Co máte rádi za muziku? Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Co máte rádi za muziku?

Příspěvekod kuře » 08 dub 2008 13:54

Vždy když někde začne diskuse o muzice, tak se většinou strhne velká hádka, který styl je lepší a který horší - je to sranda. Tak abych nezůstal po zadu, tak se přidám též.
Poslouchal jsme hodně stylů: Dádu > Rock > HIP HOP, ale teď jsem objevil něco co je ze všeho nejlepší – TRANCE (např. http://www.youtube.com/watch?v=UGWDfouNZcs, http://www.youtube.com/watch?v=HjaRAjjA ... re=related, super nová věc od DJ Tiesto - Somewhere Inside) (poslouchám ho již 6let v kuse) zatím se mi nepřejedl. Protože mi přijde jako jediný hudební styl který má výraznou melodii, neopakuje se, každý song úplně jiný, většina je originál, má krásný rytmus a je to pohoda.

Co mi vadí na ostatních?
Hip Hop – se neustále opakuje začátek písničky stejný jak konec
Rock a podobný – furt stejný hudební nástroje – jen kytara a kytara a kytara
Pop a RnB – je nevýrazný bez nějaké zvláště propracované melodie
Vážná hudba – je super ale moc náročná na všední poslech
„džes“ – je super
DmB - je super na odreagování
Kuře

PS: Podle mě ke každé hudbě patří její styl např hip hop velký gaťe – nebral bych jim to. normálně to neposlouchám ale je to dobrý http://youtube.com/watch?v=DGMwWIg3pE8 - někde na foru jsem to našel.
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

Reklama
jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 08 dub 2008 14:30

tohle mě opravdu pobavilo titulek byl co mě baví za muziku což se o trance nedá říct je to novotvar jedné melodie která mění tony a hraje tam převážně jeden nástroj a to elektronika takže o jí chybí melodie je to furt jedno a to samé a většina songů si jsou podobné jako vejce vejci a rytmus je ve stylu Techna :D
tady jde zřejmě jen a pouze o provokaci vůdči ostatním . Naštěstí mě tahle muzika nic neříká a starším ročníkům taky ne (my jsme se na diskotéce vrněli na melodii a hudbu nebo na rokáči zapařili na pořádný nářez kde jsme si mohli zazpívat s naší oblíbenou kapelou .
Takže opravdu nic pro 35+
když už ti něco teda vadí a dáš to do éteru ( i když šlo v podstatě o jinou otázku a jiné odpovědi)
ps:mimochodem za těch 25 let co vnímam muziku jsem si všimnul že Rock může mít i více hudebních nástrojů
nejen kytatu a kytaru a kytaru :lol:
Popík je styl postavený na textu a melodii (i když se text mnohdy opakuje) melodie se většinou mění a stejné jsou jen refrémy k němu patří i styl oblíkání(a že je pestrý) originalita písniček kde podoba není jako u Trance
Vážná hudba byla skládána pro orchestr pro více hráčů tudíž nemohlo v té době jít o celodenní poslech a dnes se používá i jako relax - nebo terapeut music je taky originální a jedinečná a přesto se člověk na to musí "přepnout"
ale nic náročného tam kromě produkce jednotlivých hráčů - snad není .
takže kolem a kolem tohle byla odpověď na tvou reakci a nemá za ukol vyvolat hádku jen ukázat druhý pohled kterých je tu hafo . problém bude i v tom že když jinému stylu moc nerozumíš raději o něm nepiš protože každému něco vadí ale musí vědět o co se jedná - tvoje argumenty spíš vycházejí s nepochopení těchto stylů.
u Trance se občas najde něco co nevypnu nebo nepřepnu a nechám tu "hudbu" dohrát dokonce to znamená že mi dokáže i nevadit :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 dub 2008 14:44

furt stejný hudební nástroje – jen kytara a kytara a kytara

Dovolím si oponovat. Před pár týdny jsme hráli na narozeninové párty. Při rockových sériích se ke kytarám připojil jeden z hostů s klarinetem. Poprvé v životě jsem ozvučoval tento nástroj a poprvé v životě jsem si uvědomil, že ta "chobotnice" je v podstatě také bigbítovým nástrojem. A když si poslechneš cymbálovku, tak ti dojde, že i tento nástroj je bigbítový. A dudy? Samozřejmě taky. A vozembouch, famfrnoch, ... Taky. Snad jen triangl ne... :wink:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Merlin66
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod Merlin66 » 08 dub 2008 15:25

To Karlos: ty brďo ! Famfrnoch, to byl nátěr, už jsem na to málem zapomněl - v hospodě Pod branou (snad si jméno nepletu) jsme plnívali vlastenecké povinnosti jakožto PS někde v 86tým a jeden týpek to tam vytáhnul - dozvuky nějaké svatby či co - a po pár Čerchovech jsme se všichni tak nějak semkli - metalisti, diskanti, hluší, slepí prostě styl nestyl a kalili jsme společně všemožné lidovky. To byly časy...

Pro neznalé - je to speciální tradiční lidový nástroj z Domažlicka. Džbán s kůží a s koňskýma žíněma. Vydává zvuky jako..jako.. asi něco jako kazoo.
Můj první stroj: Atari 800XL

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kuře » 08 dub 2008 15:32

Zpráva pro jarod72pm:
... já jsem jen řekl svůj názor na muziku, kterou rád poslouchám a popsal jsem co mi vadí na ostatních – myslím, že jsem nebyl jediný. Žádná provokace ani nic jiného v tom není a ani nebylo - jen jsem řekl proč mám rád Trenc.
Mám kamaráda na FAMU obor tvorba zvuku k filmu hodně jsem si o hudebních stylech povídaly => myslím si, že tomu rozumím dost (samozřejmě, že ne zdaleka všechno) Vím třeba i to jak jednotlivý styly vznikly a jaký mají účel v dnešní době.
Nezaměňovat Trenc s jinými hudebními styly např. Haus, Techno, Elktro, ... Trenc je opravdu jedinečný někdo ho dokonce srovnává s moderní vážnou hudbou. Mám spoustu kamarádů kteří byli zarytí rokeři a nic jiného neposlouchaly pak jsem jim ukázal pravý clasický Trencík a nechaly si odemně vypálit hned DVD aby to mohly poslouchat. V Rocku je proste dominanta kytara, která mi tam vadí pač je v každém songu. Trenc má pokaždé hlavní melodii z jiného nástroje což je supr a skladba každé písně je úplně jiný (fascinuje mě to, že jeden člověk složí song cca za 2 měsíce a pak když ho zahraj,e tak je schopný rozhejbat třeba dav 40 000lidí a je přitom sám). Trenc se nehraje na diskotéce, ale v klubech na diskotéce jsem snad v životě nebyl. Kdy jsem byl na AvB tak na začátku jeho setu zpívala Operní zpěvkyně asi půl hodiny a on do toho hrál svoje songy – bylo to supr. PvD zase vzal orchestr a nechal jim zahrát svoje songy – slyšel jsem to bylo to úžasný. Najdi si na netu teřba Signalrunners – Chicago, Paul Van Dyke - For An Angel nebo Armin Van Buuren - Zocalo či Cosmic Gate - Should have known (radio edit)
Kuře.

PS: Disko jako hudební styl zanikl v roce 1990 a nahradilo ho Dance.

Neříkám že rock je henus a že se to nedá poslouchat. Věřím tomu, že když tam harje víc nástrojů nejen kytara, tak to musí být supr.
CPU: AMD FX 8350, CORSAIR 16 GB KIT DDR3 1600MHz (cl 9) CL8 Dominator, MB: ASUS M5A99X EVO R2.0, GK: SAPPHIRE HD 6870, SSD: Kingston SSDNow V300 180GB HDD: WD CB 2TB, 750B a 500GB, monitor: Eizo a Samsung,

Iron
Level 2
Level 2
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Iron » 08 dub 2008 16:50

Věřím tomu, že když tam hraje víc nástrojů nejen kytara, tak to musí být supr.

Většinou hraje právě kytara a bubny. Kombinace těchto dvou nástrojů je podle mě nejlepší. Dokáží vytvořit parádní melodie.

neopakuje se

No podle mě se opakuje opravdu hodně (hlavně u druhého songu, tam se něco změnilo až v polovině).

Mám spoustu kamarádů kteří byli zarytí rokeři a nic jiného neposlouchaly pak jsem jim ukázal pravý clasický Trencík a nechaly si odemně vypálit hned DVD aby to mohly poslouchat.

Pravděpodobně poslouchali nějakou mizernou rockovou kapelu :wink:

jarod72pm
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod jarod72pm » 08 dub 2008 16:57

to kuře
Disko jako hudební styl se neustále provozuje v USA v GB a jinde v evropě kdybys to trochu sledoval našel bys něco i na MTV nevo VIVA kanálech . Takže o zániku nemůže být ani řeč
Trenc se těžko může srovnávat s vážnou muzikou :lol: ale i to je názor :wink:
styl Dance se provozoval u černošských skupin už v 80 letech vedle Diska a společně přežívají dodnes.
ps: potřeba si trochu oprášit historii a znalosti hudby - pokud máš tak kolem 20-25 roků tak ti bohužel muzika 80 let nic neříká a určitě tyhle trendy nesleduješ podle toho co posloucháš a o čem píšeš. :wink:
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.

kuře
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod kuře » 08 dub 2008 17:17

... za svým názorem si stojím - hudební styl disko bylo vytlačeno Dencem. Možná se hraje ale v nynější době neznám jedinou skupinu, projekt, … který by vydal novinku.

Říkáš, mizerný rock poslouchaly? Oni poslouchají všechno co jste vyjmenovaly na foru "Depešáky", "kvýny", ...

Když tak sem hoďte taky nějaký název songu s autorem abych si to mohl poslechnout.

PS: to je taky super song Abott & Chambers & Tiff Lacey - Strange Liaison

micc
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod micc » 08 dub 2008 18:15

Tak nevím,sjíždím teď Killing Joke,Revolting CocKs,poslední dobou Prouzu,Masomlejn , tak to se tady nechytám...

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 08 dub 2008 19:50

A je to tady! Už jsme v sobě... Koneckonců jinak to ani dopadnout nemohlo, tak je to vždycky :lol: :lol: :lol:
Kuře, Queen, Depeche Mode, to není poctivej rock (DM vůbec není rock), tak jak ho chápou rockový šelmy. Poslechni si rif ze Smoke On The Water od DeepPurple, nebo rif z IronMann od Black Sabbath, to jsou kytarové klasiky u kterých znalcům tečou slzy dojetí po tvářích i po více než třiceti letech. Jestli nová, syntetická muzika i po třiceti letech bude mít co říci posluchačům, pak hluboce smeknu a naučím se jednotlivé styly rozlišovat. Zatím se všek jen lehce usmívám nad nadšením, že ta "hudba" dokáže roztancovat desetitisíce lidí, jestlipak ono to nebude modrými pilulkami, po nichž tanečníci tančí s rozšířenýma zorničkama i na přestávky :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 08 dub 2008 20:47

karlosi kdyby si někdy zkusil to o čem se tak opovržlivě vyjadřuješ (ty pilulky a elektronickou hudbu) tak by si viděl jaká je to magie.Jinak osobně se mi přesně ty klasický fláky které si uvedl vůbec nelíbí.Takové ty kecy o tom že kvalitní muzika přežije leta bla bla.Uvědom si že v té době bylo oproti dnešku málo skupin a většinou hráli podobné věci.U nás to navíc bylo zdeformováno tím že se jednalo o zakázené a tedy pro většinu tehdejších mladých přitažlivé interprety.Dneska je bohudík situace jiná a já si dovolím tvrdit že vaše generace je poslední která dokáže říkat nějáké hudbě to co ty...

Ale uznávám že třeba Hotel California od Eagles je úžasný song..
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

K-O-L-T
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod K-O-L-T » 08 dub 2008 20:54

Tak ja mam rad vsetko. Rad si vypocujem vsetko dobre, ci uz rap, techno, metal, trance, hip-hop.. :listen:
Napriklad:
Metal - Rammstein, Machine Head, Hatebreed, SOAD, Devildriver, Mudvayne, LORDI :D ...
A co sa tyka SK rapu tak ten neznasam...sa to neda pocuvat, akurat Rytmus ma dobre piesne :|

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Mají cenu IT kurzy ? Máte zkušenost ?
    od TeIkQ » 03 čer 2025 16:45 » v Vše ostatní (z oblasti IT)
    20
    5458
    od domitea Zobrazit poslední příspěvek
    včera, 12:23

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”