Zdravím,
v poslední době se legálnost stahování filmů docela často propírá, ale co už jsem nikde nenašla je jak je to s vypalováním. Dejme tomu, že si legálně stáhnu film, a protože ho nechci uchovávat na hard disku, tak si ho vypálím na DVD a z disku ho hned po vypálení smažu. Jak je to v tomhle případě s legálností? Jestli to sem nepatří, tak tohle smažte, jen mě tahle problematika zajímá. Děkuju moc za odpovědi.
legálnost vypalování
Re: legálnost vypalování
Pokud ten film nebudeš dále kopírovat pro další osobu či přehrávat v hospodě plné lidí,tak pak je to v pohodě.
-
- Pohlaví:
A kdepak se legálně stahují filmy ?
Naposledy upravil(a) guest dne 15 srp 2009 20:40, celkem upraveno 1 x.
Pokud jde o filmy, k nimž nemáš autorská práva, pak je nesmíš:
Je otázka, co je to vlastní potřeba – vztahuje se to na rodinu? Na kamarády, kterým to doma u sebe pustíš? Tady bych osobně viděl rovnítko někde jako u filmů, které si nahraješ z televize.
Dva odkazy: Sešívaný (postarší, ale pokud vím, stále platné) a citace z časopisu Computer (věnuje se všemu možnému, ale o videu se tam dočteš taky).
- veřejně půjčovat
- dále distribuovat (zdarma či za úplatu)
- vytvářet kopie, jestliže prolamuješ účinnou ochranu (jenže co je na ní účinného, když jde prolomit, že…)
Je otázka, co je to vlastní potřeba – vztahuje se to na rodinu? Na kamarády, kterým to doma u sebe pustíš? Tady bych osobně viděl rovnítko někde jako u filmů, které si nahraješ z televize.
Dva odkazy: Sešívaný (postarší, ale pokud vím, stále platné) a citace z časopisu Computer (věnuje se všemu možnému, ale o videu se tam dočteš taky).
Jestliže stahuješ v ČR, pak kdekoli, poněvadž je to legální. Neřešíme tady otázku legality uploadu, nýbrž downloadu.Blue Spirit píše:A kdepak se legálně stahují filmy ?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Je otázka, co je to vlastní potřeba – vztahuje se to na rodinu?
Ano, na rodinu se to vztahuje, kamarádi by už - zcela teoreticky - mohli být problém.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Díky za odpovědi, já si právě nebyla vůbec jistá, protože když byla třeba ta kauza s klukama z Akademie věd, tak tam řikali, že udělali domácí razie, našli tam filmy na DVD a řikali, že to jsou nelegální kopie. Pravda, oni je i sdíleli, ale to, že měli doma vypálené filmy a ty byli označený jako nelegální kopie mě hrozně zmátlo......Je škoda, že u nás neexistuje Video on demand jako je na Amazonu ve Státech. Tam si zaplatíte buď za shlédnutí přímo online nebo si ho za poplatek můžete stáhnout do počítače a vytvořit si kopii. Myslím, že kdyby u nás tohle zavedli s rozumnejma cenama, tak by lidi ochotně platili.
mmmartin píše:Je otázka, co je to vlastní potřeba – vztahuje se to na rodinu?
Ano, na rodinu se to vztahuje, kamarádi by už - zcela teoreticky - mohli být problém.
já jsem se snažila si to všechno vyčíst ze zákona, ale je to pro mě děsně nesrozumitelný:( Ale našla jsem tam něco o tom, že se můžeš na film koukat i s kamarádama, ale nesmí vás být víc než snad 10. Nechci kecat, možná je to blbost, ale něco takovýho tam bylo
No u nás by to stejně většina lidí obcházela.
No co se týče té domácí razie :-), plno lidí stahuje nelegálně a není možný skontrolovat všechny, oni si spíš vybyrají ty IPiny, který stahujou hodně. Na to už pak jen Instatní IP :-)
Boobsss:
Bavíme-li se pořád o filmech (resp. muzice), můžeš mi vysvětlit, jak se v ČR stahuje nelegálně? Jak se to dělá? Žiju totiž pořád v domnění, že je u nás stahování videa/hudby dosud za všech okolností legální, takže nevím, proč by někdo měl po někom jít.
Bavíme-li se pořád o filmech (resp. muzice), můžeš mi vysvětlit, jak se v ČR stahuje nelegálně? Jak se to dělá? Žiju totiž pořád v domnění, že je u nás stahování videa/hudby dosud za všech okolností legální, takže nevím, proč by někdo měl po někom jít.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Nevim jak ti to vysvětlit, ale neveřim tomu, že v ČR je legalní stahování filmů.
Zpět na “Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs)”