Co takhle novou sekci k vysvětlení funkcí PC Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Chcete,aby se založila nová sekce "Jak funguje .... " ??

Ano
14
48%
Ne
11
38%
Je mě to jedno
4
14%

Celkem hlasů: 29

iMohos
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Co takhle novou sekci k vysvětlení funkcí PC

Příspěvekod iMohos » 03 led 2009 22:54

No jasný,že třeba by bylo téma jen "CPU" , "Grafické karty" , "Základní desky" a hotovo. Zbytek "kdo by se chtěl zeptat,tak at se ptá" :D
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3

Reklama
karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 led 2009 09:35

Pokud se chce někdo zeptat, jak funguje ta která část v jeho počítači a neumí moc pracovat s googlem, pak je zde sekce Harware/Vše ostatní (HW), kde se může zeptat. Je nesmysl, kvůli pár otázkám zakládat novou sekci. :evil:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

iMohos
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod iMohos » 04 led 2009 10:23

Ani jednou sem tam neviděl dotaz "Jak funguje procesor" nebo "Jak funguje zvuková karta" .A navíc by se to míchalo s ostatním,a pro druhe by to bylo v podstatě k nenalezení :wink:
MB:ASUS M4A77TD | CPU : AMD Phenom II X4 3,2GHz@4,12 + Noctua NH-D14 |GK : MSI GTX560Ti TwinFrozrII OC @925/2100/1850 | RAM : 2x2GB DDR3 Zeppelin 1300MHz + 2x2GB OCZ LV 1300MHz | HDD : SSD OCZ Vexter4 120GB + Segate Barracuda 7200.12 500GB + WD AASD 500GB | PwR : OCZ Fatal1ty 550W | Case : Fractal Define R3

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 04 led 2009 10:42

Ač jsem původně byl pro, pak nyní jsem proti nové sekci. Tyhle věci je opravdu třeba vygooglit s pokud to dotyčný neumí tak mu poradit.

Konkrétní dotaz: Jak funguje procesor ?

A takto by vypadala odpověď: V hlubinách procesoru.
Obávám se, že tato odpověď tazateli moc neřekne. K pochopení jsou třeba aspoň základní znalosti číslicové techniky. Kdo je nemá, nepochopí, kdo je má, nepoloží takovou otázku.

A totéž se týky všeho, GK, ZK apod.

Zkuste do Google zadat "Jak funguje procesor"

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 04 led 2009 10:49

Blue Spirit: přesně to samé mám na mysli i já....

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 04 led 2009 10:56

Btw .. Je mně/mi to jedno :wink:

Souhlasím s vámi, jinak to ani nejde:)
Pokud bylo účelem popisovat tam funkci tak, jak to dělá odkaz od Blue Spirita, tak je to, s prominutím, kravina na entou, protože většině lidí to vážně nic neřekne.
Pokud bylo účel tam napsat pouze "Jedna z nejdůležitější součástek. Zpracovává data z celého počítače." (tak aby to pochopil vážně každej, tudíž naprosto zbytečná informace), viz zde, tak to nemá cenu, to si každej vážně může vygooglit během 0.12 sekund :smile:
Everybody lies so don't trust anyone. :)

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 04 led 2009 11:55

Ani jednou sem tam neviděl dotaz "Jak funguje procesor" nebo "Jak funguje zvuková karta"

Pak to nejspíš znamená, že dané téma nikoho nezajímá. Kdyby zajímalo, dotaz by padl. Jelikož dotaz nepadl, je tuplem nesmysl zakládat novou sekci a spamovat okolo toho, jako by to bylo středem vesmíru...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 04 led 2009 14:45

Když sem do této diskuse psal předtím zapomněl sem podotknout jednu docela důležitou věc: Můj táta mi vždy říkal a do dnes to platí.."Nemusíš vědět jak to funguje ale měl by si vědět kde to najdeš!"
Celou touhle diskusí se táhne.. "Spousta nováčků neumí pracovat s vyhledávači!" Mám tedy jeden dotaz máme na fóru takový článek, návod nebo tutoriál? Odpovídám: "Myslím že ne." Jde o to najít čas a napsat jej. "No no na mě moc nekoukejte. Na fórum snad nechodím sám!"

Jako samozvaný kulturní referent mám v souvislosti s tím co tu bylo napsáno možná bezva nápad na takovou malou akci. Mě ale na přípravu, vedení a řízení takové akce jaksi nezbývá volný čas. Byl bych rád kdyby se mi přihlásil někdo, kdo by mne zastoupil a akci zrealizoval takříkajíc od "A" do "Z" rád mu svůj nápad a případné instrukce k němu přenechám.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

iMohos
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod iMohos » 04 led 2009 15:26

Pokud by se všichni lidi na zemi řídili tím,že neumí vyhledávat na googlu a "proč bychom to sem dávali,vždyt to je všude jinde" tak bychom toho asi moc nenašli,co ? :x

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 04 led 2009 16:07

Honzo, stejné jako: "Nemusíš všechno umět, stačí vědět za kým máš jít"
Návod na to jak používat vyhledávač tu nemáme ( pokud tedy nebudu počítat hloupý vtip od El Diabla) a myslím, že ani není potřeba, protože všichni lidi co přijdou sem na fórum více či méně pracovat s vyhledávačem umí, jinak by toto fórum nenašli, že? :wink:
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Koja
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Koja » 04 led 2009 16:16

mike007 píše: ...protože všichni lidi co přijdou sem na fórum více či méně pracovat s vyhledávačem umí...

O tomhle se klidně budu hádat, protože silně pochybuju :wink: Když sem přijde člověk a značne větou "hledám už hrozně dlouho a nikde nic není" a já otevřu Google, zkopíruju tam název jeho topicu nebo ho mírně pozměním (gramatika je svině, že..) a za nějaké drobné setiny vteřiny to na mě vyplivne stovky odpovědí na jeho dotaz/problém .. tak k tomu asi nemám slov :)
Prostě ne, min. 80% lidí, co zde zakládají topic, neumí používat vyhledávač nebo ho před položením dotazu nepoužili.
Everybody lies so don't trust anyone. :)

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 04 led 2009 16:35

Použili nepoužili...
Spíš jde o to, že dotyčný si pravděpodobně není jistý tím, jestli našel to správné, co by mu vyřešilo problém, protože přeci jenom po zadání klíčového slova na tebe vyhledávač vychrlí tisíce stránek a hrabej se v tom, že? Raději sem napíše dotaz o jedné větě a počká na správné řešení. Je to opravdu jednodušší. Kdyby tady bylo 80% lidí, kteří neumí používat vyhledávač, jak mi tedy vysvětlíš, že jsou tu, že se dokázali zaregistrovat atd? Kdyby byl někdo tak hloupý, že by neuměl napsat do vyhledávače jedno slovo, nikdy by se tu neobjevil ...
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PSU kompatibilita s novou základní deskou Příloha(y)
    od Viktor737 » 26 zář 2024 17:06 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    17
    4907
    od Viktor737 Zobrazit poslední příspěvek
    29 zář 2024 15:04

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”