Například tady.
Uživatel chtěl poradit jak zformátovat disk, ale kvůli tomu že napsal slovo které tu moderátoři nemají rádi, mu to Pic zamknul.
Napsal přesně tohle:
Nemám k osmičce originální CD a k sedmičce mám vypálené
Což nemusí hned znamenat že tam měl ukradený W8, a chce místo nich nainstalovat ukradený W7.
W8 tu jsou ve verzi Consumer Preview, která je zdarma, a to že k nim nemá originál disk (kterej mimochodem neexistuje), neznamená, že tam má nainstalovanou cracklou plnou verzi. Třeba si jen stáhnul tu zkušební verzi, aby si jí vyzkoušel, a teď chce přejít zpět na W7.
A k těm mám taky připomínku. To že má vypálený 7 nemusí hned znamenat že jsou warez. Může mít udělanou zálohu z recovery oddílu, vypálenej originál, a nebo si je třeba stáhnul, což není ilegální, ilegální by bylo kdyby do nich zadal nepravej product key.
Takže tímto žádám všechny moderátory fóra: Zamyslete se nad tím co uživatel napsal, než mu to zamknete. Opravdu chce poradit s neoriginálním softwarem, nebo ne?
A taky bych měl připomínku pro admina. Každý (přiznám se že i já) se tu ohání tím, že warez sem nepatří, problémy s ním spojené tu nemají co dělat, a podobně. Přitom v pravidlech fóra nic takového napsaného není, je tam zmínka pouze o "šíření".
fórum PC-HELP.CZ je zásadně proti jakémukoliv šíření nelegálního obsahu. Jakákoliv přímá snaha uživatele o takovéto šíření bude řešena okamžitým odstraněním příspěvku, případně dalšími kroky (žlutá karta, vyloučení z fóra atd.)
Pokud tomu tak má opravdu být, že sem warez nepatří vůbec, ne jen jeho šíření, nebylo by dobré to v pravidlech zmínit? Už jsem tu o tom kdysi psal, ale jen tak okrajově.
Díky, tux.