Problém s ..... Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Problém s .....

Příspěvekod guest » 07 pro 2012 16:36

mike007 píše:Ty ses s tím, modrásku, za ty roky co jsi tu ještě nesmířil? Drtivá většina mládeže má totiž nedostatečnou slovní zásobu. To je jejich skutečný PROBLÉM. Nevím, co v té škole dělají ...

mike007 no nesmířil, ale nic s tím nenadělám. Často je složité to vůbec dešifrovat. Fakt nevím co dělají ve škole, ale naše šestiletá Adéla by to sesumírovala lépe.

tux neznám závadu která by se bez slova problém nedala nadepsat několika slovy. Na zbytek je komentář pod nadpisem. A vylučuji i slova jako nejde, nefunguje apod. to je stejně blbý jako ten problém. :lol:

A vím že s tímto problémem mají problém i mmmartin a Myloš, kteří tyto zhovadilosti pravidelně opravují.

Reklama
mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 07 pro 2012 17:02

Zapomněls uvést ještě jeden notoricky známý název = "Prosím pomoc", případně "Pomoc s...". Nebo když chce být tazatel za chytráka, napíše to napůl v češtině (s hrubkami samozřejmě) a napůl v angličtině, např. "Pls HELP s obědnáním komponent". Z toho pak člověk leze po zdi.
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

guest

Příspěvekod guest » 07 pro 2012 17:15

No ano, to jsou frikulíni oni jsou Free, Cool a In :wink:

Myloš
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod Myloš » 07 pro 2012 17:21

Problém s problémy… to už jsem tu řešil v moderátorské sekci v dubnu 2009…
Vzpomněl jsem si tak na potměšilou montáž, jíž jsem se k danému „problému“ vyjádřil:
Obrázek
  • Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
  • Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
    • Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
    • Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
  • Mýliti se je Myloš. ;-)

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 07 pro 2012 17:33

Jako moderátor "vytvořím" za týden víc názvů, než spousta uživatelů za celou svou působnost, takže si troufám tvrdit, že už v tom mám nějaký ten cvik. I přesto mám občas problém popsat problém tak, abych se vešel do limitu počtu znaků a přitom jej jednoznačně popsal. Musím se tudíš uchýlit ke slovům jako problém, nejde, nechce, nemůžu,..., které pravda moc popisující nejsou. Není ale zbytí. Proto je dle mého blbost dělat nějaký blacklist
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

guest

Příspěvekod guest » 07 pro 2012 17:46

Žbeky já to opravdu myslel s jistou nadsázkou a o blacklistu píšeš jenom ty.

Já psal jenom o slovu Problém, protože tímto je hloupé začínat nadpis. Ostatně pokud někomu něco nefunguje, pak má problém. Ale pak by tak mohly začínat všechny nadpisy.
Ono jde hlavně o to, že tak začíná mnoho příspěvků a skoro to vypadá, že slovo Problém by mohlo být v nadpisu předdefinované.
Samozřejmě slovům jako nejde, rozbitý apod. se nevyhneme, ale pro mne je prostě opticky přijatelnější Mám rozbitou grafickou kartu, než Mám problém s grafikou.

V prvním případě je to každému jasné, ale druhý případ má mnoho významů. Např. Chci si koupit grafiku a mám problém si ji vybrat.
Takové téma bych ani nečetl, protože poradit neumím - na to jsou zde jiní borci co tomu rozumí.

Ale neukamenujte mne. Trochu slavím, protože dnes jsem na fóru 7 let a to si oslavu zaslouží a přitom koukám trochu do minulosti. :wink:

jaojao
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod jaojao » 07 pro 2012 17:55

Já v tom nevidím až takový zásadní problém :smile: , pokud tedy pochopitelně napíše hned vedle s čím, je to takové jako při psaní > Předem dopisu, děkuji za dopis < :smile:
Ovšem ... Problém stojící samostatně je fakt jen problém :D .
------------------------------------------------------------------------
to Blue Spirit:
koukám máš už hvězd víc než Kontra-admirál :smile:
Intel > nvidia > WD > Kingston > Seasonic > LG > XP <<< takhle nějak :) a zde např.: https://1url.cz/iriwZ (ta dívka tam to je dcera )

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 07 pro 2012 18:38

BS: Však já to nemyslel nijak zle. Prostě jediná možnost, jak automaticky korigovat témata "s problémem" by byl blacklist. To jsme oba zavrhli, takže zbývá jen stará repetetivní práce zelených mužíčků :lol:
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

guest

Příspěvekod guest » 07 pro 2012 18:42

Já vím :-(

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 07 pro 2012 19:30

Myslím, že v Pravidlech je popsané celkem obsažně jak má (resp. nemá) název vypadat. Problém je v tom, že lidi Pravidla nečtou. I tento problém se tady řešil a došlo se k tomu, že to je problém z kategorie neřešitelných.
A při opravování názvů Problém s ... mám taky někdy problém zformulovat název tak, aby pravidlům vyhovoval. Bývá to zejména u příspěvků, jejichž autor není nadán schopností se písemně vyjádřit tak, aby bylo jasné, v čem jeho problém je (kromě neschopnosti se jasně vyjádřit).

EDIT: A jako malou perličku si dovolím sdělení, že během psaní tohoto příspěvku jsem od jednoho nováčka obdržel SZ s názvem Prosím poraď mi. :o
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

mimi973
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod mimi973 » 07 pro 2012 19:39

Myslím, že v Pravidlech je popsané celkem obsažně jak má (resp. nemá) název vypadat. Problém je v tom, že lidi Pravidla nečtou

Skúste urobit niečo také ako neočakávaný test zo základných pravidiel fora. Tím by ste mohly priebežne monitorovat informovanost užívatelov, poprípade ich takto odmenovat resp. trestat.
Problém vidím len v tom ako ten test previest.
Prepáčte že sa sem miešam.
PC:Sapphire Radeon R9 270X / I5 4670k / ASUS Z87-K / 8GB / 1000GB/ 620W / Zalman Z5 / Benq rl2455hm
MacBook Pro 14" 2021 M1
Iphone 14 Red
+Apple Watch Ultra / AirPods 1 / AirPods MAX

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 07 pro 2012 19:40

mmmartin: Nevidíš co tu řešíme? Řešíme tu slovo "problém" a ty (i přesto jak tohle slovo nemáme rádi) ho několikrát drze zakomponuješ do komentáře. Fuj že se nestydíš :lol: (to je vtip)

----
Myslím, že v Pravidlech je popsané celkem obsažně jak má (resp. nemá) název vypadat. Problém je v tom, že lidi Pravidla nečtou. I tento problém se tady řešil a došlo se k tomu, že to je problém z kategorie neřešitelných.
A při opravování názvů Problém s ... mám taky někdy problém zformulovat název tak, aby pravidlům vyhovoval. Bývá to zejména u příspěvků, jejichž autor není nadán schopností se písemně vyjádřit tak, aby bylo jasné, v čem jeho problém je (kromě neschopnosti se jasně vyjádřit).

-----
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    3989
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3374
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s fps v gta 5 online
    od Mladkov204 » 21 črc 2024 16:12 » v Hry