Mám takový nápad - hodila by se kritika.

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Mám takový nápad - hodila by se kritika.

Příspěvekod Jan Pašek » 29 pro 2006 12:01

S koncem roku a bilancováním mne napadlo.. Pokud se chci nějak odvděčit za rady získané na PC help a napsat třeba nějaký návod nebo článeček o určitém problému musím být dost častým návštěvníkem PC-Helpu a nebo prosedět dost času abych zjistil která témata či dotazy se opakují a čím bych vlastně pokud o problému něco vím mohl být nápomocen. Hodila by se nějaká statistika na tohle téma. Nebo už je to tu někde zašité a Jeníček tom neví?
Jo a kdo by to měl dělat to je jednoduché ale nebudou mě mít rádi modi a to proto že každý příspěvek musí přinejmenším přečíst ... Jestli bych mohl poprosit vzít tužku a udělat si čárku k příslušnému tématu už by vám taky snad nedalo tolik práce?
Mno svrbí mě prsty to rozvést do detailů ale uvidíme co vy a nejen modi nato..
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 29 pro 2006 14:03

Tak Jeníčku, když už chceš kritiku a od moda, tak tady máš jednu horkou. :onfire:

Nápad se statistikou témat je sice zajímavý, ale dle mého názoru nerealizovatelný. Od toho existují různé sekce, do kterých patří různá témata. Jediná možnost je přes funkci Hledat přímo pro specifické výrazy.

Další možnost je ta, kterou jsi napsal, a to manuální počítání témat, které chceš tak prozíravě po nás modech. Je pravda, že pročítáme všechny nové příspěvky, abychom vychytali případné nedostatky až dokonce po záměrné poškození. Ale návštěvnost fóra se zvyšuje a poslední dobou se za 1 den objeví 150 - 200 nových příspěvků. Jenom jejich pročtení zabere asi 2 hodiny a zhruba 10-20% příspěvků/témat potřebuje nějak poopravit nebo přesunout. To už se dostávám na 3 hodiny. Když se najde ještě trochu času, snažím se odpovědět na pár příspěvků a najednou sedím 4 hodiny u PC-Helpu.
Kdybych k tomu měl dělat ještě nějakou statistiku témat, tak si můžu z fleku připočítat další hodinu. Můžeš se na mě zlobit jak chceš, ale já nehodlám trávit veškerý svůj volný čas jen na PC-Helpu.
PC-Help není ani veřejnoprávní ani komerční fórum, ale dobrovolná komunita lidí ochotných poradit jiným a diskutovat a nikdo za nic platit nemusí. Kdyby byla z fóra výdělečná společnost, určitě by tady existoval tým, který by fórum spravoval na velmi profesionální úrovni včetně různých statistik a podobně.

Ale určitě nebrání nikdo tobě ani nikomu jinému, aby si zkusil vytvářet statistiku, třeba i jen pro 1 určitou sekci. Pár lidí by si mohlo rozebrat sekce a dle četností různých problémů by mohli vytvořit obecný návod anebo vyhlásit potřebu vytvoření návodu pro daný problém.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 29 pro 2006 14:33

Dobrá nápad tedy není špatný jen nejsou lidi. Jen kdybych se mohl alespoň k něčemu takovému přivázat jenže ono to jaksi drhne. Pomáhat je fajn a mám s toho i radost když mě občas lidi čtou jen prostě nějak nejde nasadit si koňský klapky na oči a nevidět to okolo co má s PC-Help pramálo společného.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 29 pro 2006 22:14

Ahoj, díky Jeníčkovi za nápad i Mikelovi za komentář. Souhlasím s Mikelem, statistika by byla fajn věc, bohužel její sestavení/aktualizace by byla nad lidské síly. Jako určitá satisfakce by mohla být pro tebe (ostatní) info, že na pc-help chystám mód statistiky, který četnost příspěvků v rámci jednotlivých témat sleduje, z čehož by se už lecos usoudit/vyčíst dalo.

Zdraví

mijaja
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mijaja » 30 pro 2006 17:31

Uf Uf Jeníčku. Už vidím jedno samostatné téma na seznamu - Vražda na Pc-Helpu. S podtitulkem: Zabili nemluvně Jeníčka! :evil:
Mikel má pravdu. Pokud se sem člověk dostane jednou denně na dvě - tři hodiny a má před sebou 200 i více nových příspěvků, má co dělat, aby to vůbec přečetl. O odpovědích už ani nemluvě. Tak jsem rád, že třeba přes viry a spol se tu hodně angažují Fredik, Baron Prášil, Sakiri a pár dalších a odvádějí dobrou práci. Tím ulehčují nejen mě ale i Mikelovi, protože se stoupající návštěvností je hodina či dvě na fóru pro moda už nepostačující. A přitom nelze nikoho nutit. Konec roku bývá vždy hektický nejen v práci, ale i doma a čas na rodinu právě v těchto momentech je hodně citlivé téma. Já doufám, že pokud se v těchto dnech na někoho s odpovědí nedostane, že nezanevře na nás a počká do klidnějších časů. :D

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 31 pro 2006 12:06

Jo na blbosti ne užije tak pevné nervy a hodně štěstí do nového roku.

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”