Potíže s MSIE

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Petr Kali
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 22 bře 2006 08:03

Předpokládám, že ji máš v češtině.
Po otevření klikněš na Nástroje→Nastavení→Pokročilé→v levo je seznam, kde vybereš Bezpečnost, tam klikneš na Správce certifikátů, necháš záložku Osobní certifikáty a dáš importovat. Certifikát bys měla mít buť na HD nebo (lepší pro bezpečnost) na disketě nebo CD. Zadáš cestu certifikátu SSL, dole zvolíš Soubory typu→Všechny typy a dáš otevřít.Potom dáš OK a vátí se ti předchozí tabulka. Nastavíš si Hlavní heslo a Vyžadovat zadání hesla(já tam mám Pokaždé, je-li třeba). Dáš OK a mělo by to makat. Kdyby byl nějaký problém,tak se ozvy, doládíme detaily.
Ahoj Petr
PS:K tomu heslu, stále otravuje, ale je to bezpečnější.

Reklama
Anna
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Žena
Stav:

Příspěvekod Anna » 22 bře 2006 14:08

Petře, díky za odpověď.
Tak jsem to zkusila. SSl certifikát mám vygenerovný z IE a uložený na "C". Bohužel mi Opera hlásí: certifikát je neznámý nebo má nepovolený formát. Import klíče nebyl úspěšný.

Nevíš co s tím?

Anka
Anna

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 22 bře 2006 16:00

Promiň, zapoměl jsem na jednu věc.
Po otevření klikněš na Nástroje→Nastavení→Pokročilé→v levo je seznam, kde vybereš Bezpečnost, tam klikneš Hlavní heslo a vytvoříš si ho.Potom až na Správce certifikátů, necháš záložku Osobní certifikáty a dáš importovat. Certifikát bys měla mít buť na HD nebo (lepší pro bezpečnost) na disketě nebo CD. Zadáš cestu certifikátu SSL, dole zvolíš Soubory typu→Všechny typy a dáš otevřít.Potom dáš OK a bude to chtít heslo, které jsi si vymyslela při generování certifikátu a Hlavní heslo Opery. Pak Ti to zahlásí, že certifikát by úspěšně importován.Vrátí se ti předchozí tabulka. Nastavíš si Hlavní heslo a Vyžadovat zadání hesla(já tam mám Pokaždé, je-li třeba). Dáš OK a mělo by to makat.
Kdyby to nešlo, tak se ozvy. Ahoj Petr

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 22 bře 2006 19:49

:D :D :D :D :D :D :D :D :D
Petře, moc dííky. Tak jsem se delší době opět dostala do banky.

Strašně mi to pomohlo, už jsem totiž prošvihla nějaké termíny splatnosti.

Ještě jednou díky Tobě i všem ostatním

Anka :wink:
Anna

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 22 bře 2006 21:53

Nemáš zač,
od toho je tohle fórum, já jsem se taky tady setkal s velice ochotnýma lidma, kteří mi pomohly a teď se v rámci svých možnstí snažím taky trošku přispět, ale jsou tady daleko "větší frajeři", kteří umí poradit. 8) :D :thumbsup: :banana:

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 23 bře 2006 09:27

Každý něco umí a spoustu absolutně ne. Dohromady umíme všechno, jako jednotlivci, nic. To je jako ten starej Svatopluk a jeho pruty. Tenkrát měl ty svoje syny těma prutama zmlátit, až by jim z pr.elí lítaly cucky a mohlo to tu vypadat jinak... :evil: :lol:
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 23 bře 2006 21:29

:o Tak jsem zase tady. Myslela jsem si naivně, že to už dál zvládnu sama,ale....
Do banky jsem se sice podívala, ale nedaří se mi odeslat převodní příkaz. Hlásí mi to, že bezpečnostní aplet se nepodařilo inicializovat a bezpečnostní knihovna je nefunkční. Mám pocit, že do IE se někde něco stahovalo dodatečně, ale nemůžu to na stránkách GE Money nikde najít. :-(

Na podpoře on-line neví co s tím a odkázali mě na někoho na telefoně, jenže tam už nikdo není, zase až zítra.

Netuší někdo co s tím ?

Anka
Anna

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 24 bře 2006 08:13

Otevři si Internetbanku a na první stránce je v pravo nabídka kde pod "Internetbankou" jsou "Detaily". Na to klikneš a objeví se text s kapitolamy. Najdeš kapitolu "Minimální konfigurace" a v ní jsou zamodralé dva EXE a ZIP, jsou to Javy. Stáhni si a nainstaluj tu první EXE a mělo by to už konečně makat.

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 24 bře 2006 17:21

:-( Petře, děkuji za ochotu, ale asi něco dělám špatně. Stáhla jsem si to na plochu a pak spustila. Ohlásilo mi to, že se to nainstalovalo, kam se to nainstalovalo to netuším, protože tam nebyla žádná cesta.

V bance mám pořád stejnou hlášku v nastavení: stav bezpečnostní knihovny - nefunkční, bezpečnostní heslo se nepodařilo inicializovat.

Nemám "to" stažené nějak napojit na Operu ?

Anka
Anna

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 25 bře 2006 11:17

Nevim, co je kde špatně, ale zkus ještě jednu věc. Máš nainstalovanou Java Sun? Jestli ne tak ji najdeš tady na téhle adrese:http://www.java.com/en/download/manual.jsp Je to ten první Download, stáhneš a nainstaluješ.Potom to zkus znova v bance. Ozvy se jak to dopadlo.

Anna
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Anna » 25 bře 2006 14:04

:cry:
Petře, děkuji za trpělivost.
Tak jsem to zkusila a zase nic. Prosím Tě máš taky Operu 8.01, certifikát SSL a ještě i podpisový certifikát ? Přes SSL se dostanu, ale na podpis převoďáku už neobejde. Vím, že z účtu, kde se podpisový certifikát na převoďáky nepoužívá, jdou peníze posílat.
Taky nevím, jestli nemám něco změnit F12 rychlé nastavení ... jako co se mám identifikovat a co bych měla mít zaplé a co vyplé ?? Zkouším to různě zapínat a vypínat ovšem bez úspěchu.
Anka
Anna

Petr Kali
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod Petr Kali » 25 bře 2006 14:13

Máš nastavený podpisový certifikát na internetbance?

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”