Ztlumene mluvene slovo v DVD/video, ostatni zvuky ok Vyřešeno

Sekce pro řešení potíží s přehráváním multimédií (kodeky, přehrávače..) nebo s vypalováním...

Moderátor: Mods_senior

zombivec
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Ztlumene mluvene slovo v DVD/video, ostatni zvuky ok

Příspěvekod zombivec » 08 črc 2008 11:28

Prosim o pomoc, pri prehravani filmu na DVD nebo filmu ve formatu video souboru (treba avi film) mi funguje obraz, titulky i zakladni zvuk pozadi filmu (vse krome mluveni), ale mluveni - cestina nebo i anglictina je hrozne slaba. Nevim co s tim ani jak to zkontrolovat, dane DVD film na DVD prehravaci i na jinem pocitaci hraje normalne, mluveni je slyset stejne silne jako jine zvuky filmu. Diky za rady.

Reklama
Owner
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Ztlumene mluvene slovo v DVD/video, ostatni zvuky ok

Příspěvekod Owner » 08 črc 2008 11:45

Nemáš tam aktivovaný nějaký ekvalizér?
Fallout fan | HJT | MWAV | CCleaner | Provozuji Minecraft server Minecore.cz | Osobní blog
Notebook: Thinkpad X200s - 12", Core2Duo L9300, 9cell, 240GB SSD, 5GB DDR3
PC: AMD Phenom II X6 1055T, 12GB DDR3, AMD 6870, 500GB Seagate 7200.12

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 08 črc 2008 14:06

Tak předně kde to přehráváš v DVD přehrávači nebo v PC. Tyto problémy mám s některými videi se zvukem 5.1 nebo 7.1 Kdy se mi do stereo reproduktorů dostanou zadní ruchové kanály Hlasitost je dobrá pouze v případě že někdo promluví zezadu KOnkrétně Cloverfied DVD rip sem si vychutnal az když sem ho pustil přes scart z DVD do televize s momo zvukem a předpokládám že se všechny zvukové kanály sloučili někde na vstupu ze scart. Dále by se mohlo jednat o prohození pravého a levého zvukového kanálu pak je zvuk neurčitý jakoby vycházel někde zatebou a nemůžeš přesně určit odkud vychází. Další možnost jak zkreslit zvuk je přefázování jednoho z reproduktorů pokud tito dělá jen jedno video může to být přefázované již na nosiči.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

zombivec
nováček
Stav:

Příspěvekod zombivec » 09 črc 2008 17:43

Ekvalizer mam v pocitaci jen ten co tam je od naistalovani zvuklove karty nebo neceho takovyho, proste uz v novym kompu byl Realtek HD a v nem je na jednom liste ekvalizer, ale nic jsem sam nenastavoval.

Dela mi to pokud prehravam film v avi (nevim jak je v nem co nastaveno, nestahoval jsme ho z DVD) tak i pokud prehravam film z DVD. Zvuk je dobry krome toho co rikaji lidi - dialogy, nevyznam se v tom, ale to je asi tim ze se smichava zvuk filmu s ruznymy jazykovymi verzemi dialogu ne? no a me prave nejde asi to smichavani. POtreboval bych poradit i pripadne jaK to otestovat aby bylo jasne co s tim je. Je na to nejaky nastroj? Ja v pocitaci nasel jen ten Realtek.

DIky predem za rady

zombivec
nováček
Stav:

Příspěvekod zombivec » 14 črc 2008 22:32

Nikdo nevi, nikdo neporadi???

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 15 črc 2008 07:55

JInak pro lamy. Zkontroluj barvy kolíků a zdířek z dvd musí být barva na barvu. Pokud se jedná o domácí kino - výstup repro ze zesilovače označený drátek z páru k repro musí být ve stejné barvě svorky u všech repro.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 15 črc 2008 09:17

V naprosté většině filmů s vícekanálovým zvukem jsou dialogy pouze v kanálu CENTER (přední střed). Zkontroluj si nastavení režimu své zvukové karty. Pokud máš nastavený režim X.1 (3.1, 4.1, ... 7.1) a nemáš připojený (nebo funkční) reproduktor pro kanál CENTER, slyšíš dialogy jen přeslechem do kanálů L FRONT a R FRONT. Pokud to tak je, pomůže nastavení režimu zvukové karty na STEREO.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

MenpeCZ
nováček
Stav:

Příspěvekod MenpeCZ » 15 úno 2015 19:58

Ahoj já jsem v nastavení zvuku přepl na stereo a vše je už ok

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Ztlumene mluvene slovo v DVD/video, ostatni zvuky ok  Vyřešeno

Příspěvekod mmmartin » 15 úno 2015 20:06

Dobře jsi udělal, stejnou cestu pravděpodobně zvolil před pěti roky i tazatel zombivec. :-o
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”