Nahrazení odkazů z podpisu samostatným tématem FAQ

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Nahrazení odkazů z podpisu samostatným tématem FAQ

Příspěvekod Jan Pašek » 27 dub 2007 15:01

O slovo se hlásí místní prudič. Tak sem si zas přidal řádek v podpisu a už se měl problémy to tam nacpat. Před časem mi sice bylo nabídnuto rozšíření a to přímo od LTB jenže když tahle budu pokračovat za chvíli budu mít podpis na půl stránky. To se mi ale zdá že ubírá na přehlednosti v odpovědích. V podstatě odkazy v podpisu Kopírují odkazy na články nebo na časté dotazy zde na fóru. Někdy je docela řehol najít vypracovanou odpověď a je rozhodně rychlejší odkázat se do podpisu.
O samostatném tématu FAQ přemýšlím už dlouho jenže pro jednoho je to nerealizovatelné kdybychom ovšem spojily síly realizovat by se dalo. Jen by ho musel občas někdo abecedně uřídit aby se v tom člověk vyznal. Teď mě napadlo ono by to vlastně mělo být v jednom příspěvku ale do toho může lézt jen autor to bude asi oříšek.
Tohle je pouze nástin toku mých myšlenek. Přenechám vám to tu k dopracování a zkritizování. Sem zvědav jestli je to zas hovadina.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 27 dub 2007 20:08

Je fakt FAQ by se hodil, kolikrát jsem již unaven odpovídat na stejnou otázku po několikáté a tazatele ani nenapadne si pročíst fórum než ji položí...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 27 dub 2007 23:17

Každý souhlas mě hřeje na duši. Dík až se vyjádří i ostatní. Poradíme se jak na to. Možná že by bylo dobré nejdřív to někde složit a až uznáme že je to hotové najednou to celé spustit.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mikel
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod mikel » 28 dub 2007 09:53

Vidíš Honzo, teď máš ten svůj vynález. Chtělo by to sice ještě trochu dotáhnout, ale tvůj nápad se mi hodně líbí.

Mohly by tam být návody, nějaká sbírka hacků/tweaků apod. pro aplikace a OS. Ale pokud by tam nebyly tématické podsekce, asi by se špatně orientovalo v tématech. Navrhoval bych proto jako první příspěvek vložit Obsah, do kterého by se napsala 1 věta o tématu a odkaz na něj (tak jak to máš v podpisu, ale s odděleným odkazem).
Znáte pravidla?
Tipy a triky ve Windows XP
Návody: HijackThis, MWAV, CCleaner (THX to mijaja)
Problémy, které chcete vyřešit pište sem do fóra. Neposílejte je emailem ani po ICQ!

El Diablo
Moderátor
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod El Diablo » 28 dub 2007 10:09

IMHO by se do FAQ mohli přetáhnout vyřešené nebo zodpovězené otázky, zejména pokud se opakují...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware

i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 28 dub 2007 14:49

Trochu sem ještě popřemýšlel jedna možnost jak to píše mikel obsah a dál odkazy nebo FAQ jako první v jednotlivých sekcích takže částečně natříděné je ale pak otázka zdali to zabere u jednotlivých notorických nečtečů a jestli takto roztříštěné by nám radilům to bylo k užitku.

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 28 dub 2007 23:48

Ahoj všem, Honzovi díky za návrh, zdá se mi to být dobrý nápad! FAQ jistě mají svůj smysl, nějaký systém by si zasloužily. Díky, že myslíš na přehlednost. Musím znovu jen souhlasit, právě proto omezujeme podpis na oněch 5 řádků, abychom se v tom potom všichni vyznali. Ale k věci. Mikelův návrh se mi zamlouvá, osobně bych si to dokázal představit takto:

1) založili bychom novou "místnost" FAQ (viditelnou na úvodní obrazovce), ve které by jako první příspěvek byl OBSAH (jak píše Mikel) - ten by byl typu "Oznámení" tzn. vždy nahoře.
2) uvnitř místnosti FAQ by dále byly všechny FAQ články, které by byly typu "Důležité" - tento typ má menší prioritu než "Oznámení", ale zato vyšší prioritu než "Normální", dále - každý FAQ by dostal svoje jedinečné číslo
3) existující faq články resp. odkazy na ně by byly vloženy do jednotlivých témat v rámci celého fóra (tzn. v každé místnosti [např. Windows, Vše ostatní atd.) by byl nahoře příspěvek s názvem FAQ, který by byl obsahem v rámci daného tématu a který by obsahoval linky do FAQ místnosti na jedn. články)
4) do místnosti FAQ by mohli všichni zůčastnění volně vpisovat nové faq články. Abychom se v tom neztratili, tak tyto články budou psány jako typ "Normální". Tzn. jedině moderátoři PC-HELP a admin mohou nově vytvořené faq články zkontrolovat (zda-li se náhodou nejedná o zbloudilý dotaz) a budou-li v pořádku, náležitě je zařadit do odkazů + změnit jejich typ na "Důležité" a uzamknout je pro jakoukoliv editaci.
5) do podpisu by se poté mohly dát odkazy v podobně např.
FAQ: Sítě, Windows, Bezpečnost, Hardware (= na 1-2 řádky)

Uff...snad jsem to napsal alespoň trochu pochopitelně, co na to říkáte?

Damned
Tvůrce článků
Master Level 9
Master Level 9
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Damned » 29 dub 2007 00:07

Já bych spíše nechal udělat sekci s názvem "Programy k ošetření zavirovaných PC" a tam uložit programy a utilitky včetně plných návodů a screenů od jednotlivých autorů a nechal je zamknout třeba na heslo a nechat je doplnit třeba jen Moderátorama či Ltb.
Myslím jen těch programů, která tu navrhujeme od Comba přej Hájdžeka až po Virta.
Ubudou tím názvy v podpisu a zůstane jen jeden, třeba "Návody" a zbyde místo pro poučné a základní články
jak je má třeba místní "prudič" (a já myslel že se jmenuje Honzík :lol: ).

Pokud se třeba změní práce s (např.) Smitfraufix tak to třeba Jarouš oznámí Pepíkovy přes SZ a Pepík to vyzkouší a opraví.(ve svém zamknutém článku i s utilitkou, kterou může aktualizovat).

Ubyde tím i odkazování přes tři různé servery. Protože když se odkáže někdo na návod na (třeba) IceSword na jiný server, je velmi pravděpodobné, že tam ten člověk zůstane a sem se nevrátí
Nic není nemožné, proto tam, kde jsme s rozumem v koncích, neváháme použít kladivo.
Chceš-li vědět, co je nového, podívej se do starých knih.
Damnedovy češtiny - překlady programů pro údržbu PC
HiJackThis 2+návod FCleaner+čeština Wise Registry Cleaner

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 29 dub 2007 07:03

Tak jestli dobře chápu Dajmleda pokusil by se nejraději oslovit autory užitečných článků z jiných serverů a požádal je o souhlas zveřejnění článku u nás na serveru. Technicky by to mělo vypadat tak že zde by byl umístěn pouze odkaz který by se načetl jako třeba obrázek z naší galerie když ho zavřu do Image závorek takže změna se projeví na obou serverech.
Pochopil sem to prosím dobře?

Návrh podle LTB sezdá býti dostatečně promyšlen. Něco chápu někde se trochu ztrácím ale i tak zdá se to býti dostatečně propracované jak z hlediska tazatele tak rádce. Možná ještě z hlediska rádce do okna odpovědi přidat pro ty kdo odpovídají tlačítko otevřít FAQ v novém okně pak si vklidu najdu odpověď zkopíruju si odkaz a vložím ho do odpovědi. (snaha co nejvíce urychlit a usnadnit odpověď)

Ještě mi napadá taková tabulka
Závada, Simptomy, Příčina, Podrobnosti(Odkaz)
PC nenaběhne, Nesvítí ani jedna kontrolka síťové karty, Vypnutý síťový vypínač na zadním panelu, nejsou
Pomalé vypalování, Čas vypálení DVD na rychlost 4* překročil 25 minut, Přepnutí do protokolu PIO, Odkaz

Ovšem to se mi zdá býti vhodné spíše z hlediska orientace pro tazatele. Váš názor?
Naposledy upravil(a) Jan Pašek dne 29 dub 2007 07:20, celkem upraveno 1 x.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 29 dub 2007 07:18

Ještě dotaz jak by to bylo z využitím funkce hledat v samotném FAQ? (podle návrhu LTB) Myslím na dobu až tahle sekce nakyne.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 07 kvě 2007 07:46

Jen to zas posunu do TOP 30. S dotazem bude něco nebo jsme zs podnikly výkřik do tmy?

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 10 kvě 2007 17:54

Ahoj, žádný výkřik do tmy ;-) jen tak trochu časová tíseň....takže díky za návrhy, zkusím reagovat na vše.

Damned: momentálně zde řešíme FAQ (obecně), ale souhlasím, sekce "Programy k ošetření zavirovaných PC" by určitě našla svoje opodstatnění - osobně bych ji ale viděl již jako článek ve zmiňovaných FAQ. Co ty na to?

Jan Pašek: Vím, i já se v tom svém popisu malinko ztrácel, ale snad ta hlavní myšlenka vyzněla. Nejlépe asi bude, že bych nastavil řekněme beta verzi nového FAQ systému. Všichni bychom se na to mohli podívat a vyjádřit se, zda-li by to mohlo být ono ;-) Teď o víkendu bych se k tomuto mohl (pokusím se!) dostat.
Dále, k tlačítku, které otevře nové okno s FAQ uvnitř jsem trošku skeptický. Sám "na koleni" nic do PHP neudělám (ani nechci, bezpečnost je bezpečnost) a jako přídavný modul něco takového těžko najdeme.

Tabulku uvedenou v posledním odstavci jsem trochu nepochopil - vysvětlit prosím :D díky, zdraví

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”