Zdravím,
jsem tu nový a měl bych pár návrhů na zlepšení. Předně mě zarazily neaktualizované sestavy. Když by mi někdo dal příležitost, zkusil bych navrhnout nové, klidně bych je aktualizoval každý měsíc. A proč má sestava za 94 000 dva zdroje? Díky moc.
Kancelářská sestava za 7 000 korun, na internet i filmy:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 1101140Z01
Herní základ za 9 000 pro hraní na 19", 20" monitoru při středních detailech:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... YR01130Q01
Herní základ za 10 000 pro Full HD monitory (1920x1080):
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... JE0115LT01
Herní a univerzální dělíčko, co nezruinuje:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 3N0116JA01
Herní high-end za přijatelný peníz:
http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 0Q01188U01
Sestavy - zastaralé články Vyřešeno
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Sestavy - zastaralé články Vyřešeno
Naposledy upravil(a) Ltb dne 10 srp 2011 09:12, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Úprava nadpisu
Důvod: Úprava nadpisu
- CZechBoY
- Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: sestavy
sestava za 32k a je tam disk skoro stejnej jako mám já v tom nejlevnějším
SSD na systém
a ta grafika taky nevypadá moc dobře
a v sestavě za 7k nevim jestli se vyplatí dávat tam chladič za 180kč když bude stejně hlučnej :ups:
koukám že odkazy v rozcestníku HW jsou všechny nějaký starý a témata taky :(

a ta grafika taky nevypadá moc dobře
a v sestavě za 7k nevim jestli se vyplatí dávat tam chladič za 180kč když bude stejně hlučnej :ups:
koukám že odkazy v rozcestníku HW jsou všechny nějaký starý a témata taky :(
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
- Marfy
- Moderátor
-
Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Dříve jsem sem tam něco nahodil.Teď se to ale tak strašně mění,že je to skoro nemožné.Skoro každého půl roku vycházejí nové a nové grafiky,e-shopy různě zlevňují,takže co je jeden týden výhodná koupě,tak další týden ji může převálcovat cenou jiná nabídka.Konkrétní případ byl např. Radeon HD 5830 ,který se prodával ještě o pár stovek levněji než nižší řada Radeonů HD 5770. Taky kdysi velmi ceněné šedé zdroje Seasonic už nejsou co bývaly a konkurence je nelítostná.
Mimochodem zdroje ve výš uvedených sestvách mi přijdou vcelku na hraně. 350W zdroj byť Seasonic bych k Radeonu HD 5770 nedával.Taky Artic Cooling 550W k GeForce 560 nebude to pravé.
Mimochodem zdroje ve výš uvedených sestvách mi přijdou vcelku na hraně. 350W zdroj byť Seasonic bych k Radeonu HD 5770 nedával.Taky Artic Cooling 550W k GeForce 560 nebude to pravé.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Kouknul jsem jen zběžně na sestavu za 32k a nic extra za ty peníze. Ten SSD Intel je jeden z nejpomalejších SSD, fakt se nevyplatí do něj investovat. Určitě bych nedával do takovéhle sestavy zdroj za 4k (to je tak za 50k PC). Za 32k jsem tady skládal PC s GTX580. Určitě herně výkonější.
Sestavy zde nejsou aktualizované proto, že by je někdo musel upravovat takřka denně. Jinak je lepší stavět na míru každému.
Sestavy zde nejsou aktualizované proto, že by je někdo musel upravovat takřka denně. Jinak je lepší stavět na míru každému.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
- Spyke
- člen HW spec týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
K těmto sestavám, co se tu nadhazovaly, jsem vždy zaujímal spíše skeptický postoj. Přeci jen není nad to sestavit sestavu přímo na míru danému uživateli a zodpovědět mu všechny jeho případné dotazy. Navíc to i tak bývá, že lidi raději napíší, přeci jen to nebývají malé částky, které investují. A další věc je problém zmíněné aktualizace, je to prostě velké sousto s minimálním užitkem.. 

Prosím, pište česky! Čtěte příbalový leták a používejte Google.
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
* Na světě jsou dva druhy lidí, ti co mě mají rádi a ti co půjdou do pekla..
* Tak jsem infantilní, no a co? Každý je nějaký, někdo je třeba komunista..
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
viewtopic.php?f=44&t=71546
viz zde několik návrhů okolo 30k, aktuálních.
viz zde několik návrhů okolo 30k, aktuálních.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Sestavy - zastaralé články
dockalacek píše:Zdravím,
jsem tu nový a měl bych pár návrhů na zlepšení. Předně mě zarazily neaktualizované sestavy. Když by mi někdo dal příležitost, zkusil bych navrhnout nové, klidně bych je aktualizoval každý měsíc.
Vítej na PC-HELP! Díky za připomínku, články o sestavách ve FAQ (Doporučené sestavy od Wesla) jsou staré i několik desítek měsíců, tvoje připomínka o neaktuálnosti je určitě na místě. Budeme muset ve FAQ trochu "uklidit" - neaktuální články označit jako Archivní a upozornit uživatele na jejich možnou neaktuálnost. Pokud bys měl čas a chuť tvořit témata o doporučených sestavách, rádi tě přijmeme do našeho týmu Tvůrců FAQ článků.
Jak už bylo řečeno výše, bylo by to trochu náročnější na aktualizaci, ale pokud by ses na to cítil a měl chuť navázat na Wesla, budeme jenom rádi.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Já bych se toho klidně ujal:-) Jinak tam můžete nakopírovat ty vzorové ode mě. Osobně považuji dávat dražší sestavy za hloupost. Ta nejvýkonnější sestava za 32k má výkon grafiky téměř na úrovni GTX580, je to totiž SuperOverclocked edice. SSD by mohlo být rychlejší, to je pravda, ale bývají problémy s některými řadiči SandForce, ale ano, mohl by tam být rychlejší, třeba Vertex 2. Vertex 3, Agility trpí mouchami..
Pokud by byl zájem, můžeme se o sestavách pobavit. Výkon zdroje se dost přeceňuje. Ta sestava s Radeonem 6770 nebude žrát ani 170W. 550W kousek je ke GTX560 naprosto dostačující, tomu věřte. Samozřejmě, že se názory mohou lišit, žádná objektivní pravda na dokonalou sestavu neexistuje. Já své sestavy považuju za celkem povedené, ale chápu, že se vždycky najde někdo, komu se nebudou líbit a kdo by to či ono, udělal jinak. To je v pořádku.
Pokud by byl zájem, můžeme se o sestavách pobavit. Výkon zdroje se dost přeceňuje. Ta sestava s Radeonem 6770 nebude žrát ani 170W. 550W kousek je ke GTX560 naprosto dostačující, tomu věřte. Samozřejmě, že se názory mohou lišit, žádná objektivní pravda na dokonalou sestavu neexistuje. Já své sestavy považuju za celkem povedené, ale chápu, že se vždycky najde někdo, komu se nebudou líbit a kdo by to či ono, udělal jinak. To je v pořádku.
- Ltb
- Administrátor
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jen bych si dovolil mít malou připomínku - prosbu. Téma by mělo trochu vypadat - např. styl Wesla se mi líbil. Nemělo by jít pouze o uvedení odkazu na nákupní košík v nějakém eshopu...odkaz může být po čase neplatný a potom by bylo celé téma k ničemu.
Téma o sestavách tedy můžeš připravit např. v našem testovacím fóru, jakmile bys s ním byl hotov, dej mi vědět (ideálně přes SZ) a poté bychom ho přesunuli do FAQ článků, zařadili do FAQ rozcestníku a tebe do skupiny tvůrců
Díky, zdraví
Téma o sestavách tedy můžeš připravit např. v našem testovacím fóru, jakmile bys s ním byl hotov, dej mi vědět (ideálně přes SZ) a poté bychom ho přesunuli do FAQ článků, zařadili do FAQ rozcestníku a tebe do skupiny tvůrců

Díky, zdraví
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2196
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek