"Bezdůvodné" zamykání témat + připomínka k pravidlům

…aneb vzkazy pro Admina

Moderátoři: Ltb, Mods_senior

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Pohlaví: Muž
Stav:

"Bezdůvodné" zamykání témat + připomínka k pravidlům

Příspěvekod tux » 25 lis 2012 16:06

Čau, tak trochu se mi nelíbí, jak tu moderátoři zamykají každé téma, v kterým se objeví třeba jen slovo warez, neoriginál, a podobně, i když tazatel žádnou radu ohledně warez nežádá.
Například tady.
Uživatel chtěl poradit jak zformátovat disk, ale kvůli tomu že napsal slovo které tu moderátoři nemají rádi, mu to Pic zamknul.
Napsal přesně tohle:
Nemám k osmičce originální CD a k sedmičce mám vypálené

Což nemusí hned znamenat že tam měl ukradený W8, a chce místo nich nainstalovat ukradený W7.
W8 tu jsou ve verzi Consumer Preview, která je zdarma, a to že k nim nemá originál disk (kterej mimochodem neexistuje), neznamená, že tam má nainstalovanou cracklou plnou verzi. Třeba si jen stáhnul tu zkušební verzi, aby si jí vyzkoušel, a teď chce přejít zpět na W7.
A k těm mám taky připomínku. To že má vypálený 7 nemusí hned znamenat že jsou warez. Může mít udělanou zálohu z recovery oddílu, vypálenej originál, a nebo si je třeba stáhnul, což není ilegální, ilegální by bylo kdyby do nich zadal nepravej product key.

Takže tímto žádám všechny moderátory fóra: Zamyslete se nad tím co uživatel napsal, než mu to zamknete. Opravdu chce poradit s neoriginálním softwarem, nebo ne?

A taky bych měl připomínku pro admina. Každý (přiznám se že i já) se tu ohání tím, že warez sem nepatří, problémy s ním spojené tu nemají co dělat, a podobně. Přitom v pravidlech fóra nic takového napsaného není, je tam zmínka pouze o "šíření".
fórum PC-HELP.CZ je zásadně proti jakémukoliv šíření nelegálního obsahu. Jakákoliv přímá snaha uživatele o takovéto šíření bude řešena okamžitým odstraněním příspěvku, případně dalšími kroky (žlutá karta, vyloučení z fóra atd.)

Pokud tomu tak má opravdu být, že sem warez nepatří vůbec, ne jen jeho šíření, nebylo by dobré to v pravidlech zmínit? Už jsem tu o tom kdysi psal, ale jen tak okrajově.

Díky, tux.
Just Fucking Google It!

Reklama
Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Re: "Bezdůvodné" zamykání témat + připomínka k pravidlům

Příspěvekod Ltb » 25 lis 2012 19:32

Díky za připomínku.

K uzamknutí tohoto tématu - když ono je to těžké, když uživatel použije slova jako neoriginální CD Win8 a vypálené CD Win7. Pic postupoval přesně podle pravidel, která máme nastavená. Nicméně je pravda, že to ve chvíli uzamknutí ještě nebylo jednoznačné - tedy jestli má tazatel originální systém či nikoliv. Tvoje připomínka je tedy myslím oprávněná. Téma odemykám a bylo by fajn, kdyby nám to tazatel objasnil. Když by se ukázalo, že ani jeden z OS není originál, téma bohužel uzamkneme znovu. Obecně řečeno - nechceme tu dávat prostor radám, jak rozchodit nelegálně pořízený SW. Bylo by to tak trochu proti myšlence o tom, že sem warez nepatří.

K druhé připomínce - máš pravdu, že by to šlo asi napsat o něco lépe a výstižněji, postarám se o to.

Zdraví

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 lis 2012 19:41

Vypálené DVD W7 mám také a je zcela legální. Rovněž tazatel nepsal že má "neoriginální CD Win8", ale že nemá CD k Windows 8, což je běžné při nákupu notebooku s předinstalovaným OS.
Myslím že v poslední době jsem neviděl nikoho z pokročilých uživatelů, aby radil s nelegálním software a pokud se něco takového objeví, určitě v radách nepokračujeme a dotyčného taktně upozorníme, že si má opatřit legální SW.
Přišlo mi to zamčení hodně unáhlené.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Ltb
Administrátor
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Ltb » 25 lis 2012 19:50

Myslím že v poslední době jsem neviděl nikoho z pokročilých uživatelů, aby radil s nelegálním software a pokud se něco takového objeví, určitě v radách nepokračujeme a dotyčného taktně upozorníme, že si má opatřit legální SW.

Souhlas, velká chvála pro vás všechny, kteří takto postupujete :bigups:

Slibuji, že zamykání ještě prodiskutujeme. Určitě tu nikdo nechce zamykat nezávadná témata.

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 25 lis 2012 20:10

Dle mého pohledu souhlasím se zamykáním a ještě bych podmínky zpřísnil. Kdysi se mi stalo, že jsem obětoval čas a námahu úplně zbytečně protože tazatelovy Windows se chovaly nestandardně. Když pak přiznal, že Windows někde stáhl, bylo mi to jasné. A já mám svoje W7 nevypálené, ale koupené na lisovaném mediu. Takže za mě - při objevení slova stažené, vypálené apod. okamžitě zamknout bez dalšího vysvětlování.

guest

Příspěvekod guest » 25 lis 2012 20:13

Tak tohle znám. Dva dny zkoušení, hledání všemožných kódů chyb a nakonec tazatel napsal, že to má stažené a na dalších několika počítačích to funguje normálně. To potom na.... :-(

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 25 lis 2012 20:16

ITCrowd píše:Takže za mě - při objevení slova stažené, vypálené apod.

A to je tak těžké, se hned na začátku zeptat? Já tím třeba začínám...
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 25 lis 2012 20:29

Již v minulosti jsem otvíral téma, které jsem uzavřel, ale to se ozval sám tazatel, který to upřesnil. Tentokrát se neozval (asi ví proč). I on měl tu možnost. Rozhodnutí Ltb respektuji.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 25 lis 2012 20:45

Ok, ale musíme brát v úvahu, že spousta nováčků ani neví, že je tu možnost kontaktovat daného uživatele. A když to věděj, tak si většinou v hlavě nadávaj a nakonec se zeptaj jinde.

Ono i kdyby měl oba systémy kradený, tak by to nebyl důvod hned zamknout. On potřebuje naformátovat disk, což není ilegální čin. Ta instalace už je něco jinýho.

Co jsem četl, tak W8 maj nějakou feature, že se obrazovka POSTu vůbec nezobrazí, (aby to bylo furt v jednom stylu), takže se nejdřív musí spustit systém, v kterým se vybere boot do BIOSu, a po restartu už se do něj může normálně dostat a v něm nastavovat. Nevim jestli to tak nakonec je, ale jestli jo, tak se mu vůbec nedivim, že se zasekl.

On tu psal nedávno myslím Blue Spirit, že chtěl nějakej kluk poradit jak rozbalit staženej archiv, a protože v něm bylo něco co tam být nemělo, tak mu to taky hned zamkli. Přitom je to obecnej problém, stejně jako tohle.
Just Fucking Google It!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 25 lis 2012 20:56

Tuxi už toho nech. To je jako bys někomu poradil jak vytvořit kopii klíče. Taky to určitě potřebuje pro sebe a jen na zkoušku. A přitom je to jasná blbost a určitě bys mu to neporadil. Takže jak jsem napsal - zamykat a bez dalšího vysvětlování.

tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod tux » 25 lis 2012 21:10

Na kopírování klíčů tu máme obchody, kde se tím zabývají. Je to jako bys odsoudil každýho, kdo v životě udělal něco nesprávnýho. Ty si v pěti letech ukradl lízátko, tobě neporadíme.

Kdyby nic o těch systémech nepsal, že jsou pálený atd, tak mu budem pořád normálně radit. Ale on to napsal, takže lock.
Příklad:
Kdybych já tady z nějakýho jinýho účtu napsal téma, že mi nejdou přehrávat zvuky, a k tomu bych zmínil že mám třeba staženej SolidWorks, tak mi to hned zamknou. Kdybych se o SolidWorksu nezmínil, tak se normálně dopracujem k tomu, že nemám nainstalovaný ovladače zvukovky.

Takže otázka zní: Opravdu za to může ten staženej software?
Just Fucking Google It!

Uziv00

Příspěvekod Uziv00 » 25 lis 2012 22:10

Na zprovozňovámí nelegálně získaného softwaru se tady nepodílíme. Takže pokud ti zprovozníme nelegální solidworks, byť tak, že doplníme ovladače zvukovky, pak je to jednoznačně proti pravidlům. Ať už se ti to líbí nebo ne.

Zpět na “PC-HELP - připomínky k fóru”