Obnova pri pouziti norton ghost 10

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Moriss
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Obnova pri pouziti norton ghost 10

Příspěvekod Moriss » 15 úno 2007 14:23

Mam zalohu dvou disku (na tretim) vytvorenou pomoci norton ghost 10. A mam bootovaci cd norton ghost. Kdyz z nej nabootuju tak pro obnovu mi to otevre pouze soubory .gho, ale soubor zalohy ma priponu v2i. Takze nejde otevrit a bez operacniho systemu tudiz ani pouzit... Co s tim. dekuji.

Reklama
Mister.G
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mister.G » 15 úno 2007 14:52

Pokud by jsi chtěl obnovit zálohy vytvořený Ghostem, tak se neotvíraj. V biosu si nastavíš bootování z cd/dvd mechaniky a vložíš právě tu první (bootovací) placku. Pak už tě to jen vyzve ke vložení dalšího disku a jede to dál.
K čemu nám je, že zítra bude líp, když pokaždé, když se ráno probudíme, je dnes.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 15 úno 2007 15:11

ja ty zalohy namam na dvd. mam je na hdd. A mam bootovaci cd, ze ktereho by se melo nabootovat a pak obnovit zalohu... ale ono mi to jen otvira soubor .gho a ty zalohy co mam na hdd maji jinou priponu.. Ta zaloha ma kolem 25 giga. nechci to roztahovat na tolik dvd a na disku na to mam mista dost.

Mister.G
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mister.G » 15 úno 2007 15:52

No pokud máš podporu 9GB placek, tak by ti to zabralo pouze 3. No a neni ta záloha bootovací sama. Zkoušel jsi v biosu dát bootování právě z toho disku, kde máš ty zálohy?
K čemu nám je, že zítra bude líp, když pokaždé, když se ráno probudíme, je dnes.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 15 úno 2007 16:33

jasne... dobra pripustme ze bych to prece jen narval na dvd. Jak to v NG udelat? Pokud dam zalohovat primo na dvd, napise mi, ze na cd/dvd nelze zaloha provest. samosebou bych mohl zalohu udelat na disk,rozdelit ji na mensi dily a zkopirovat na dvd... to ale neresi muj problem s tim, co s tim v pripade havarie systemu... kdyz budu mit tyto zalohy na dvd, docela pochybuji ze by to bylo bootovaci.

Mister.G
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mister.G » 15 úno 2007 16:42

No jestli se nemýlim, tak NG by ti měl nabídnout na jakej typ media to chceš zálohovat. Pokud zvolíš DVD, sám to rozpočte a pak první placka těch záloh je bootovací, která se nabootoje a pak žádá druhou a třetí atd.
Ještě k těm zálohám. Co zálohuješ? Pouze data jako např. hudbu, programy, obrázky a videa nebo kompletní win i s nastavením.
Pro jistotu si všechny data zálohuj jen nakopírováním na placku a v případě velkejch potíží bys instnul win a ze záloh přenesl data.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 15 úno 2007 16:53

jo pokud dam nezavislou kopii tak to jde na i dvd. Ale ja si prave nejsem jist jestli to bude bootovaci.. ale kdyz rikas tak asi jo. zalohuju to nejnutnejsi (cely systemovy disk,+ disk na kterem jsou naistalovane aplikace; jen to nutne, zadne hry ani medialni soubory)

Mister.G
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mister.G » 15 úno 2007 17:03

Pokud teda budeš zálohovat systémovej disk, pak by bylo dobrý ho pořádně pročistit. Úplně nejlepší by bylo to naformátovat, udělat čistou instalaci woken, nastavit jak potřebuješ, nainstalovat potřebné programy a potom provést kompletní zálohu. Nevim, jak dlouho jedeš na současnym systému, ale věř, že to zazálohuješ i se spoustou starých registrů a nepotřebných souborů.

Luboš
Tvůrce článků
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod Luboš » 15 úno 2007 19:09

Já tento program používám již roky, i když v poslední době jsem přešel na PowerQuest Image Center. Oba programy jsou de facto totožné, a to jak obsluhou, tak designem. Jediný rozdíl je v jiném druhu (příponě) vytvářených záloh - souborů. Nejdu ti teď radit, co máš dělat, ale popíšu, jak tyto programy používám já.

Především jsem si udělal na DVD zálohu celého systémového oddílu, a to IHNED po koupi počítače s nainstalovaným systémem. Mohl jsem si udělat kopii jedna k jedné na jiný disk, ale raději jsem volil tuto variantu. Toto DVD uchovávám v jiném pokoji, než mám počítač (i ty ostatní - viz níže).

Za druhé: jednou za čas (dle vlastního uvážení a tudíž nikoli pravidelně) překopírovávám na DVD-RW svoje data (pro Excel, Word, texty, hudbu, grafiku a pod.), abych měl jistotu, že o důležité data nepřijdu.

Za třetí: jednou za delší dobu (možná tak jednou za pololetí) provedu zálohu celého systémového oddílu i dalšího oddílu s aplikacemi na externí harddisk. Samozřejmě, že předtím si tyto oddíly vyčistím od nepotřebných souborů a provedu nejprve defragmentaci.

Tento systém mám už zaužívaný a mohu potvrdit, že se mi to párkrát již vyplatilo. Vřele doporučuji, nikoliv však přikazuji.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 18 úno 2007 20:47

Tak sem to vyzkousel na rw cko, jenom disk c, za den to bylo. a neni bootovaci :( je tam akorat ta zaloha

Mister.G
Level 2.5
Level 2.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Mister.G » 20 úno 2007 15:37

Ano, máš pravdu. Teď jsem se dočet, že záleží jakou máš verzi. Pokud nejsou zálohy bootovací, pak máš tzv. disketovou verzi. Musíš v Nortonu udělat spouštěcí disketu a přes ní spustíš předem vytvořené zálohy.

Moriss
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Moriss » 20 úno 2007 16:55

No tak s tim se zase nehnu, jelikoz nemam disketovku :( mam nejake boot cd(uvadel jsem na zacatku), ale to tu zalohu neotevre.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tom Clancy's Ghost Recon - Advanced Warfighter
    od byron » 04 úno 2025 11:43 » v Hry
    4
    2104
    od meda2016 Zobrazit poslední příspěvek
    04 úno 2025 17:28
  • Použití mobilních dat při probíhajícím hovoru Příloha(y)
    od MK_Vs » 01 říj 2024 10:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    12
    5182
    od šulda Zobrazit poslední příspěvek
    03 říj 2024 11:20
  • 15" notebook na domácí použití
    od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    7
    3736
    od michal84 Zobrazit poslední příspěvek
    28 zář 2024 10:05
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému