Zdravím. V ntb mi u přehrávaných DVD nejde obraz. Film jde spustit, ale běží jen zvuk. Zkoušel jsem víc programů, ve všech je to stejné. Mám nainstalovaný K-lite Codec Pack. Dřív to šlo, pak najednou ne. Shodou okolností jsem se chystal formátovat disky a instalovat znovu vidle (počítač se zdál být už hodně pomalej a já se v tom vrtat neumím, takže to řeším zálohou dat a kompletní očistou disků...), myslel jsem, že to pak zas půjde, ale ani v čerstvým systému to neběží. Problém je jak s neoriginálními, tak s originálními DVD. Jinak avi videa a podobný ptákoviny z DVD disku normálně běží, jen prostě filmy v dvd formátu nejdou.
Mám legální Win XP Pro SP3
Jestli někdo poradí, díky.
U DVD nejde obraz
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: U DVD nejde obraz
A odpovídající přehrávač na DVD-Video používáš jaký?
VLC je sice dobrý, přehraje kde co díky vlastním kodekům, ale plnou funkčnost DVD-Videa nezajistí (nefunguje klikatelnost v menu).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
X píše:A odpovídající přehrávač na DVD-Video používáš jaký?
Možná jsem mimo, ale nevím přesně na co se ptáš? V čem jsem zkoušel přehrávat? Windows media player 9, pak Media Player Classic a ještě jeden, kterej už jsem odinstaloval a nevím přesně, asi KM Player. Zkusím ten VLC player, jen co mi zas půjde net, ty mrchy mi to ustříhly kvůli FUPu na nějakou hlemýždí rychlost, teď bych jakýkoliv program stahoval 100 let.
edit: hrubka

Tak když nerozumíš, tak to můžu i slabikovat. Nebo nevíš co je to přehrávač a formát DVD-Video? Použij aspoň jeden jediný plně kompatibilný přehrávač na DVD-Video. Zatím zde nepadl vůbec žádný, co jsi jmenoval a ani VLC to není (v menu si nepoklikáš). Já preferuji Win DVD, někdo zase Power DVD. Možná to umí ten KM Player, ale jistý si tím nejsem ...
Třeba mě se na starším PC stávalo že se mi pomrvilo nastavení zobrazení někde v katalistech nebo ve win, teď už nevím, taky mi šel zvuk ale video ne a kodeky a přehrávače ani tuk. Stačilo se jen porýpat s nastavením zobrazení tam kde se mění rozlišení a bylo to OK.
"Žijeme pro nic ,ale umíráme pro něco."
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
X píše:Tak když nerozumíš, tak to můžu i slabikovat. Nebo nevíš co je to přehrávač a formát DVD-Video?
Chlapče, nevím proč se po mě hned vozíš, jsem starší generace, tak měj trpělivost.
Jinak díky za rady.

rastakvajanasta píše:Chlapče, nevím proč se po mě hned vozíš, jsem starší generace, tak měj trpělivost
To že vypadám mladě

-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Podle toho co píšeš, asi ne
(nemluvím nutně o věku). Hlavně že zvládneš slabikovat, to je dobrá výbava do života. Tak hodně zdaru 

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 8401
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
27 bře 2025 13:08