PSANÍ VELKÝM PÍSMEM Vyřešeno

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

JARZEK
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

PSANÍ VELKÝM PÍSMEM

Příspěvekod JARZEK » 06 led 2010 11:10

AHOJ,
MÁM DOCELA VELKÝ ODPOR K PSANÍ TĚMA MALIČKÝMA POTVŮRKAMA (PÍSMENKAMA) A NĚKDY SE TO LIDEM NELÍBÍ (PRÝ JE TO, JAKO BYCH ŘVAL). JÁ PÍŠU VELKÝM VŽDY A VŠUDE, OD MAILŮ, PŘES ICQ A SMS AŽ K PSANÍ NA PAPÍR.
JESTLI JE TO FAKT TAK HROZNÉ A VADÍ TO CELÉMU FÓRU, MĚL BYCH NÁVRH. BYL JSEM TEĎ NA FÓRU "LEFT 4 DEAD" (SNAD TO NEBUDE BRÁNO JAKO NEPOVOLENÁ REKLAMA) A TAM MŮŽETE PSÁT PÍSMEM JAK VELKÝM CHCETE :smile: , VŽDYCKY SE TO ZOBRAZÍ V MALÉM. TO BY ŠLO URČITĚ ZAŘÍDIT, KDYŽ TO JDE TAM.
DÍKY ZA POZORNOST

Reklama
Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: PSANÍ VELKÝM PÍSMEM

Příspěvekod Žbeky » 06 led 2010 11:13

Pokud to ale chápu dobře tak to uvidí všichni v malém, tedy i ty. Takže výjde nastejno když začneš psát bez caps locku
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 led 2010 11:30

Psaní velkými písmeny se nepoužívá , jen v případě, že chceš něco zdůraznit, tedy vykřiknout. Navíc je to nečitelné a tudíž i neslušné.
Samozřejmě je to tvoje volba, ale pochop že v tomto případě by ses měl přizpůsobit ty a ne fórum.
Ale pořád lepší když píšeš s Caps Lockem než azbukou. :lol:

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 06 led 2010 11:42

Jen tak pro zajímavost..

Výňatek z grafologie: Velké písmo - Osoba s velkým písmem touží po popularitě a má velké touhy i ambice. Takový člověk je obyčejně velkorysý a společenský, ale nemá mnoho smyslu pro detail.

Ve velikosti písma najdeme sebevědomí a schopnost koncentrace. Větší sebevědomí mají pisatelé velkého písma, ale nedokážou se soustředit tak dobře jako pisatelé malého písma.

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 06 led 2010 11:45

Tak jak na tom asi jsem já. Na PC píši klasicky, ale růčo velkým, protože by to jinak nikdo nepřečetl - někdy ani já sám? :lol:

alenka_v_říši_divů
Level 6
Level 6
Stav:

Příspěvekod alenka_v_říši_divů » 06 led 2010 11:51

Těžko říct... chtělo by to zhodnotit vícero faktorů psaného písma.
Ale u toho psaní na netu je to jasný, podřizuješ se vžitýmu řádu pro psaní textu a klávesnice má velký písmena, takže se ti na to dobře vidí :)

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 06 led 2010 11:54

A vzhledem k faktu, že je někdy třeba skutečně použít CAPS LOCK ke zvýraznění nějakého textu, tak tento návrh není úplně ideální. A už vůbec kvůli tomu ohybat programově celé fórum kvůli nepřizpůsobivému jedinci :blush:
Mimochodem, psaní velkým písmem narušuje pozornost čitatele, způsobuje problémy při ukončení vět, nelze se soustředit při přechodu na další řádek, atd...Těch problémů je celá řada.
Pojďme řešit problémy s PC a né komplexy uživatelů :idea:
Naposledy upravil(a) d1amond dne 06 led 2010 14:31, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

mmmartin
Moderátor
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod mmmartin » 06 led 2010 12:03

Jsou lidé, kteří mají docela velký odpor k psaní těmi maličkými potvůrkami, na druhé straně jsou i lidé, kteří mají docela velký odpor ke čtení textu, psaného těmi obrovskými potvorami. Navíc text psaný velkými písmeny je hůře čitelný, jak už bylo uvedeno výše. Domnívám se, že pokud jsi v situaci, že od fóra něco potřebuješ, bylo by přinejmenším slušné se řídit zvyklostmi zavedenými na fóru. Navíc se tyto zvyklosti nijak neodchyluji od obecných zvyklostí.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 06 led 2010 12:14

Již to zaznělo, tak jen, aby bylo vidět, že je nás víc. Mám odpor ke čtení těch obludných, velkých potvor a proto příspěvky jimi napsané nečtu, ani na ně obvykle nereaguji. Možná je to můj komplex malého/velkého, ale nic s tím nenadělám, nemíním se podřizovat komukoliv, kdo si myslí, že důsledným vybočováním z řady oslní...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 led 2010 12:50

Mám dojem, že zde dochází v některých příspěvcích k záměně pojmů. Velikost písma - tedy jeho rozměry a Velkých písmen abecedy - písmen, jež se píší na začátku věty atd.
Jinak nevidím důvod měnit nastavení ve fóru proto, že má někdo oblibu v používání písmen velké abecedy. Je to stejná nezdvořilost, jako na někoho řvát a nebo napsat své lásce milostný dopis na psacím stroji, či dnes na PC a vytisknout na tiskárně. O těchto lidech si myslím své. Více se k tomu raději nebudu vyjadřovat.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 06 led 2010 14:24

JARZEK: Mám pro tebe lepší návrh ;) Prodávají klávesnici pro blondýnky a tam záměrně nedali Capslock :P
Klávesnice by tě naučila psát normálně :P
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

melior
Level 3.5
Level 3.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod melior » 06 led 2010 14:31

JarzekUrčitš to jde vyřešit i jinak než psaním capslockem. Například existuje v každém normálním prohlížeči funkce lupy = tím si zvětšíš pro sebe všechno písmo a ostatní uživatele to nebude tolik bít do očí. Používá se tak že podržíš CTRL a roluješ středním kolečkem nahoru / dolů.

Takže pokud máš objektivní důvod používat vetší písmo, raději si text takto přibliž. Jednak si zvětšíš veškerý text, a druhak to nebude ostatním uživatelům vadit (změna je jen u Tebe).

Kromě toho si uvědom, že spíš než Ty budou Tvůj text číst ostatní uživatelé, proto bys měl upravit formu textu směrem k nim (tedy použít klasické písmo) a pro svoje potřeby buď písmo zvětšit, nebo používat například větší rozlišení.
if (count(legs)==6) bug
else feature;

Dvě monarchie v nejednotné Evropě...
Dvě koloniální říše v neklidném světě 23. století...
Jaderné mocnosti s historií osmi vzájemných válek...
Federativna kraljevina Jugoslavija a Císařství České

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”