Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

Gudernatsch
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Gudernatsch » 11 led 2020 11:15

Zdravím

Potřeboval bych pomoc s jednou blbostí, která se mi děje na PC. Když uložím jakoukoliv mp3 na plochu, dostanu defaultní obrázek / náhled alba, kterého se nemůžu zbavit. V jiných složkách se mi to neděje.

Windows Media Player a VLC dělají oba stejnou neplechu. Zkusil jsem obrázek najít na C:\Users\UserName\AppData\Local\Microsoft\Media Player, ale nic tam není.

Nevíte, proč se to děje a kde najdu ten proklatý obrázek prosím vás?


Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
8,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte),
LCD Monitor SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)

Reklama
Uživatelský avatar
Grander
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1337
Registrován: leden 12
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Grander » 11 led 2020 12:57

Ten obrázek je přímo součástí MP3 souboru? Zkus to zjistit...
A ještě se podívej, jestli to nepřiřazuje Groove přehrávač (screenshot)
ještě mě teda napadá, jestli to nesouvisí s tím, že v jiných složkach máš nastavení zobrazení jako seznam souborů, ale na ploše se už jedná o zobrazení ikonek, takže se k nim snaží přiřadit obrázek... Nevím, to mě jen napadlo...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Gudernatsch
Level 3
Level 3
Příspěvky: 410
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Gudernatsch » 11 led 2020 13:10

richchie píše:A od kdy patří mp3 na plochu?

Master Level 9.5 :clap:

Grander píše:Ten obrázek je přímo součástí MP3 souboru? Zkus to zjistit...
A ještě se podívej, jestli to nepřiřazuje Groove přehrávač (screenshot)
ještě mě teda napadá, jestli to nesouvisí s tím, že v jiných složkach máš nastavení zobrazení jako seznam souborů, ale na ploše se už jedná o zobrazení ikonek, takže se k nim snaží přiřadit obrázek... Nevím, to mě jen napadlo...


Groove přehrávač nemám ani nainstalovaný, takže to tím nebude.

Obrázek není součástí souboru. Jak jsem psal, ten nežádoucí obrázek se přiřadí všem hudebním souborům na ploše. :/
Windows 10 Pro 64-bit
Intel Core i5 4460 @ 3.20GHz
8,00GB Dual-Channel DDR3
MSI B85-G43
NVIDIA GeForce GTX 970 (Gigabyte),
LCD Monitor SAMSUNG 23,6" S24D390
111GB KINGSTON (SSD)
931GB Seagate (SATA)

Uživatelský avatar
faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Příspěvky: 7004
Registrován: prosinec 10
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod faraon » 11 led 2020 13:39

Ono teda cokoliv ukládat na Plochu... :evil:

Jestli už tím musíš Plochu mermomocí zasviňovat, udělej si na ní pro tu MP3 zástupce. Tomu pak můžeš přiřadit co budeš chtít, ne to co ti nějaký Ind z Micro$hitu defaultně vecpe.
"Dokud nebyly počítače, programování nebylo problémem.
Jestliže bylo několik slabých počítačů, bylo programování malým problémem.
Když však programátoři získali počítače na svou dobu ohromné síly, stalo se také programování ohromným problémem."

E. W. Dijkstra, 1972

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Příspěvky: 8568
Registrován: listopad 06
Bydliště: ano
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod richchie » 11 led 2020 13:40

1.-Na to jak máš dlouho pc tak by jsi už mohl vědět,že plocha je určená pro zástupce.
2.-Používej jiný soft než ty zoufalosti typu vlc nebo wmp.
Začni třeba u softu typu AIMP nebo FOOBAR 2000 kam bez problémů naroubuješ-
https://www.stereotool.com/
a podobná rozšíření,kde je hudba o něčem jiném.

Uživatelský avatar
gogo1963
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2317
Registrován: srpen 19
Bydliště: Brno
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod gogo1963 » 11 led 2020 13:54

další možnost je editor mp3 a ten obrázek tam někde máznout :D ...

Uživatelský avatar
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Příspěvky: 7977
Registrován: říjen 06
Bydliště: Praha
Pohlaví: Muž

Re: Jakákoliv mp3 na ploše má špatný obrázek alba

Příspěvekod Rewqa » 11 led 2020 16:58

Třeba AIMP umí editovat ID3 tagy, ve kterých je uložený i obrázek alba. Každopádně bez editace ID3 se těch obrázku nezbavíš.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 16GB Crucial DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Obrázek v HTML5
    od pavel2010 » 22 srp 2019 20:43 » v Web-tipy a vaše weby
    1
    1386
    od LuCaCZ
    22 srp 2019 21:40
  • Excel: Obrázek - vložení z adresáře
    od Lady_Macbeth » 17 pro 2019 14:00 » v Kancelářské balíky
    3
    1219
    od Lady_Macbeth
    24 úno 2020 10:42
  • Špatný zvuk BT sluchátek JBL 500BT
    od Rosta6 » 19 dub 2020 20:11 » v Problémy s hardwarem
    8
    391
    od Skeleton
    20 dub 2020 21:38
  • Špatný obraz u televize Sony
    od buripe » 09 pro 2019 17:47 » v Vše ostatní (Off topic)
    2
    1501
    od dvorakj
    11 pro 2019 23:15
  • Ikony na ploše
    od MrFanTomas » 22 kvě 2020 22:49 » v Problémy s hardwarem
    1
    272
    od MrFanTomas
    23 kvě 2020 00:23

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů