"Bezdůvodné" zamykání témat + připomínka k pravidlům
-
- Pohlaví:
Re: "Bezdůvodné" zamykání témat + připomínka k pravidlům
Z tématu jasně vyplynulo, že tazatel potřebuje zformátovat hdd, aby tam nainstaloval vypálené (tedy pravděpodobně nelegální) windows 7. A protože bys mu pomohl, tak jsi spoluviník. V případě, že by se jednalo o verzi přesahující hodnotu trestného činu, půjdeš do basy s ním. A jediné o co můžeš opřít obhajobu je to, že jsi konal v dobré víře.
Já bych mu pomohl pouze s formátováním. Co už bude dělat s tím prázdným diskem je jeho věc, ne moje.
A jak už tu nejeden uživatel napsal, vypálený wokna nemusej být nutně warez.
Já ho nechci nijak hájit, ale nikdo kromě něj neví, jak to vlastně je.
A jak už tu nejeden uživatel napsal, vypálený wokna nemusej být nutně warez.
Já ho nechci nijak hájit, ale nikdo kromě něj neví, jak to vlastně je.
Just Fucking Google It!
Pokud je ten co radi s formatovanim disku spolupachatel trestneho cinu, tak potom je spolupachatel i ten, co mu prodal notebook bez Windows a prazdne DVD na vypaleni. Fora o autech to maji uz horsi - co kdyby tam nekomu poradili s autem, se kterym nekoho prejede (samozrejmne se nezepta, jakym autem zabije nejvic lidi....).
Podle tohoto principu bychom mohli pozavirat vsechny obyvatele tohoto statu - treba muze za znasilneni (pokud maji cim, tak mohou). Protoze nikdy nevis, jestli ten co se te zepta na ulici na cestu, neni treba lupic. Jeste ze takhle nefunguje ceska justice a poruseni zakona je nutne dokazovat (i kdyz to tak nekdy vypada).
Podle tohoto principu bychom mohli pozavirat vsechny obyvatele tohoto statu - treba muze za znasilneni (pokud maji cim, tak mohou). Protoze nikdy nevis, jestli ten co se te zepta na ulici na cestu, neni treba lupic. Jeste ze takhle nefunguje ceska justice a poruseni zakona je nutne dokazovat (i kdyz to tak nekdy vypada).
Přesně.
Dneska mi v obchodním domě spadla peněženka, nějaká ženská si toho všimla, zastavila se a ohlídla, do ní strčil nějakej člověk kterej nečekal že zastaví, tý ženský vypadlo něco z kabelky, takže se pro to ohla, nějakej úchyl jí při tom viděl do výstřihu, což ho sexuálně vzrušilo, a tak venku znásilnil nějakou ženskou. Taky mě zavřou?
Dneska mi v obchodním domě spadla peněženka, nějaká ženská si toho všimla, zastavila se a ohlídla, do ní strčil nějakej člověk kterej nečekal že zastaví, tý ženský vypadlo něco z kabelky, takže se pro to ohla, nějakej úchyl jí při tom viděl do výstřihu, což ho sexuálně vzrušilo, a tak venku znásilnil nějakou ženskou. Taky mě zavřou?
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Trošku zbytečně to bagatelizuješ, ale přeložím ti to: Na ulici se tě zeptá lupič, kde je třeba banka a ty mu řekneš kde je. On banku vykrade, chytnou ho a sdělí, že ani nevěděl kde banka je, ale že jsi mu poradil ty. No a ty budeš tvrdit, že jsi nemohl tušit, že to je lupič. Až potud je to ok. Ale může se stát, že se tě zeptají jestli ti nebylo divné, že ten člověk měl na obličeji masku a v ruce hasák, že se tě ptal v osm večer (to už mají banky zavřeno) atd. A jseš víš kde. A tady je to stejné. Formátování - to je cesta. A vypálený systém je to podezření, že jde o něco nekalého. Jsou to někdy těžko pochopitelné rozdíly a leckdy se to příčí zdravému rozumu, ale je to tak.
Já jsem například známým "vypaloval systém" pokaždé, když si pořídili nový počítač. Bylo to při prvním spuštění na pokyn instalátoru...
Vypálený nemusí automaticky znamenat nelegální, zvlášť v dnešní době, kdy většina uživatelů prostě žádné instalační médium k počítači nedostane.
Co tuhle diskuzi zkusit nasměrovat někam, ke společnému řešení? Je jasné že warez se tu podporovat nebude, ale zase by nebylo vhodné, aby každý člověk, který sem přijde poprvé s dotazem co má dělat, když mu nejde počítač, dostal odpověď: "A máš legální systém?"
Ještě bych upozornil na tu americkou učitelku, co před pár lety zabavila ve škole klukovi CD s Linuxem, s odůvodněním že tak složitá věc jako operační systém přece nemůže být zdarma. Málem na něj zavolala i policii
Vypálený nemusí automaticky znamenat nelegální, zvlášť v dnešní době, kdy většina uživatelů prostě žádné instalační médium k počítači nedostane.
Co tuhle diskuzi zkusit nasměrovat někam, ke společnému řešení? Je jasné že warez se tu podporovat nebude, ale zase by nebylo vhodné, aby každý člověk, který sem přijde poprvé s dotazem co má dělat, když mu nejde počítač, dostal odpověď: "A máš legální systém?"
Ještě bych upozornil na tu americkou učitelku, co před pár lety zabavila ve škole klukovi CD s Linuxem, s odůvodněním že tak složitá věc jako operační systém přece nemůže být zdarma. Málem na něj zavolala i policii

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
faraon mi to zrovna vzal z úst, prosím snažte se být věcní a konstruktivní.
Téma se nachází v připomínkách k fóru, tedy v mojí sekci
Nenuťte mě téma o bezdůvodném zamykání bezdůvodně uzamknout (psáno s nadsázkou). Díky.
Téma se nachází v připomínkách k fóru, tedy v mojí sekci

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”