Pic ---> naprosto nepochopils situaci která se tu řeší .
Nejde o policajty ani o potyčky mezi uživatelama ale o službu dané věci .
Fórum nevlastníme tudíž není na nás řešit tyhle věci ( i když diskutovat můžem a někdy je to i nutností)
moderátor není jenom funkce jak Ty si myslíš je to něco víc.
Tady se hledá většinou řešení našich všedních problémů a ne jak kdo a co by řešil kdyby to a to.
To že se mě problém nějak netýká nebudu ho odsuzovat nebo hanět nebo hledat jak se na tom přiživit jak v dobrém tak ve zlém.(a závěr diskuze k tomu spěje!)
Jsem pro solidní pohled na věc a tohle ukazuje že by změna (ať už jakákoli) neškodila.
ps:nedělejme prosím s toho frašku....
Moderátoři (Vyřešeno)
- jarod72pm
- Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
re
AMD FX 8370 +Freezer i30,Asus M5A97 EVO 2.0,GIGABYTE GV-N1060WF2OC-6GD,Kingston 2x8GB 1866MHz,case Zalman Z9,SSD 256GB Crucial MX ,WD Green 1TB 7200rpm SATA2,Zdroj Seasonic M12II 750W,Externí Seagate 1TB e-sata.
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zamyslel se někdo nad tím,že být Moderátorem neznamená být nutně to samé, jako být v parlamentu předsedou jakési komise a mít deset tisíc měsíčně navíc?
Zamyslel se někdo nad tím,že to je zodpovědnost?
Nevím jak Vám, mě tady Moderátor nechybí,spíš mi chybí možnost se na něj obrátit a jeho rychlá reakce (přes SZ se nedá vyluštit vše jak křížovka)
Nevím jak Vám, mě tady Moderátor nechybí,spíš mi chybí možnost se na něj obrátit a jeho rychlá reakce (přes SZ se nedá vyluštit vše jak křížovka)
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner
Damned píše:Zamyslel se někdo nad tím,že být Moderátorem neznamená být nutně to samé, jako být v parlamentu předsedou jakési komise a mít deset tisíc měsíčně navíc?
a můžeš mi říct kde si vykouzlil těch 10 000 ???

Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2

Myslím, že už je čas, aby se vyjádřil i nějaký mod. I když to zpočátku vypadalo jako nespokojený výkřik mládí (nic ve zlém hoši, nemyslím to zle) vyvinulo se to na seriózní debatu o potřebě nového(ých) moda(ů).
Musím říct, že s tím souhlasím. Opravdu v poslední době není moc času a nemůžu se tedy plně věnovat moderování. 1 nebo 2 další moderátoři by se určitě neztratili.
Ale je třeba si uvědomit, že mod není žádný kápo, který by jen ostatním vystavoval na odiv svoji moc, ale spíše takový slouha, který většinu času něco opravuje a dává do pořádku. Mod se musí smířit s tím, že nebude mít moc času odpovídat na příspěvky a zapojovat se aktivně do diskuzí a ztratí výhodu vybírat si příspěvky, na které se podívá. Musí projít drtivou většinu příspěvků a kontrolovat jejich správnost, kontinuitu a zařazení. A musí se krotit i když by někdy nejradši jistým lidem pěkně vynadal od plic.
Takže mod nemusí být nutně zkušený v "železe", programování nebo softwaru. Hlavně musí být zodpovědný, trpělivý a objektivní. Není už vůbec rozhodující, jestli je na fóru 2 roky anebo má např. více než 500 příspěvků.
Navrhněte teda několik lidí, o kterých si myslíte, že by to byli ti praví, ale konečně rozhodnutí bude na Ltb a vybraných kandidátech.
Musím říct, že s tím souhlasím. Opravdu v poslední době není moc času a nemůžu se tedy plně věnovat moderování. 1 nebo 2 další moderátoři by se určitě neztratili.
Ale je třeba si uvědomit, že mod není žádný kápo, který by jen ostatním vystavoval na odiv svoji moc, ale spíše takový slouha, který většinu času něco opravuje a dává do pořádku. Mod se musí smířit s tím, že nebude mít moc času odpovídat na příspěvky a zapojovat se aktivně do diskuzí a ztratí výhodu vybírat si příspěvky, na které se podívá. Musí projít drtivou většinu příspěvků a kontrolovat jejich správnost, kontinuitu a zařazení. A musí se krotit i když by někdy nejradši jistým lidem pěkně vynadal od plic.
Takže mod nemusí být nutně zkušený v "železe", programování nebo softwaru. Hlavně musí být zodpovědný, trpělivý a objektivní. Není už vůbec rozhodující, jestli je na fóru 2 roky anebo má např. více než 500 příspěvků.
Navrhněte teda několik lidí, o kterých si myslíte, že by to byli ti praví, ale konečně rozhodnutí bude na Ltb a vybraných kandidátech.
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
petr.s píše:Damned píše:
a můžeš mi říct kde si vykouzlil těch 10 000 ???, zatim tady nikdo kromě tebe tisícema neházel tak nevim co řešíš, nikdo si nárok na peníze neklade, to si může klást jen blb, každej (doufám) to chce z toho důvodu že by tu další funkce byla výhodou a né nevýhodou, pokud vim snažili jsme se vymyslet funkci VIP na kterou odpovídal Ltb
Jenže tady se o tu funkci každý pere jak v parlamentu,proč asi?
A proč by bylo potřeba VIP? Pak by se to tiž mu selo změnit celý schéma pc-help z toho co je dnes (viz úvodní stránka) na toto: (příklad!!!!!!!!):
Pepík-jen rady něco o HW
Pepík 2-jen rady taky něco o HW
Pepík3-jen rady-něco o HW a snad i SW.
Náhodný návštěvník se obrátí na Pepíka,ten to ale neumí,(jeho doména je třeba SW), Pepík 2,zná viry ale neví nic o monitorech.
Takže budou tři modi či VIPáci odpovídat,nebo jak? Pro tebe možná fajn,ale co ten,který tu hledal pomoc,pro toho to forum je,nebo ne?
A navíc si myslím,že zde doopravdy nemůže být VIP ani Mod dvanáctiletý klučina,pro kterýho je vše OK a jednoduchý,ale člověk,který si umí sednout a po lopatě vše vysvětlit a navigovat. A to ze spousta těch,co radí, bohužel neumí a ani já pořádně ne.
Proto říkám,že to chce zodpovědnost a není to na chlubení ale je to služba,tak jak říká mikel
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
s tim naprosto souhlasím, je vidět že se konečně vyjádřil někdo kdo s tim má ty největší zkušenosti, jsem rád že ses do týhle diskuze vložil mikeli
Damned:
koukám že to nemá cenu vysvětlovat, zkus se podivat na komentář nad tebou, mikel je člověk který tomu rozumí a u jeho komentáře neni co řešit !!!
jinak s tim parlamentem : já tu ještě neviděl někoho kdo by se tu hlásil do funkce a rval o místo, spíše se tu rozumně řešilo jak co udělat a co vlastně by jsme si představovali to jestli to Ltb udělá je jenom na něm !
/když jsem viděl rozsáhlou část tvých příspěvků s odstupem 2 minut, tak jsem si hned musel zamoderovat
/nevypadá to takhle lépe?
/mikel
Damned:
koukám že to nemá cenu vysvětlovat, zkus se podivat na komentář nad tebou, mikel je člověk který tomu rozumí a u jeho komentáře neni co řešit !!!
jinak s tim parlamentem : já tu ještě neviděl někoho kdo by se tu hlásil do funkce a rval o místo, spíše se tu rozumně řešilo jak co udělat a co vlastně by jsme si představovali to jestli to Ltb udělá je jenom na něm !
/když jsem viděl rozsáhlou část tvých příspěvků s odstupem 2 minut, tak jsem si hned musel zamoderovat

/nevypadá to takhle lépe?
/mikel
Notebook : HP Pavilion dv6000 2x512MB DDR2, Procesor Intel Celeron M420 1,61 GHZ, 100 GB HDD, Mobile Intel(R) 945GM Express Chipset, Windows MC Edition SP2

- fredik
- člen Security týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
To petr.s:
není zbytečné používat citaci když reaguješ na příspěvek před tebou?
Proč to nepíšeš do jednoho tématu a píšeš do každého nového příspěvku jak tě věci napadají a tím to tu děláš nepřehledné. Už jsi na to byl upozorněný i v jiných tématech ale děláš to pořád dál.
S takovou se to tu zvrhne k úplně něčemu jinému než původní téma bylo zamýšlené a v podstatě už vše potřebné bylo řečeno.
není zbytečné používat citaci když reaguješ na příspěvek před tebou?
Proč to nepíšeš do jednoho tématu a píšeš do každého nového příspěvku jak tě věci napadají a tím to tu děláš nepřehledné. Už jsi na to byl upozorněný i v jiných tématech ale děláš to pořád dál.
S takovou se to tu zvrhne k úplně něčemu jinému než původní téma bylo zamýšlené a v podstatě už vše potřebné bylo řečeno.
- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
4petr.s :
Jenže se to tu o ty místa rve (pokud tedy nějaký jsou). Nápad čenčnout mody není špatný,jen se mi nelíbí,jak se to chce řešit. Nejde to totiž řešit tak jako to řešíš ty: Já tam chci toho a ostatní mi jsou ukradení. Taky jsem si všiml,že ti je úplně jedno,co a jak bude novej mod nebo VIPák řešit,hlavně že to bude někdo,koho znáš. Slovo zodpovědnost,jsem použil jako první. Ty navrhuješ,ale neřešíš a když nejní po tvém,tak jsem blb?
O tom parlamentu,to bylo jen srovnání. Přečti si diskuzy od začátku,ostatně bys jí měl znát,nejvíc sem přispíváš ty.
Jenže se to tu o ty místa rve (pokud tedy nějaký jsou). Nápad čenčnout mody není špatný,jen se mi nelíbí,jak se to chce řešit. Nejde to totiž řešit tak jako to řešíš ty: Já tam chci toho a ostatní mi jsou ukradení. Taky jsem si všiml,že ti je úplně jedno,co a jak bude novej mod nebo VIPák řešit,hlavně že to bude někdo,koho znáš. Slovo zodpovědnost,jsem použil jako první. Ty navrhuješ,ale neřešíš a když nejní po tvém,tak jsem blb?
O tom parlamentu,to bylo jen srovnání. Přečti si diskuzy od začátku,ostatně bys jí měl znát,nejvíc sem přispíváš ty.
nevim jestli příspěvky typu : já bych udělal anketu či hlasování nebo radši se poraď s Ltb ti připadá jako rvaní se o posty, a taky nikdo tu žádný mody "čenžnout" nechce !!! to si ty zase tady vykouzili !!! řešilo se tady PŘIDÁNÍ, ne výměna moderátorů, taky nevim kde si vyhrabal koho já tam chci pokud myslíš návrh na lidi který se tam hoděj a pomohli by, tak to bylo kvůli tomu který lidi by měli být předními (pokud by o to měly zájem) myslim že karlose jsem nenavrhoval jen kvůli tomu abych u jeho jména viděl nějakou oslnivou funkci, taky hlavně nevim proč bych jí tam měl chtít vidět !!! a hlavně nevim co ty tu furt řešíš co by měl novej mod řešit, stačí se vrátit o pár stránek zpět a tam je to už probraný i s Ltb a možná to už pochopíš !!!
to s tim blbem sis asi zase vyložil po svém jak je již tvým zvykem, zkus si to ještě párkrát přečíst, ty na to kápneš jak jsem to myslel pokud ne tak odpověď v závorce je přímo for you (.....nárok na peníze neklade, to si může klást jen blb, myšleno tak že tu nikdo s výplatama nepočítá, ok ? )
a můžeš mi říct kde si vykouzlil těch 10 000 ??? Shocked , zatim tady nikdo kromě tebe tisícema neházel tak nevim co řešíš, nikdo si nárok na peníze neklade, to si může klást jen blb, každej (doufám) to chce z toho důvodu že by tu další funkce byla výhodou a né nevýhodou, pokud vim snažili jsme se vymyslet funkci VIP na kterou odpovídal Ltb
to s tim blbem sis asi zase vyložil po svém jak je již tvým zvykem, zkus si to ještě párkrát přečíst, ty na to kápneš jak jsem to myslel pokud ne tak odpověď v závorce je přímo for you (.....nárok na peníze neklade, to si může klást jen blb, myšleno tak že tu nikdo s výplatama nepočítá, ok ? )

No dlouho jsem tu nebyl a nestačímse divit. Kdysi pohodová atmosféra se mění ve vjíždění si do vlasů.
Jinak k tématu opět musím souhlasit s názory karlose a Pica. Možná jen k tomu VIP bych to možná neviděl zas tak jako špatný nápad, ale s tím, že by to byl něco jako titul odborník na uršité téma aby např. nováček věděl, že mu radí uznanej člověk znalej toho jakého oboru kterému může důvěřovat a ne nějakej fušér .
Ještě jsem se všiml nebo mi to tak připadá, že někteří chtějí se snad opičit po jiných forech kde odpovídají hlavně moderátoři.
V tomto ohledu bych nic neměnil at to tu běží stále jako dříve prostě originál.
Jinak k tématu opět musím souhlasit s názory karlose a Pica. Možná jen k tomu VIP bych to možná neviděl zas tak jako špatný nápad, ale s tím, že by to byl něco jako titul odborník na uršité téma aby např. nováček věděl, že mu radí uznanej člověk znalej toho jakého oboru kterému může důvěřovat a ne nějakej fušér .

Ještě jsem se všiml nebo mi to tak připadá, že někteří chtějí se snad opičit po jiných forech kde odpovídají hlavně moderátoři.

- Damned
- Tvůrce článků
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Připadá mi to jako že studentík co ho živí máma se ozval,že nemůže z holkou na rande. Máš vůbec ponětí co to je moderátor?
Dal jsi téma,ok beru. Dal jsi jména,ok,beru a dál? Co dál? Fajn, dnes máš čas,ty,budeš moderátor, co za měsíc? Jak to bude? Zas novej mód? Nevé schéma?
Zas si uvědom,že pc-help není diskuzní fórum jako lidé nebo něco podobné. Tady je to čistě o problémech s pc (tedy dá se říct bez diskuze,ale ve spolupráci) a ne o sprostých slovech pro moderátora.
Pokud sem si za těch pár dní stihl všimnout, tak se příspěvky nemění (ani slovně), jen se přesouvají a mění názvy témat.
Navíc,rozšířením počtu moderátorů může vzniknout úzká skupina diskutujících,ne však pomáhajících.
Je potřeba věci ne jen měnit (či doplňovat) ale taky mít za to zodpovědnost,což si nedokážu představit u (příklad) 10 lidí majících tu možnost mazat tvé či mé,či kohokoli jiného příspěvky ať už jsou teoretické,či praktické.
Dal jsi téma,ok beru. Dal jsi jména,ok,beru a dál? Co dál? Fajn, dnes máš čas,ty,budeš moderátor, co za měsíc? Jak to bude? Zas novej mód? Nevé schéma?
Zas si uvědom,že pc-help není diskuzní fórum jako lidé nebo něco podobné. Tady je to čistě o problémech s pc (tedy dá se říct bez diskuze,ale ve spolupráci) a ne o sprostých slovech pro moderátora.
Pokud sem si za těch pár dní stihl všimnout, tak se příspěvky nemění (ani slovně), jen se přesouvají a mění názvy témat.
Navíc,rozšířením počtu moderátorů může vzniknout úzká skupina diskutujících,ne však pomáhajících.
Je potřeba věci ne jen měnit (či doplňovat) ale taky mít za to zodpovědnost,což si nedokážu představit u (příklad) 10 lidí majících tu možnost mazat tvé či mé,či kohokoli jiného příspěvky ať už jsou teoretické,či praktické.
-
- Pohlaví:
Už se tu toho napsalo opravdu hodně a tak doufám, že tento můj poslední příspěvek k věci z toho flame neudělá (pokud již není
). Myslím, že v těch všech uvedených názorech se dají vyčíst všechny teoretické možnosti. Na 100% to vyjádřili mikel a Pic. Osobně si myslím, že fórum funguje bezvadně a nějaké nepatřičnosti se zde až na malé výjimky nevyskytují a případná časová tíseň moderátorů se tu nijak zvlášť neprojevuje. Je zde velká většina, řekl bych skoro všichni rozumných lidí a pokud se sem někdo obrátí třeba s warezem, tak ho ostatní upozorní, že to sem nepatří. Z toho vyplývá, že ten další moderátor mi až tak nechybí. Teď se nechci nikoho dotknout, ale chápu tu mladistvou touhu zvednout si trochu seběvědomí a být moderátorem na jednom z nejlepších - troufám si říct nejlepším fóru, zabývajícím se touto tématikou. Na druhou stranu je třeba si uvědomit, co to obnáší a to popsal mikel. Každý sem chodíme z nějakého důvodu, někdo poradit ostatním, někdo nechat si poradit sobě, ale všichni jistě sbíráme zkušenosti. Sám jsem se zde z velké lamy prokousal díky mnoha lidem na lamu menší a ve většině případů mi stačilo jenom si přečíst příspěvky týkající se mého problému. Samozřejmě nemohu zapomenout na ty kteří mi kvalifikovaně a hlavně trpělivě radili, ale nemohu je jmenovat všechny a tak jen pro ilustraci mijaja, mikel, Karlos, Weslo ad.. Ale to jsem odbočil. Jak psal mikel, ten mod už si tu tak úplně v pohodě nepočte a pokud se tomu bude chtít opravdu poctivě věnovat, tak ho čeká jen práce a myslím, že ne každý si to uvědomuje. Vycházím ze zkušenosti, že minulý rok se na diskuzi JNP oběvilo několik moderátorů, hned su tam vystřihli avatara (jinak není povolen) a začali moderovat. Dnes tam není ani jeden a pokud ano, tak se tam podívá jednou za dva měsíce. K tomu VIP snad ani není co napsat. Myslím že všichni víme, kdo a v čem umí kvalifikovaně poradit a nemyslím, že by bylo nutné řešit to nějakými dalšími body a metály. Toť asi vše. 

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”