Obnova pri pouziti norton ghost 10
Obnova pri pouziti norton ghost 10
Mam zalohu dvou disku (na tretim) vytvorenou pomoci norton ghost 10. A mam bootovaci cd norton ghost. Kdyz z nej nabootuju tak pro obnovu mi to otevre pouze soubory .gho, ale soubor zalohy ma priponu v2i. Takze nejde otevrit a bez operacniho systemu tudiz ani pouzit... Co s tim. dekuji.
Pokud by jsi chtěl obnovit zálohy vytvořený Ghostem, tak se neotvíraj. V biosu si nastavíš bootování z cd/dvd mechaniky a vložíš právě tu první (bootovací) placku. Pak už tě to jen vyzve ke vložení dalšího disku a jede to dál.
K čemu nám je, že zítra bude líp, když pokaždé, když se ráno probudíme, je dnes.
jasne... dobra pripustme ze bych to prece jen narval na dvd. Jak to v NG udelat? Pokud dam zalohovat primo na dvd, napise mi, ze na cd/dvd nelze zaloha provest. samosebou bych mohl zalohu udelat na disk,rozdelit ji na mensi dily a zkopirovat na dvd... to ale neresi muj problem s tim, co s tim v pripade havarie systemu... kdyz budu mit tyto zalohy na dvd, docela pochybuji ze by to bylo bootovaci.
No jestli se nemýlim, tak NG by ti měl nabídnout na jakej typ media to chceš zálohovat. Pokud zvolíš DVD, sám to rozpočte a pak první placka těch záloh je bootovací, která se nabootoje a pak žádá druhou a třetí atd.
Ještě k těm zálohám. Co zálohuješ? Pouze data jako např. hudbu, programy, obrázky a videa nebo kompletní win i s nastavením.
Pro jistotu si všechny data zálohuj jen nakopírováním na placku a v případě velkejch potíží bys instnul win a ze záloh přenesl data.
Ještě k těm zálohám. Co zálohuješ? Pouze data jako např. hudbu, programy, obrázky a videa nebo kompletní win i s nastavením.
Pro jistotu si všechny data zálohuj jen nakopírováním na placku a v případě velkejch potíží bys instnul win a ze záloh přenesl data.
K čemu nám je, že zítra bude líp, když pokaždé, když se ráno probudíme, je dnes.
Pokud teda budeš zálohovat systémovej disk, pak by bylo dobrý ho pořádně pročistit. Úplně nejlepší by bylo to naformátovat, udělat čistou instalaci woken, nastavit jak potřebuješ, nainstalovat potřebné programy a potom provést kompletní zálohu. Nevim, jak dlouho jedeš na současnym systému, ale věř, že to zazálohuješ i se spoustou starých registrů a nepotřebných souborů.
Já tento program používám již roky, i když v poslední době jsem přešel na PowerQuest Image Center. Oba programy jsou de facto totožné, a to jak obsluhou, tak designem. Jediný rozdíl je v jiném druhu (příponě) vytvářených záloh - souborů. Nejdu ti teď radit, co máš dělat, ale popíšu, jak tyto programy používám já.
Především jsem si udělal na DVD zálohu celého systémového oddílu, a to IHNED po koupi počítače s nainstalovaným systémem. Mohl jsem si udělat kopii jedna k jedné na jiný disk, ale raději jsem volil tuto variantu. Toto DVD uchovávám v jiném pokoji, než mám počítač (i ty ostatní - viz níže).
Za druhé: jednou za čas (dle vlastního uvážení a tudíž nikoli pravidelně) překopírovávám na DVD-RW svoje data (pro Excel, Word, texty, hudbu, grafiku a pod.), abych měl jistotu, že o důležité data nepřijdu.
Za třetí: jednou za delší dobu (možná tak jednou za pololetí) provedu zálohu celého systémového oddílu i dalšího oddílu s aplikacemi na externí harddisk. Samozřejmě, že předtím si tyto oddíly vyčistím od nepotřebných souborů a provedu nejprve defragmentaci.
Tento systém mám už zaužívaný a mohu potvrdit, že se mi to párkrát již vyplatilo. Vřele doporučuji, nikoliv však přikazuji.
Především jsem si udělal na DVD zálohu celého systémového oddílu, a to IHNED po koupi počítače s nainstalovaným systémem. Mohl jsem si udělat kopii jedna k jedné na jiný disk, ale raději jsem volil tuto variantu. Toto DVD uchovávám v jiném pokoji, než mám počítač (i ty ostatní - viz níže).
Za druhé: jednou za čas (dle vlastního uvážení a tudíž nikoli pravidelně) překopírovávám na DVD-RW svoje data (pro Excel, Word, texty, hudbu, grafiku a pod.), abych měl jistotu, že o důležité data nepřijdu.
Za třetí: jednou za delší dobu (možná tak jednou za pololetí) provedu zálohu celého systémového oddílu i dalšího oddílu s aplikacemi na externí harddisk. Samozřejmě, že předtím si tyto oddíly vyčistím od nepotřebných souborů a provedu nejprve defragmentaci.
Tento systém mám už zaužívaný a mohu potvrdit, že se mi to párkrát již vyplatilo. Vřele doporučuji, nikoliv však přikazuji.
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2105
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
04 úno 2025 17:28
-
-
Použití mobilních dat při probíhajícím hovoru Příloha(y)
od MK_Vs » 01 říj 2024 10:35 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení - 12
- 5183
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
03 říj 2024 11:20
-
-
-
15" notebook na domácí použití
od michal84 » 03 zář 2024 17:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 7
- 3737