Kam umísťit obrázky pro vložení do textu přízpěvku Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Kam umísťit obrázky pro vložení do textu přízpěvku

Příspěvekod guest » 05 srp 2008 04:45

Ta galerie jak byla dříve byla určitě skvělá, jen ji možná trochu "hlídat" aby ty obrázky zbytečně nezabíraly moc místa.

Reklama
erty123456
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod erty123456 » 05 srp 2008 06:09

Jenom maličko k tomu Wordu 2007, je tam funkce Uložit jako dokument aplikace Word 97-2003 pak je zaručena kompatibilita se všemi staršími verzemi.
Asus K55VJ

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 05 srp 2008 06:26

Jo jenom chvilku sem tu nebyl a fredík mi vlastně ukázal jak to jde udělat. To mne ale jedině utvrzuje v tom že nové fórum má spoustu vychytávek o kterých já obyčejný nýmand nemám ani tušení a návod jak publikovat a pracovat s fórem je tudíž na místě.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 05 srp 2008 17:25

Jan Pašek píše:Tenhle dotaz by měl doplnit ty které už jsem zde na fóru vyřkl na téma jak publikovat na PC-Help.cz
POkud píšu menší návod přímo na server PC-Help a potřebuji do textu příspěvku umístit pár obrázků na který server je mám nahrát? (pro obrázky za textem mi slouží soubor přílohy a plně chápu jak se s tím zachází)
Bývalo to ve staré verzi přímo tady na fóru v obrázkové galerii a pak si se odkazoval závorkami Img. Po převodu na nové forum jsou tyto obrázky ze starších návodů nahrány na serveru das-konsult.cz což je nějaká sklářská firma.
Celý dotaz je vlastně o trvanlivosti vytvářeného návodu pokud dojde ke smazání obrázků strácí návod na kvalitě někdy dokonce i na použitelnosti. Pro takto psané návody bych docela rád viděl obrazovou přílohu na serveru PC- help.
Je též druhá varianta a muselo by se zní vytvořit pravidlo pokud budu chtít text doprovodit obrázky musím jej pubikovat na PC-help pouze jako souborovou přílohu ve formátu *.doc a *.pdf v takovém případě mám zaručeno že dokud nesmažu soubor nesmažu ani obrázky. I u tohohle způsobu to má ale háček který sem si uvědomil až dodatečně Když návod napíšu ve Wordu 2007 a kolega má Word 2003 nemusí ten můj soubor přílohy otevřít a nyní babo raď jak z tohohle ven.

Ahoj Honzo,
většina už byla zodpovězena ostatními (díky vám všem za pomoc!) a tak snad jen bodově pár reakcí:
- plně souhlasím s tím, že nejlepší je všechny obr a doc ukládat přímo na PC-HELP, jedině tak bude zaručena trvanlivost obrázků, máme PROFI server a tak s místem problém není
- osobně preferuji návody napsané přímo do fóra, protože jedině tak je možné je najít přes fci HLEDAT a jedině tak nemá čtenář problém s formátem souboru (word 2003 vs 2007 vs PDF vs jiný formát)
- obrázky lze nyní vkládat pohodlně přesně tak, jak psal fredik
- manuál pro používání fóra určitě bude! viz. už můj příslib: ZDE Plně souhlasím s tím, že fórum je natolik sofistikované (ne složité), že by něco jako příručka pro fórum bylo vhodné
- a konečně ke galerii obrázků: určitě ji zprovozníme, avšak až bude dostupný nějaký slušný MOD pro phpbb3, zatím tomu tak není a tak trpělivě vyčkáváme.
Zdraví

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Re: Kam umísťit obrázky pro vložení do textu přízpěvku  Vyřešeno

Příspěvekod Jan Pašek » 05 srp 2008 18:08

Díky za odpověď už mám zas o něco jasněji.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Sejmuti textu ve win 11 - vystřižky Příloha(y)
    od L.L » 08 říj 2024 21:17 » v Programy ke stažení
    1
    2520
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    10 říj 2024 11:22

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”