Propojení soundbaru a TV

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

retros1
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: červenec 18
Bydliště: Trmice
Pohlaví: Muž

Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod retros1 » 23 dub 2019 17:16

Dobrý den, chci vás požádat o radu jak nejlépe propojit naší TV a Soundbar LG, který jsem dnes objednal. V tý různý kabeláži se moc dobře nevyznám.
TV: https://televize.heureka.cz/sencor-sle- ... e/#section
Soundbar: https://soundbary.heureka.cz/lg-sk5/spe ... e/#section
Jestli chápu správně návod tak potřebuju buď HDMI (ARC), což nevím jestli TV má a nebo optický audio kabel, což na TV taky přímo nevidím, ale není to S/PDIF?
Předem děkuji za rady :)


GPU: Sapphire Radeon PULSE RX 5700 XT 8G, 8GB GDDR6
CPU: AMD Ryzen 5 3600
MB: MSI B450-A PRO MAX - AMD B450
RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000
SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB
Case: Sharkoon M25-V, černá
Zdroj: Seasonic Focus Plus Gold - 550W
OS: Win 10 Pro

Reklama
Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 850
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod drobino » 23 dub 2019 20:01

Osobne bych to propojil optickym kabelem. Vystup z televize do vstupu soundbaru.

jokabuki
Level 2
Level 2
Příspěvky: 198
Registrován: srpen 18
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod jokabuki » 23 dub 2019 20:16

Těžko to spojíš optikou, když TV ji nemá! Sencor SLE 40F56M4 má pouze digitální koaxiální výstup SPDIF. Doporučil bych převodník SPDIF na Toslink: https://www.lan-shop.cz/adapter-s-pdif- ... gKn7vD_BwE

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8526
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod richchie » 23 dub 2019 21:57

SPIDF je optika
Toslink je optika.
Na propojení tv a beden stačí kabel,který má správné koncovky.

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 850
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod drobino » 24 dub 2019 04:11

Omlouvam se, bral jsem to ze ma opticky vystup moc automaticky, ze jsem se ani nepodival. Prosel jsem ruzne popisy te televize a jediny audio vystup co jsem tam nasel je sluchatkovy. Mozna jeste na scartu vy jste nekde nasli digitalni vystup?

retros1
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: červenec 18
Bydliště: Trmice
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod retros1 » 24 dub 2019 07:17

Přidávám foto konektorů obou zařízení. První dvě foto soundbar, další dva TV.

K tomu převodníku co jeden z vás posílal - musel bych teda kromě převodníku koupit ještě oboustranný S/PDIF kabel a oboustranný digitální audio kabel, je to tak?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
GPU: Sapphire Radeon PULSE RX 5700 XT 8G, 8GB GDDR6
CPU: AMD Ryzen 5 3600
MB: MSI B450-A PRO MAX - AMD B450
RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000
SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB
Case: Sharkoon M25-V, černá
Zdroj: Seasonic Focus Plus Gold - 550W
OS: Win 10 Pro

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 850
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod drobino » 24 dub 2019 17:45

Takže jak to vidím tak máš tři možnosti buď to co psal jokabuki nebo to připojit kabelem ze sluchátkového konektoru na televizi do portable in (předpokládám že je to 3.5mm jack) ale tím se ti ztlumí televize a půjde zvuk jen na soundbaru a nebo přes scart ale tam zase půjde jen analogový zvuk což třeba je problém při přehrávání filmu z usb. Osobně bych asi volil to co psal jokabuki a nejlevnější bude 3.5mm jack - 3.5mm jack kabel ze sluchátek do portable in.
Naposledy upravil(a) drobino dne 24 dub 2019 17:46, celkem upraveno 1 x.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8526
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod richchie » 24 dub 2019 17:46

Nemůžu si pomoci,ale u tv jsem našel jen na zvuk sluchátkový výstup.Zbytek zvuku je jen vstup.No a převod sluchátek na optiku asi neklapne.
Co se poohlidnout po nové tv,protože od příštího roku by jsi stejně musel koupit nějaký box na H265 pro tv vysílání?
Možná se pletu,ale snad se ještě někdo vyjádří.

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 850
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod drobino » 24 dub 2019 17:48

Je tam spdif out vedle kompozitního vstupu.

Dodatečně přidáno po 6 minutách 42 vteřinách:
retros1 píše:K tomu převodníku co jeden z vás posílal - musel bych teda kromě převodníku koupit ještě oboustranný S/PDIF kabel a oboustranný digitální audio kabel, je to tak?

Ano ten digitální kabel je optické vlákno něco takového: https://www.alza.cz/premiumcord-opticky ... 42.htm?o=1

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8526
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod richchie » 24 dub 2019 17:54

Pravda.Nevšiml jsem si.Takže převodník-dělá se jich spousty(jak už byl zmíněný) nebo např.-https://datove-prepinace.heureka.cz/konig-knaco2500/specifikace/#section
a spoustu dalších + k tomu oba tyhle kabely-
https://www.youtube.com/watch?v=hGXrEdLFun8

retros1
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: červenec 18
Bydliště: Trmice
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod retros1 » 24 dub 2019 20:43

Super díky moc za rady. Uz jsem objednal adaptér a potřebnou kabeláž tak snad to klapne. Jinak az bude čas na novou TV tak už vim co má mít za audio output. Teď neřeším nějaký H265 protože máme O2 TV.

Dodatečně přidáno po 18 minutách 51 vteřinách:
Ještě doplnění, doma jsem našel oboustranný 3,5mm jack a soundbar hraje, super. Akorát nejde zvuk z toho subwooferu, sparovalo se to automaticky, akorát v tom jenom praská. Může to být tím připojením soundbaru k TV jackem? Ze to nějak nestíhá, nebo to není tak kvalitní přenos?
GPU: Sapphire Radeon PULSE RX 5700 XT 8G, 8GB GDDR6
CPU: AMD Ryzen 5 3600
MB: MSI B450-A PRO MAX - AMD B450
RAM: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3000
SSD: Kingston A2000, M.2 - 1TB
Case: Sharkoon M25-V, černá
Zdroj: Seasonic Focus Plus Gold - 550W
OS: Win 10 Pro

Uživatelský avatar
drobino
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 850
Registrován: září 16
Pohlaví: Muž

Re: Propojení soundbaru a TV

Příspěvekod drobino » 24 dub 2019 22:11

Ne to si nemyslim pokud by to bylo kabelem hrali by spatne i reproduktory spis bude problem ve spojeni basaku se soundbarem. Bud je to spatne sparovane nebo to neco rusi nebo basak nefunguje. Zkus ho dat blizko soundbaru a sparuj znovu.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení PC s TV
    od Sirkosta » 20 bře 2020 10:35 » v Vše ostatní (hw)
    6
    291
    od Sirkosta
    20 bře 2020 11:03
  • propojení
    od Duffy23 » 28 kvě 2019 15:11 » v Vše ostatní (sw)
    4
    668
    od ITCrowd
    28 kvě 2019 19:53
  • Propojení 2 routerů.
    od Sirkosta » 30 dub 2019 11:48 » v Administrace sítě
    46
    5175
    od ITCrowd
    30 čer 2019 10:23
  • Propojení notebook s TV
    od Kattnienika » včera, 08:22 » v Problémy s hardwarem
    6
    207
    od jokabuki
    včera, 15:22
  • Propojení TV s PC přes USB
    od jpanther » 20 led 2020 14:16 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)
    4
    401
    od Χ‌‌
    20 led 2020 17:22

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů