Jak je to s PC-help a přístupem z mobilu

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak je to s PC-help a přístupem z mobilu

Příspěvekod Jan Pašek » 24 lis 2008 20:44

Konečně mám internet v mobilu "zadara". Tak sem si cestou po městě v busu řek že se juknu co je tu nového jenže mám starší mobil (Siemens M75) a leze mi přes wap. "Napsalo mi to služba nedostupná."
Celkově by mě zajímalo kolik z vás má doma jen jeden PC a v případě krajní nouze by si nechalo radit přes mobil. Z tohoto by se pak dalo usoudit jestli je dobré se o takové službě bavit nebo jestli pokud je PC- Help přístupný z mobilu přes normální GRPS je uvažování o takové službě vzhledem k vývoji technologií již nepodstatné.
Samozřejmě mne zajímá také názor samotného Ltb a to přednostně.

PS: Doufám že z toho vyleze dlouhá a plodná diskuse a možná že zjistim že mám blbě nastavenej mobil
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Reklama
zao
Level 6.5
Level 6.5
Stav:
Kontakt:

Re: Jak je to s PC-help a přístupem z mobilu

Příspěvekod zao » 24 lis 2008 20:49

mě to přes edge a wifi jede normálně (Nokia N96), GPRS je pomalý
Jsem tu abych vám poradil s výběrem jakéhokoliv HW a klidně vám udělám sestavu na míru za peníz jakej si řeknete a samozřejmě pomůžu i z něčím jiným když budu vědět.

N!cholai
Level 3
Level 3
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod N!cholai » 24 lis 2008 21:00

Já mám N82.. A přes wi-fi paráda. Vestavěný prohlížeč nepouživám, nedosahuje takových vlastností jako OPERA MOBILE. Sice celkové ovládání je trošku horší. Když serfovat po netu, tak jedině se stylusem. Do budoucna by sis mohl pořídít PDA (jako IT technik) A můžeš radit 24/7 :wink: :smile:
Pravý smysl úspěchu je v pomoci druhým.
NICOLAS CAGE

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 lis 2008 21:16

přes GPRS (EDGE) jsem tohle nezkoušel, ale přes wifi jsem tu skoro denně. mám HTC TyTN II a pomocí Opery Mobile naprosto super, IE má trochu problém a musím posunovat i do stran.taky už jsem o tom uvažoval, že by nebylo špatné třeba udělat mobilní verzi pc-helpu, ale vůbec netuším, co by to obnášelo a jak by to bylo náročné na vytvoření a údržbu
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

iLucas
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod iLucas » 24 lis 2008 22:13

Mám K800i a taky net ,,zadara,, skus tu Operu Mini,ta je opravdu suprová...PC Help mi jede bez problémů
Intel Core 2 Duo E6300@2300 MHz
MSI G31M (MS-7379)
2048 MB (DDR2-667@800)
ATI Radeon HD 3850
CoolerMaster Elite 330
2x WD 500gb SATAII

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 24 lis 2008 22:25

Ahoj Honzo, všichni,
díky za vnesení další nové myšlenky. Nejdříve odpovím z pohledu možností fóra, potom přidám svůj názor.

Z pohledu fóra: ano, WAP fórum by bylo technicky možné. Co jsem se letmo díval, jednalo by se "pouze" o zavedení nového stylu. Tak jako máme současně prosilver a prosilver_1280, mohl by se přidat i wap styl.

Můj názor na to: Mobilita je určitě důležitá a společně s postupným uvolňováním přístupu k internetu ze strany operátorů tohle určitě je ta správná cesta. Já osobně už na PC-HELP také můžu mobilně a s radostí toho využívám. Mám HTC a vněm mobilní OPERU. Úžasný prohlížeč, veškeré stránky (včetně našeho fóra) zobrazí přesně tak, jako by se zobrazily v klasickém prohlížeči v počítači. A v tom si myslím je hlavní podstata toho, proč bych se pro WAP spíše nepřimlouval. Nový styl, ať by byl jakkoliv převzatý z komunity phpbb, by znamenal desítky hodin práce...ať už při implementaci nebo při pravidelné aktualizaci (již nyní aktualizuji fórum cca 10 hodin). Osobně si myslím, že WAP už spíše doznívá, že jeho sláva je ta tam a zanikne s posledními wapovými telefony. Proto bych ho na fórum snad ani nezaváděl.

Romaine
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Romaine » 24 lis 2008 22:52

No,tak ja aktuálně píšu z mobilu ;-) Mam taky net od Vodafonu zdarma a Operu mini - je to super. Sice mam malej displej (k550i),ale čte se to díky opeře skvěle. Přes wap sem nezkoušela, ani tomu zas tolik nerozumím, ale PC-Help na mobilu je super, zvlášť, když je to zdarma ;-)
Acer TimelineX 4820T - OS: Windows 7 HP x64. / HTC Wildfire S Purple
*Když píšu bez diakritiky, tak jsem tu přes mobil!

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 lis 2008 23:35

teď jsem zkoušel přes GPRS (EDGE) se dostat na PC-HELP z mobilu a píše mi to stránku nelze zobrazit.přes wifi to funguje normálně.nevíte někde, kde může být problém? mám HTC TyTN II a nastaveno vše správně
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 24 lis 2008 23:39

memphisto píše:teď jsem zkoušel přes GPRS (EDGE) se dostat na PC-HELP z mobilu a píše mi to stránku nelze zobrazit.přes wifi to funguje normálně.nevíte někde, kde může být problém? mám HTC TyTN II a nastaveno vše správně

..možná hloupost, ale zkoušel jsi vypnout/zapnout operu? Myslím tím, úplně ji restartovat v paměti spuštěných programů. Mě tohle dělá v mém HTCčku, když mám zapnutá data a spuštěnou operu, tak když data vypnu, opera si sama data nespustí...

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 24 lis 2008 23:45

Opera mezi spuštěnými není.mám WM 6.1 takže mám i správce spuštěných programů. pokud spustím IE a jsem připojený přes GPRS (EDGE), tak to napíše, že stránku nelze zobrazit a pokud v Opeře (9.5 Beta) a po odentrování www.pc-help.cz zbělá obraz a zasekne se dole status bar s načítáním stavu stránek. přes wifi ale Opera i IE fungují správně

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 24 lis 2008 23:56

Tak to je zvláštní, mě funguje pc-help na HTC pod obojím..taky mám WM6.1.

memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod memphisto » 25 lis 2008 00:03

jednou jsem měl tento problém a ten byl způsoben tím, že se sám nastavil DNS server a pak to nešlo ani přes wifi a přenastavil jsem ho na automaticky a fungovalo to. teď jsem prošel všemožné nastavení a nic.ještě zkusím projít komplet celé připojení

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Koupě mobilu
    od lucaso84 » 27 úno 2025 19:08 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    11
    10275
    od AirCrew Zobrazit poslední příspěvek
    03 bře 2025 19:26
  • Zvuk z PC i mobilu v 1 sluchátkách
    od Givanni » 13 zář 2024 09:26 » v Vše ostatní (hw)
    13
    5568
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    13 zář 2024 14:32
  • Podpora mobilů s formátem avif
    od p3v4x » 22 pro 2024 22:01 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    6
    3137
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    23 pro 2024 11:04
  • Vzdálený přístup z mobilu na mobil
    od czTANIScz » 30 čer 2024 14:32 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    4
    4154
    od czTANIScz Zobrazit poslední příspěvek
    11 črc 2024 21:11
  • Ochrana proti nadměrnému nabíjení u mobilu
    od walderan » 19 led 2025 21:41 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    2471
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 16:06

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”