Lze dávat obrázky (přílohy) vedle sebe?

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Chcete obrázky vedle sebe a nebo jako nyní pod sebou?

Chci zachovat současný stav tedy pod sebou.
1
17%
Podle mě by bylo lepší, aby byly vedle sebe.
4
67%
Je mi to jedno.
1
17%

Celkem hlasů: 6

samotarrk
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Lze dávat obrázky (přílohy) vedle sebe?

Příspěvekod samotarrk » 03 úno 2011 21:58

Vracím se k tématu (již vyřešenému), které kdysi založil Myloš a napsal:

Myloš píše:Na základě úprav příspěvku viewtopic.php?f=44&t=56855&p=409856#p409856 mě opět napadlo, zda by šlo udělat, aby po obrázku (příloze) nenásledoval nový řádek. Obrázky by přece klidně mohly být plovoucí – „na řádek“ (vedle sebe) by se pak dva až tři s přehledem vešly, čímž by nevznikaly nudle dlouhé jak Lovosice (viz odkazovaný příspěvek).

Naprosto s ním souhlasím (vypadá to blbě a prázdné místo může býti využito) a chápu a beru na vědomí odpověď od Ltb:

Myloš píše:Zobrazení obrázků pod sebou nevidím jako nějaký velký problém. Přijde mi, že jsme si na to tak nějak zvykli... Navíc mám obavy z toho, že pokud bychom teď změnili chování div tagu, ovlivní to i stovky doposud vložených obrázků a tak by tento zlepšovák mohl udělat víc škody než užitku.

Vracím se k tomu z toho důvodu, že mě napadlo, zda by nebylo možné obavy Ltb potvrdit či vyvrátit, a to tím, že se Mylošův návrh provede zkušebně nebo trvale na fóru (diskuznífórum), kde by vzhledem k malému počtu příspěvků a obrázků nedošlo k žádné tragédii. Nejde o to, že bych chtěl jiné fórum používat jako zkušební, ale tam (pokud ne tady) to může už být od začátku funkční, než dojde k situaci jaká panuje zde na Pc-Help. Podle screenu je vidět, že se na tuto věc možná pozapomnělo tak to může sloužit také jako připomenutí. Třeba se budu někdy registrovat a nerad bych za rok dostal stejnou odpověď jako Myloš tady tedy, že "něco bys se s tím dělat mohlo a mělo, ale nic s tím dělat nemůžeme ...." :D (převzato ze sitcomu "Jistě pane premiére".)

Mimochodem dotaz druhý okrajový. Já myslel, že se dá fórum zazálohovat a po případné negativní změně tuto zálohu obnovit. Není tomu tak?
Přílohy
vzhled.jpg
MSI Z97 PC Mate * Intel i5 4690K 3,5Ghz(4,9Ghz takt) * Noctua NH-D14 * Corsair 8GB DDR3 * NVIDIA MSI GTX960 2GB * Seasonic M12II-520 * Thermaltake Element G * SSD Crucial MX300 525GB * WD 2TB EARX * Creative SB X-Fi Xtreme Audio * WIN 10* 22" LG Flatron * 5.1 Logitech X-540

Reklama
Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: Lze dávat obrázky (přílohy) vedle sebe?

Příspěvekod Ltb » 03 úno 2011 22:40

Ahoj,
díky za připomínku. Nejdříve k těm obrázkům, slibuji, že zkusím ještě zapátrat, zda-li by neexistovalo nějaké jiné řešení. Napadá mě nějaký tag, do kterého by se obrázek uzavřel a pak by šel vkládat vedle sebe...uvidím, zapátrám.

Jinak, s diskuzniforum.cz jsi to trefil ;-) Jeho spuštěním se nám otvírají další možnosti, jak si něco otestovat. Nemyslím tím jen otestovat ve stylu funguje/nefunguje....ale i ve smyslu má úspěch/nemá úspěch. A v budoucnu to tak určitě bude - pokud budeme přidávat nějakou věc (MOD) do obou fór, objeví se nejdříve na diskuzniforum.cz. Jak jsi správně usoudil, s méně uživateli by případný problém měl násobně menší dopady.

p.s. "něco bys se s tím dělat mohlo a mělo, ale nic s tím dělat nemůžeme" se mi líbí, musím si to zapamatovat :D

//EDIT: ještě jsem si vzpomněl, že jsem ti neodpověděl na tvůj druhý dotaz..

samotarrk píše:Mimochodem dotaz druhý okrajový. Já myslel, že se dá fórum zazálohovat a po případné negativní změně tuto zálohu obnovit. Není tomu tak?

Ano, fórum je samozřejmě pravidelně zálohované a pevně věřím, že i obnovitelné ;-) Ale touto cestou, nějakého zpětného obnovování něčeho, bych šel určitě nerad. Raději si něco 3x odzkouším a 5x pomaleji zavedu do fóra, než abych pak zpětně musel řešit obnovu témat...omlouvat se za ta témata, která se obnovit nepodaří atd.

Zdraví

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Re: Lze dávat obrázky (přílohy) vedle sebe?

Příspěvekod Myloš » 03 úno 2011 22:59

Ale obrázky se vedle sebe ukazují – uvádím to v odkazovaném vláknu:
ObrázekObrázekObrázekObrázek

Jen se nesmí v kódu udělat mezi nimi ENTER – ten je pak převeden na <br />.
Jinak jsou obrázky ze své podstaty inline a není-li explicitně nastaveno jinak, je jejich povinností být vedle sebe, dokud se vejdou – stejně jako písmenka.

Něco jiného je příloha, která je obalená blokem. Nejvyšší blok, který obepíná celou přílohu, je <dl class="attachbox">, takže by v CSS stačilo přidat pravidlo:
dl.attachbox {float: left}

To by ale mělo za následek, že budou přílohu obtékat nejen další přílohy, ale i ostatní prvky stránky. Tomu by šlo ale zamezit, hádám takto (nefachčilo by to ale v IE 6):
dl.attachbox, dl.attachbox + dl.attachbox {float: left; clear: none;}
dl.attachbox + * {clear: left;}

A i v takovém případě by plavaly jen přílohy, které mezi sebou nemají ENTER (v případě funkce Vložit přílohu).
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Tisk sloupců vedle sebe na A4 - Excel
    od atari » 24 dub 2025 10:51 » v Kancelářské balíky
    5
    3891
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    26 dub 2025 09:11

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”