít i více hudebních nástrojů
nejen kytatu a kytaru a kytaru
Popík je styl postavený na textu a melodii (i když se text mnohdy opakuje) melodie se většinou mění a stejné jsou jen refrémy k němu patří i styl oblíkání(a že je pestrý) originalita písniček kde podoba není jako u Trance
Vážná hudba byla skládána pro orchestr pro více hráčů tudíž nemohlo v té době jít o celodenní poslech a dnes se používá i jako relax - nebo terapeut music je taky originální a jedinečná a přesto se člověk na to musí "přepnout"
ale nic náročného tam kromě produkce jednotlivých hráčů - snad není .
takže kolem a kolem tohle byla odpověď na tvou reakci a nemá za ukol vyvolat hádku jen ukázat druhý pohled kterých je tu hafo . problém bude i v tom že když jinému stylu moc nerozumíš raději o něm nepiš protože každému něco vadí ale musí vědět o co se jedná - tvoje argumenty spíš vycházejí s nepochopení těchto stylů.
u Trance se občas najde něco co nevypnu nebo nepřepnu a nechám tu "hudbu" dohrát dokonce to znamená že mi dokáže i nevadit

tady jde zřejmě jen a pouze o provokaci vůdči ostatním . Naštěstí mě tahle muzika nic neříká a starším ročníkům taky ne (my jsme se na diskotéce vrněli na melodii a hudbu nebo na rokáči zapařili na pořádný nářez kde jsme si mohli zazpívat s naší oblíbenou kapelou .
Takže opravdu nic pro 35+
když už ti něco teda vadí a dáš to do éteru ( i když šlo v podstatě o jinou otázku a jiné odpovědi)
ps:mimochodem za těch 25 let co vnímam muziku jsem si všimnul že Rock může mít i více hudebních nástrojů
nejen kytatu a kytaru a kytaru

Popík je styl postavený na textu a melodii (i když se text mnohdy opakuje) melodie se většinou mění a stejné jsou jen refrémy k němu patří i styl oblíkání(a že je pestrý) originalita písniček kde podoba není jako u Trance
Vážná hudba byla skládána pro orchestr pro více hráčů tudíž nemohlo v té době jít o celodenní poslech a dnes se používá i jako relax - nebo terapeut music je taky originální a jedinečná a přesto se člověk na to musí "přepnout"
ale nic náročného tam kromě produkce jednotlivých hráčů - snad není .
takže kolem a kolem tohle byla odpověď na tvou reakci a nemá za ukol vyvolat hádku jen ukázat druhý pohled kterých je tu hafo . problém bude i v tom že když jinému stylu moc nerozumíš raději o něm nepiš protože každému něco vadí ale musí vědět o co se jedná - tvoje argumenty spíš vycházejí s nepochopení těchto stylů.
u Trance se občas najde něco co nevypnu nebo nepřepnu a nechám tu "hudbu" dohrát dokonce to znamená že mi dokáže i nevadit

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
furt stejný hudební nástroje – jen kytara a kytara a kytara
Dovolím si oponovat. Před pár týdny jsme hráli na narozeninové párty. Při rockových sériích se ke kytarám připojil jeden z hostů s klarinetem. Poprvé v životě jsem ozvučoval tento nástroj a poprvé v životě jsem si uvědomil, že ta "chobotnice" je v podstatě také bigbítovým nástrojem. A když si poslechneš cymbálovku, tak ti dojde, že i tento nástroj je bigbítový. A dudy? Samozřejmě taky. A vozembouch, famfrnoch, ... Taky. Snad jen triangl ne...

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Merlin66
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
To Karlos: ty brďo ! Famfrnoch, to byl nátěr, už jsem na to málem zapomněl - v hospodě Pod branou (snad si jméno nepletu) jsme plnívali vlastenecké povinnosti jakožto PS někde v 86tým a jeden týpek to tam vytáhnul - dozvuky nějaké svatby či co - a po pár Čerchovech jsme se všichni tak nějak semkli - metalisti, diskanti, hluší, slepí prostě styl nestyl a kalili jsme společně všemožné lidovky. To byly časy...
Pro neznalé - je to speciální tradiční lidový nástroj z Domažlicka. Džbán s kůží a s koňskýma žíněma. Vydává zvuky jako..jako.. asi něco jako kazoo.
Pro neznalé - je to speciální tradiční lidový nástroj z Domažlicka. Džbán s kůží a s koňskýma žíněma. Vydává zvuky jako..jako.. asi něco jako kazoo.
Můj první stroj: Atari 800XL
Zpráva pro jarod72pm:
... já jsem jen řekl svůj názor na muziku, kterou rád poslouchám a popsal jsem co mi vadí na ostatních – myslím, že jsem nebyl jediný. Žádná provokace ani nic jiného v tom není a ani nebylo - jen jsem řekl proč mám rád Trenc.
Mám kamaráda na FAMU obor tvorba zvuku k filmu hodně jsem si o hudebních stylech povídaly => myslím si, že tomu rozumím dost (samozřejmě, že ne zdaleka všechno) Vím třeba i to jak jednotlivý styly vznikly a jaký mají účel v dnešní době.
Nezaměňovat Trenc s jinými hudebními styly např. Haus, Techno, Elktro, ... Trenc je opravdu jedinečný někdo ho dokonce srovnává s moderní vážnou hudbou. Mám spoustu kamarádů kteří byli zarytí rokeři a nic jiného neposlouchaly pak jsem jim ukázal pravý clasický Trencík a nechaly si odemně vypálit hned DVD aby to mohly poslouchat. V Rocku je proste dominanta kytara, která mi tam vadí pač je v každém songu. Trenc má pokaždé hlavní melodii z jiného nástroje což je supr a skladba každé písně je úplně jiný (fascinuje mě to, že jeden člověk složí song cca za 2 měsíce a pak když ho zahraj,e tak je schopný rozhejbat třeba dav 40 000lidí a je přitom sám). Trenc se nehraje na diskotéce, ale v klubech na diskotéce jsem snad v životě nebyl. Kdy jsem byl na AvB tak na začátku jeho setu zpívala Operní zpěvkyně asi půl hodiny a on do toho hrál svoje songy – bylo to supr. PvD zase vzal orchestr a nechal jim zahrát svoje songy – slyšel jsem to bylo to úžasný. Najdi si na netu teřba Signalrunners – Chicago, Paul Van Dyke - For An Angel nebo Armin Van Buuren - Zocalo či Cosmic Gate - Should have known (radio edit)
Kuře.
PS: Disko jako hudební styl zanikl v roce 1990 a nahradilo ho Dance.
Neříkám že rock je henus a že se to nedá poslouchat. Věřím tomu, že když tam harje víc nástrojů nejen kytara, tak to musí být supr.
... já jsem jen řekl svůj názor na muziku, kterou rád poslouchám a popsal jsem co mi vadí na ostatních – myslím, že jsem nebyl jediný. Žádná provokace ani nic jiného v tom není a ani nebylo - jen jsem řekl proč mám rád Trenc.
Mám kamaráda na FAMU obor tvorba zvuku k filmu hodně jsem si o hudebních stylech povídaly => myslím si, že tomu rozumím dost (samozřejmě, že ne zdaleka všechno) Vím třeba i to jak jednotlivý styly vznikly a jaký mají účel v dnešní době.
Nezaměňovat Trenc s jinými hudebními styly např. Haus, Techno, Elktro, ... Trenc je opravdu jedinečný někdo ho dokonce srovnává s moderní vážnou hudbou. Mám spoustu kamarádů kteří byli zarytí rokeři a nic jiného neposlouchaly pak jsem jim ukázal pravý clasický Trencík a nechaly si odemně vypálit hned DVD aby to mohly poslouchat. V Rocku je proste dominanta kytara, která mi tam vadí pač je v každém songu. Trenc má pokaždé hlavní melodii z jiného nástroje což je supr a skladba každé písně je úplně jiný (fascinuje mě to, že jeden člověk složí song cca za 2 měsíce a pak když ho zahraj,e tak je schopný rozhejbat třeba dav 40 000lidí a je přitom sám). Trenc se nehraje na diskotéce, ale v klubech na diskotéce jsem snad v životě nebyl. Kdy jsem byl na AvB tak na začátku jeho setu zpívala Operní zpěvkyně asi půl hodiny a on do toho hrál svoje songy – bylo to supr. PvD zase vzal orchestr a nechal jim zahrát svoje songy – slyšel jsem to bylo to úžasný. Najdi si na netu teřba Signalrunners – Chicago, Paul Van Dyke - For An Angel nebo Armin Van Buuren - Zocalo či Cosmic Gate - Should have known (radio edit)
Kuře.
PS: Disko jako hudební styl zanikl v roce 1990 a nahradilo ho Dance.
Neříkám že rock je henus a že se to nedá poslouchat. Věřím tomu, že když tam harje víc nástrojů nejen kytara, tak to musí být supr.
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,
- Iron
- Level 2
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Věřím tomu, že když tam hraje víc nástrojů nejen kytara, tak to musí být supr.
Většinou hraje právě kytara a bubny. Kombinace těchto dvou nástrojů je podle mě nejlepší. Dokáží vytvořit parádní melodie.
neopakuje se
No podle mě se opakuje opravdu hodně (hlavně u druhého songu, tam se něco změnilo až v polovině).
Mám spoustu kamarádů kteří byli zarytí rokeři a nic jiného neposlouchaly pak jsem jim ukázal pravý clasický Trencík a nechaly si odemně vypálit hned DVD aby to mohly poslouchat.
Pravděpodobně poslouchali nějakou mizernou rockovou kapelu

- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
to kuře
Disko jako hudební styl se neustále provozuje v USA v GB a jinde v evropě kdybys to trochu sledoval našel bys něco i na MTV nevo VIVA kanálech . Takže o zániku nemůže být ani řeč
Trenc se těžko může srovnávat s vážnou muzikou
ale i to je názor
styl Dance se provozoval u černošských skupin už v 80 letech vedle Diska a společně přežívají dodnes.
ps: potřeba si trochu oprášit historii a znalosti hudby - pokud máš tak kolem 20-25 roků tak ti bohužel muzika 80 let nic neříká a určitě tyhle trendy nesleduješ podle toho co posloucháš a o čem píšeš.
Disko jako hudební styl se neustále provozuje v USA v GB a jinde v evropě kdybys to trochu sledoval našel bys něco i na MTV nevo VIVA kanálech . Takže o zániku nemůže být ani řeč
Trenc se těžko může srovnávat s vážnou muzikou

styl Dance se provozoval u černošských skupin už v 80 letech vedle Diska a společně přežívají dodnes.
ps: potřeba si trochu oprášit historii a znalosti hudby - pokud máš tak kolem 20-25 roků tak ti bohužel muzika 80 let nic neříká a určitě tyhle trendy nesleduješ podle toho co posloucháš a o čem píšeš.

AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
... za svým názorem si stojím - hudební styl disko bylo vytlačeno Dencem. Možná se hraje ale v nynější době neznám jedinou skupinu, projekt, … který by vydal novinku.
Říkáš, mizerný rock poslouchaly? Oni poslouchají všechno co jste vyjmenovaly na foru "Depešáky", "kvýny", ...
Když tak sem hoďte taky nějaký název songu s autorem abych si to mohl poslechnout.
PS: to je taky super song Abott & Chambers & Tiff Lacey - Strange Liaison
Říkáš, mizerný rock poslouchaly? Oni poslouchají všechno co jste vyjmenovaly na foru "Depešáky", "kvýny", ...
Když tak sem hoďte taky nějaký název songu s autorem abych si to mohl poslechnout.
PS: to je taky super song Abott & Chambers & Tiff Lacey - Strange Liaison
Tak nevím,sjíždím teď Killing Joke,Revolting CocKs,poslední dobou Prouzu,Masomlejn , tak to se tady nechytám...
- karlos
- Master Level 8
- Pohlaví:
- Stav:
A je to tady! Už jsme v sobě... Koneckonců jinak to ani dopadnout nemohlo, tak je to vždycky
Kuře, Queen, Depeche Mode, to není poctivej rock (DM vůbec není rock), tak jak ho chápou rockový šelmy. Poslechni si rif ze Smoke On The Water od DeepPurple, nebo rif z IronMann od Black Sabbath, to jsou kytarové klasiky u kterých znalcům tečou slzy dojetí po tvářích i po více než třiceti letech. Jestli nová, syntetická muzika i po třiceti letech bude mít co říci posluchačům, pak hluboce smeknu a naučím se jednotlivé styly rozlišovat. Zatím se všek jen lehce usmívám nad nadšením, že ta "hudba" dokáže roztancovat desetitisíce lidí, jestlipak ono to nebude modrými pilulkami, po nichž tanečníci tančí s rozšířenýma zorničkama i na přestávky

Kuře, Queen, Depeche Mode, to není poctivej rock (DM vůbec není rock), tak jak ho chápou rockový šelmy. Poslechni si rif ze Smoke On The Water od DeepPurple, nebo rif z IronMann od Black Sabbath, to jsou kytarové klasiky u kterých znalcům tečou slzy dojetí po tvářích i po více než třiceti letech. Jestli nová, syntetická muzika i po třiceti letech bude mít co říci posluchačům, pak hluboce smeknu a naučím se jednotlivé styly rozlišovat. Zatím se všek jen lehce usmívám nad nadšením, že ta "hudba" dokáže roztancovat desetitisíce lidí, jestlipak ono to nebude modrými pilulkami, po nichž tanečníci tančí s rozšířenýma zorničkama i na přestávky

Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
- Weslo
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
karlosi kdyby si někdy zkusil to o čem se tak opovržlivě vyjadřuješ (ty pilulky a elektronickou hudbu) tak by si viděl jaká je to magie.Jinak osobně se mi přesně ty klasický fláky které si uvedl vůbec nelíbí.Takové ty kecy o tom že kvalitní muzika přežije leta bla bla.Uvědom si že v té době bylo oproti dnešku málo skupin a většinou hráli podobné věci.U nás to navíc bylo zdeformováno tím že se jednalo o zakázené a tedy pro většinu tehdejších mladých přitažlivé interprety.Dneska je bohudík situace jiná a já si dovolím tvrdit že vaše generace je poslední která dokáže říkat nějáké hudbě to co ty...
Ale uznávám že třeba Hotel California od Eagles je úžasný song..
Ale uznávám že třeba Hotel California od Eagles je úžasný song..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
- K-O-L-T
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak ja mam rad vsetko. Rad si vypocujem vsetko dobre, ci uz rap, techno, metal, trance, hip-hop..
Napriklad:
Metal - Rammstein, Machine Head, Hatebreed, SOAD, Devildriver, Mudvayne, LORDI
...
A co sa tyka SK rapu tak ten neznasam...sa to neda pocuvat, akurat Rytmus ma dobre piesne

Napriklad:
Metal - Rammstein, Machine Head, Hatebreed, SOAD, Devildriver, Mudvayne, LORDI

A co sa tyka SK rapu tak ten neznasam...sa to neda pocuvat, akurat Rytmus ma dobre piesne

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 20
- 5458
-
od domitea
Zobrazit poslední příspěvek
včera, 12:23