Už se mi tu párkrát stalo že sem jako reakci na dotaz poslal soukromou zprávu bohužel ta zůstala bez povšimnutí. Protože mne s*re dělat zbytečnou práci přicházím s návrhy a nápady.
Podle mne je totiž příchozí soukromá zpráva málo zvýrazněná a tudíž adresátem nepovšimnutá. Ne každý čte důsledně hlavičku hlavní strany kde je upozornění v písemné formě. Ti snaživější si možná v uživ. profilu aktivovali popup okno ale již zapomněli že kvůli reklamám mají tuto vlastnost v prohlížeči blokovánu.
Ještě tak asi dle mne je nejspolehlivější nechat si posílat upozornění do e-mailu jenže to by se ty e-maily musely důsledně číst a ne mazat bez otevření po přečtení hlavičky.
První návrh:
Rozblikat tlačítko pro soukromou zprávu u všech příspěvků adresáta soukromé zprávy. Nebo spíše pravidelně mu měnit barvu třeba do červena. Pro ty co mají zakázáno příjem soukromích zpráv pokud to půjde rozblikat ikonku s obálkou místo tlačítka.
Možná že to bude mít ale jedno úskalí a to že někomu přišla SZ uvidí všichni ně osobně pokud si již správu nebudou moci přečíst to nevadí pro intimnosti a důvěrnosti volím jiný kanál.
Druhý návrh:
Možná že to tu je jen málo studuji ...
Chtěl bych se dozvědět že adresát SZ po napsání SZ již fórum navštívil ale zprávu si nevyzvedl tudíž o ní nestojí.
Kdyby to šlo v SZ Po návštěvě adresáta automaticky přesunout ze složky odeslané nevyzvednuté do složky odeslané nepovšimnuté asi bych chrochtal blahem.
Nyní očekávám Vaší hustou kritiku na ty blbosti co sem si vymyslel. a předem za ní děkuji.
Upozornění na soukromé zprávy návrh na změnu
- Jan Pašek
- Tvůrce článků
-
Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
Upozornění na soukromé zprávy návrh na změnu
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
- Speed_dead
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Upozornění na soukromé zprávy návrh na změnu
Optimální bych viděl, kdyby si uživatel (příjemce) mohl zvolit, co to se SZ udělá. Já osobně bych upředňostňoval e-mail. Blikající ikona není také špatná, i když ke všemu blikajícímu na webu mám vrozený odpor. Nejhorší se mě jeví automatické vygenerování "nemám zájem". Člověk pak nemá zájem i když by měl, ale je třeba měsíc mimo. To spíš by bylo na zvážení, zda by šlo do SZ nacpat čas expirace, do kdy je podle odesílatele zpráva aktuální. Co jde a nejde pro SZ nastavit netuším, tak to co navrhuji možná vůbec nejde.
Google ví skoro vše. Ale někdy je problém co tam napsat, aby to našlo to, co hledám.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
Pokud se to nepovede, vypadne tuna nepoužitelných odkazů a nebo taky nic.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jan Pašek píše:Chtěl bych se dozvědět že adresát SZ po napsání SZ již fórum navštívil ale zprávu si nevyzvedl tudíž o ní nestojí.
S tímto bych nesouhlasil, to že si někdo nepřečte SZ hned, nemusí znamenat, že o ni nestojí. Já to tak dělám běžně...dorazí mi do emailu upozornění s textem SZ....o SZ vím, na fórum se přihlásím třeba i několikrát za den, ale na SZ odpovím až si odpověď rozmyslím...nebo až mám na odpověď čas/chuť. Pokud by tě to zajímalo, jestli dotyčný byl ve fóru, můžeš mrknout na datum poslední návštěvy (pokud tento údaj neskrývá). Žádné závěry bych z toho ale nedělal.
Souhlasím s tím, že bychom mohli na nové SZ upozorňovat o něco lépe. Ale chtěl bych to řešit tak jako tenkrát v phpbb verze 2, kde jsme měli takový šikovný MOD s CSS "pop-up" oknem, které nebylo blokováno prohlížeči... Zatím se mi bohužel nepodařilo najít náhradu pro phpbb 3, ještě zkusím zapátrat.
- mike007
- Master Level 7.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
ltb píše:můžeš mrknout na datum poslední návštěvy (pokud tento údaj neskrývá)
Ten údaj lze nějak skrýt?
Nejlepší hra je Excel!
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
• Pravidla fóra PC-help • Jak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.
- Orcus
- člen Security týmu
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jak byl zmíněno...bylo by lepší ponechat nám možnost vybrat si, jak se bude SZ chovat. Netvrdím, že SZ ignoruju, to né, ale aby mi tu něco blikalo a natož ještě třeba červeně ?... To můžu jít tady k nám na diskotéku 

Láska hřeje, ale uhlí je uhlí.
Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.
Pár rad k bezpečnosti PC.
Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
mike007: pokud si nepřeješ být viděn on-line, nebude se zobrazovat uživatelům ani datum tvé poslední návštěvy fóra, takhle to bylo myšleno :-)
Orcus: souhlasím a uvedu na pravou míru, že neplánujeme žádnou blikací ikonku (taky si myslím, že blikacích webů je dost a nejsem tohoto příznivcem) a pokud zavedeme nějakou novou upozorňovací metodu na SZ, bude ji možné vypnout v uživatelském rozhranní, tak jako je tomu nyní.
Zdraví
Orcus: souhlasím a uvedu na pravou míru, že neplánujeme žádnou blikací ikonku (taky si myslím, že blikacích webů je dost a nejsem tohoto příznivcem) a pokud zavedeme nějakou novou upozorňovací metodu na SZ, bude ji možné vypnout v uživatelském rozhranní, tak jako je tomu nyní.
Zdraví
Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”