karlos píše:Není mi jasné, proč by toto fórum potřebovalo více modů. Dobrá, tak dva, možná tři noví a stačí. Podle mého soudu by úkolem moderátora mělo být usměrňování diskuse do patřičných mezí, aby se diskutující chovali pokud možno slušně, nepropagovali nezákonné činnosti. Měli by třeba přeložit do Češtiny příspěvek od Čecha, který má problém se vyjádřit, nebo zařadit příspěvek do správné sekce, případně tazatele nasměrovat s jeho problémem na konkrétního odborníka. Mod by měl být dle mého jakýsi manager, který má přehled o fóru a snaží se svou činností udržet fórum přehledným a věcným.
Karlíčku, mluvíš mi z duše. Moderátor nemusí vynikat ani počtem příspěvků, ani odborností, ani dobou, strávenou na fóru. Úplně stačí, když bude schopen a ochoten držet na uzdě tu bandu nás přispěvatelů. Samozřejmě, pokud bude navíc odborně zdatný , tím lépe, ale obráceně - odborně zdatný moderátor, který není schopným organizátorem - je na dvě věci, z nichž ani jedna není pěkná (a slušná už vůbec ne)
A ohledně hlasování o osobách nových moderátorů: nemyslím si, že z něj vzejdou dobří moderátoři. Připadá mi to, jako kdyby si stádo slonů mělo volit dominantní samici. (Předem se omlouvám všem, kterých se toto přirovnání nějak dotklo.) Dám krk za to, že si zvolí nějakou puťku, která nebude schopná zjednat pořádek, což bude volba pro mnohé příjemná, leč vedoucí v budoucnu zcela určitě k zániku stáda. Ale možná se pletu, jako už ostatně několikrát.