Zdravím,
na začátku ledna jsem se nechal připojit k internetu. U nás ve vesnici jsou jen 2 poskytovatelé internetu. Vybral jsem si toho rychlejšího a levnějšího (10 Mbit/s za 400 Kč/měsíc). Po montáži zařízení zapojil pán svůj notebook a naměřil na www.DSL.cz něco přes 9 Mbit/s - takže paráda. Když jsme ale zapojili můj počítač, naměřili jsme pouze okolo 2 Mbit/s. Měřím každý den - rychlost je různá - od 1 do 5,5 Mbit/s. Pán mi řekl, že to může být virem. PC jsem prověřil, ale vir jsem nenašel. Přeinstaloval jsem OS, ale ani to nepomohlo. Může to být hardwarem? PC mám starý 10 let. Doposud žádný problém. Prosím o radu, zda mám něco vyměnit, nebo něco nastavit třeba v BIOSu nebo na základní desce.
Pomalý internet na mém PC
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Pomalý internet na mém PC
Dobrý den,
jaký používáte prohlížeč? Pokud chcete mít výsledky opravdu přesné, nesmí být zapnutý žádný program, co pracuje s internetem (e-mailový klient, download manager, icq atp..) nesmíte nic stahovat a v prohlížeči mít otevřený pouze měřák rychlosti internetu.
Také pro měření rychlosti jsou výsledky zkreslené, pokud jste k modemu připojen přes Wi-Fi. Doporučuji tedy se pro měření připojit pomocí kabelu.
Změřit rychlost zkuste i jinde třeba http://www.adsl.cz/mereni-rychlosti-internetu kde je i pomalejší a přesnější varianta.
Pomohlo Vám to? Kolik jste naměřil?
jaký používáte prohlížeč? Pokud chcete mít výsledky opravdu přesné, nesmí být zapnutý žádný program, co pracuje s internetem (e-mailový klient, download manager, icq atp..) nesmíte nic stahovat a v prohlížeči mít otevřený pouze měřák rychlosti internetu.
Také pro měření rychlosti jsou výsledky zkreslené, pokud jste k modemu připojen přes Wi-Fi. Doporučuji tedy se pro měření připojit pomocí kabelu.
Změřit rychlost zkuste i jinde třeba http://www.adsl.cz/mereni-rychlosti-internetu kde je i pomalejší a přesnější varianta.
Pomohlo Vám to? Kolik jste naměřil?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jako prohlížeč používám Operu. Měřím samozřejmě pouze jen se zapnutým prohlížečem. Jsem připojený přes kabel. Výsledek měření na adsl.cz je: Ping:29 ms; Download:1.86 Mb/s; Upload:2.27 Mb/s
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes jsem měřil na notebooku, který jsem si pujčil od sestry, a naměřil jsem stejně nízké výsledky. Prosím, čím to může být, že interneťákovi to na notebooku na měřilo skoro 10 mega a mně se to loudá od 600 kilo do 4 mega (naměřeno dnes).
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ze by nejaka priorizace provozu pro jeho stroj?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dnes ve 21:00 jsem naměřil na adsl.cz tyto hodnoty: Ping: 59 ms; Download: 0.91 Mb/s; Upload: 1.52 Mb/s

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3465
-
od JHH1977
Zobrazit poslední příspěvek
02 bře 2025 19:45
-
-
1000 Mb/s internet + stolní PC s Wi-Fi Příloha(y)
od WolfGunCZ » 09 srp 2024 18:54 » v Vše ostatní (inet) - 6
- 5046
-
od meda2016
Zobrazit poslední příspěvek
14 srp 2024 12:30
-
-
- 2
- 3282
-
od Alferi