Nahrazení odkazů z podpisu samostatným tématem FAQ

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 28 pro 2007 15:41

Ahoj všem,
první návrh FAQ je na světě, mrkněte zde:
http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?t=22065

faq naleznete dále vložený do sekcí "Problémy s hardwarem" a "Internet" (vždy na 1. řádku)

Co se týče vytváření FAQ, tak myslím, že:
- základní struktura by měla zhruba vycházet ze současné struktury na fóru
- do fóra FAQ v hlavní sekci "Vše ostatní" se budou vkládat jednotlivé FAQ články, zároveň se vždy po vytvoření nového FAQ článku zaktualizuje hlavní rozcestník
- do jednotlivých sekcí po celém fóru se poté vloží kompletní rozcestník (tématicky ho rozsekávat by asi nemělo smysl)
- FAQ tak buce dostupný pro všechny vždy v horní části každé sekce fóra

Reklama
Weslo
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Weslo » 05 led 2008 17:32

Ltb:mám to chápat tak že můžu začít tvořit do těch topiců?Některé jsou zamknuté..
dále bych uvítal nějáké malé FTP abych nemusel malé obrázky přikládat pomocí pluginu.Na velké je to parádní ale na malé je to dost na nic a dávat to na http://www.ukazto.com apod mi nepřijde moc trvanlivé.Je či byla by taková možnost?
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 05 led 2008 22:18

Moje představa by byla, že by mohl každý vložit do pod-fóra FAQ svůj příspěvek (klidně vytvoř nový, shodně pojmenovaný - ty, co jsem tam vložil já, jsou pouze na ukázku). Nově vložený příspěvek by neměl příznak "Důležité:" a tudíž bychom ho považovali pouze za rozpracovanou verzi. Jakmile by byl nový faq článek hotový, označíme ho (MODi nebo JÁ) příznakem "Důležité:" a zařadíme ho do hlavního rozcestníku FAQ. Snad jsem to napsal srozumitelně :? Určitě můžeš začít tvořit (a mohou i ostatní), moc díky 8)

FTP zkusím zařídit přímo u poskytovatele webhostingu a dám vědět.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 09 led 2008 12:57

Postupně jak vybyde čas opráším své staré články vyházím z nich bludy a dám vám je ke konzultaci takže to co mám v podpisu postupně přesunu do FAQ a některé možná úplně zruším. Pokud to takto bude stačit budete mít i tak se mnou dost práce víte že moc neumím česky. Momentálně sem rozjel oprašování článku o stahování termín dodání pro první čtení si ovšem nelajznu odhadnout.

Ještě PLS mohly by jste alespoň v kostce napsat co kdo zpracovává aby jsme si nelezly do zelí popřípadě dali hlavy dohromady nad kolektivním dílem?
Ono je to rotroch jasné že Weslo zpracuje tématiku HW ale tohle je tak široký pojem že i od něj bych tu čekal stručnou osnovu.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 10 led 2008 23:12

Honzo, díky - těšíme se na tvé články :bigups:
Myslím si, že jsi to trefil, FAQ PC-HELP bude společné dílko všech. Témat je spousta, možná by opravdu nebylo marné, kdyby každý pisatel již založil své téma do FAQ fóra (na první stránce fóra), aby si tím rezervoval dané téma. Tím by alespoň ostatní varoval, že se FAQ již připravuje.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 10 led 2008 23:23

ono je to tak nebránil bych se nechat zpracovat jedno téma od dvou lidí jediná podmínka by byla zpracování z jiného úhlu pohledu nebo vzájemné doplnění. jinak na co si rezervovat témata někde jinde pokračoval bych tady stejným stylem jako sem to udělal já až to bude hotové půjde to rovnou ke spuštění a nebude to nikoho kdo je tu nový a o FAQ ve výstavbě neví mást.
Další pohled pokud si téma jen anonymně rezervuji a někdo další by měl zájem o stejné téma zbavím je možnosti konzultací a příp spolupráce.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 11 led 2008 00:05

V každém rozpracovaném FAQ tématu by určitě němělo chybět něco jako

UNDER CONSTRUCTION - pozor, návod se teprve zpracovává

...jinak k tomu rezervování a psaní 1 tématu dvěma lidmi, jsem přesvědčený, že se tady nějak vždycky dohodneme ;-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 14 led 2008 05:06

Do FAQ upraven a přemístěn článek Warez a vy mě nechcete poradit? (původní název Warez na tomto fóru, Činnost tohoto fóra) Z mého podpisu vymazán odkaz. Článek vymazán z původního umístění v rubrice vše ostatní. Poprosil bych o zařazení do FAQ rozcestníku. A také o narovnání odkazů v tomto fóru na původní článek tak aby odkazovaly na článek nový pokud to jde vyhledat nefunkční odkazy ve fóru. pokud máte k článku nějaké připomínky pište SZ pokusím se je zapracovat.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 14 led 2008 18:36

Ahoj Honzo, moc děkujeme za FAQ článek :bigups:

Chápu-li to správně, původní článek jsi vymazal a nový založil přímo v FAQ?? Pokud ano, bude nutné původní odkazy opravdu opravit.....jinak pokud ti s přesunem pomohl někdo z modů, upravovat nemusíme vůbec nic. Do rozcestníku zařadím..

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 14 led 2008 19:50

Mno kdybych věděl že když to udělají modi myslím ty přesuny bude s tím méně práce nebyl bych tak aktivní abych to dělal sám pro příště dám vědět a nechám to na modech.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 14 led 2008 22:12

Honzo, díky za předělání tvého článku. Zařadil jsem ho do rozcestníku, takže už je v oficiálních FAQ.

//Ltb: mikele, díky
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 17 led 2008 14:03

Dotaz nešlo by prosím zpracovat "Hitparádu" nejčatěji kladených dotazů? Možná že by to mohla být inspirace pro ty kteří se ještě do tvorby FAQ nezapojily. Chtěl bych se těchto dotazů zbavit co nejdříve proč stále dokola zpracovávat stejnou odpověď nebo stále vyhledávat dotaz kde byla otázka již úspěšně vyřešena.
Dál je tu ještě jedno nebezpečí pokud nezačneme FAQ plnit dostatečně rychle ti co nevědí že FAQ je ve výstavbě přídou podívají jednou dvakrát a potřetí si můžeme celé FAQ strčit víte kam .. Doporučil bych proto aby se změnil název na úvodní straně fóra např. "Připravujeme FAQ vámi nejčastěji kladené dotazy. (O definitivním spuštění bude informováni v sekci novinky tohoto fóra.)"
Tak sem si porýpal sem zvědav co vy na to?

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”