Nahrazení odkazů z podpisu samostatným tématem FAQ

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Weslo
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 26 pro 2007 19:18

Ltb píše:..to, že lidé nečtou manuály, nepoužívají tlačítko hledat, neradi listují v faq je, myslím, nekonečné téma 8) a původní záměr by to nemělo nijak ohrozit

toto je spíše otázka přístupu - jak už jsem psal na jiných fórech je to řešeno tak že se uživatelův thread dočasně zamkne s tím že se mu tam uvede odkaz na FAQ a poznámka že pokud tam nenalezne řešení ať kontaktuje moderátora přes SZ(který téma odemkne)

jinak FAQ tedy chápu tak že bude nahoře rubrika FAQ(stejně jako je teď třeba oKo) a v každé sekci bude rozcestník odkazující na tyto články?viz systém no-x na PCT@F

usery je bohužel potřeba vychovávat :oha:
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Reklama
Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 26 pro 2007 23:38

ano, FAQ v posledním kroku můžeme umístnit vedle tlačítka oKo v hlavním menu, rozcestník bude tématicky umístněn v jednotlivých sekcích.

Uvedený příklad FAQ se mi líbí, jen bych se zdržel uniformního uzamykání příspěvků, to mi moc sympatické není, spoustu lidí to, dle mého názoru, může od dotazování odradit :idea:

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 pro 2007 07:21

MNo tak teoreticky je to vyřešené dobře. Jen kdo to udělá v současnosti se alespoň já do toho nehrnu bo píšu stylem ospalý datel co v hodinách češtiny stál frontu na vtipnou kaši a na češtinu už nezbyl čas. Volného času moc není, alespoň né tolik kolik jej bylo k dispozici když sem tento topic zakládal.
Mám ještě jedno řešení. Každý rádce si např. do rubriky "Vše ostatní" zpracuje svoje FAQ. Tedy dotazy na které nejčastěji odpovídá nebo na které se z vlastní zkušenosti nejčastěji ptal a odkaz umístí do podpisu. Rádci to pomůže a podpisy se smrsknou cca na dva řádky v jednom HW konfig rádcova PC v druhem řádku "Moje FAQ". Navíc takto předkousané by se to asi i lépe zpracovávalo do nějakého centrálního FAQ.
Snad to co sem napsal je k pochopení někdy mi nejde ani vysvětlování.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 27 pro 2007 08:00

Je to trochu krkolomé. :D
Chápu-li správně, pak by každý (nelíbí se mi to rádce), kdo nějak poradil a bylo potvrzeno, že ta rada byla užitečná, napsal řešení problému do svého FAQ. Pak by se udělalo jakési centrální FAQ - jelikož na jeden problém může mít několik řešení, ale ne vždy fungují u každého.
Tolik ke tvému příspěvku.
Za důležitější, ale pokládám odezvu od těch tazatelů. Někdo řeší problém a dostane se mu tady deseti rad. Některé jsou plané, ale některá pomůže a ten člověk už si nečiní problém aby napsal toto mi pomohlo.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 pro 2007 08:49

Modrásku ty bys raději české "rádce" nahradil třeba anglickým "Helper"? Možná krkolomné ale realizovatelné. Jednáme zde především o zpřehlednění fóra a zrychlení reakce rádců když nemusím všechno zpracovávat znovu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 27 pro 2007 09:00

Ltb píše:Uvedený příklad FAQ se mi líbí, jen bych se zdržel uniformního uzamykání příspěvků, to mi moc sympatické není, spoustu lidí to, dle mého názoru, může od dotazování odradit :idea:

máš pravdu že to není moc hezké ale časem(doufám že až za hodně dlouho) to pravděpodobně bude nutné....je to hezky vidět právě na to PCT@F které má nějákých 20000 userů..pc-help to snad brzy dožene :number1:
Tedy rozcestník+pravidla dané sekce(pokud bude potřeba je specifikovat - předpokládám že zatím ne) ano - další restrikce zatím ne.

Ohledně mini-FAQ - myslím že nejlepší by bylo kdyby si moderátoři ve spolupráci s Ltb fórum rozdělili na části o které by se pak starali - jednotlivé návrhy by zasílali přes SZ příslušnému moderátorovi a ten by to postupně upravoval a rozšiřoval.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

guest

Příspěvekod guest » 27 pro 2007 09:53

Jan Pašek píše:Modrásku ty bys raději české "rádce" nahradil třeba anglickým "Helper"? Možná krkolomné ale realizovatelné. Jednáme zde především o zpřehlednění fóra a zrychlení reakce rádců když nemusím všechno zpracovávat znovu.

Honzo ty mi dáváš? :D Jen se mi to slovo nelíbí a ani bych ho nechtěl ničím nahrazovat. Když nějakej kamarád poradí a předpokládáme, že to pomůže, pak je to fajn. Na mne to slovo rádce působí trochu depresivně.
:D

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 pro 2007 17:06

Už by bylo na čase FAQ skutečně založit, děcka na Vánoce dostanou nový HDD a pak si s ním nevědí rady...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

guest

Příspěvekod guest » 27 pro 2007 18:10

Novej si určitě zaslouží, přidám jeden poznatek:
http://www.zive.cz/Poradna/default.aspx ... ion=252492

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 27 pro 2007 18:15

Blue Spirit: To už je zase Apríl? Jsem myslel, že bude silvestr :lol:

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 27 pro 2007 19:12

pro všechny: FAQ bude, weslo to rozpoutal..je čas se pustit do práce. Udělám první krok, založím fórum s hlavním rozcestníkem a naostro zkusím založit 1. tématický faq.

Až to všichni uvidíme na vlastní oči, bude to asi daleko lepší. Po odsouhlasení uvidíme co dále. Mini-FAQ bych prozatím nechal spát, abychom se v tom neztratili ještě dříve, než začneme. Dám vědět.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 pro 2007 19:17

to Blue Spirit: MNo ještě že tyhle legrácky u nás neprovozujeme ono totiž když si v úzkých zbaštíš ledacos. Připomíná mi to situaci z učnáku profesor co jsme ho měli na elektroniku dával bez milosti za blbý napovídání za 5. A vysvětlení bylo jednoduché: "Ten člověk je v úzkých a když mu blbě napovíš zapamatuje si tvoji blbou nápovědu místo toho aby se na základě dané látky správné odpovědi doučil takže pokud už si tak drzý a chceš napovídat napovídej správně nebo si pojď pro kouli".

to LTB Pokud vyšetřím alespoň trochu času zapojím se ale nečekejte rekordy a spíš jen tak čuchnout a hned zase utéct.

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”