Twitch a neustálý buffering

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

thebighead
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Twitch a neustálý buffering

Příspěvekod thebighead » 21 srp 2015 12:10

Zdravím, nevím zda mi poradíte s tímto problémem, ale alespoň to zkusím. Zhruba před 1-2 lety jsem streamoval na twitch.tv a úplně v pohodě. Dnes se snažím streamovat a mně i divákům neustále načítá jejich přehrávač. Zkoušel jsem snížit bitrate, upravit kvalitu a nic nepomohlo. S internetem určitě problém nebude viz obrázek. Zkoušel jsem i vypnout firewall, zda to nemůže nějak blokovat, ale ani to nepomohlo. Máte nějaký návod? Četl jsem, že to je problém twitche a mého poskytovatele, ale přece to musí jít nějak obejít nebo opravit. Když to šlo dříve, musí to jít i dnes. Navíc na YouTube a Hitbox.tv stream jede v pohodě na full hd. Nechodí tam ale tolik lidí, jako na twitch. Díky moc :)

Obrázek

EDIT: Zapomněl jsem dodat, že mě to občas ani nepřipojí na server a napíše mi to něco jako: "Problém s připojením na server", a napojí mě to až na několikátý pokus. FPS drop 0. Napojuji se normálně na Pražský, jelikož je nejblíž. Zkoušel jsem ale i ostatní, například německý apod.

Reklama
Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Re: Twitch a neustálý buffering

Příspěvekod Karrex » 21 srp 2015 12:12

Kolik používáš bitrate, bohužel twitch doporučuje asi 3Mb pro FullHD, ale já abych docílil nebufferingu u lidí, musel jsem to snížit až na 2,5Mb.

Nejde totiž vůbec o tebe (pokud máš dostatečný net), ale o ty diváky a hlavně kudy to k nim proudí, on totiž ten buffering způsobují servery, přes které to jde a je to jen o štěstí...
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 21 srp 2015 12:19

Teď momentálně jsem to snížil na 2000 kb/s na rozlišení 1280x720. Přesto to stále divákům nabíhalo. U mě to dělá to samé, jak na notebooku, tak na desktopu. A je divné, že se to seká úplně všem. Četl jsem také, že to jde obejít pomocí VLC playeru, ale to by museli udělat diváci a donutit je do toho, aby kvůli streamu něco instalovali, to se myslím nepovede. Spíš mi je divné, že to normálně funguje u ostatních, kam se připojím. Pár lidem jsem na streamu psal i do chatu a nikdy se jim tento problém neobjevil. Twitch navíc vypnul svojí podporu kvůli velkému spamu nebo co, takže to nemohu řešit s nimi. Nechápu jak takový obrovský portál může ze dne na den vypnout podporu.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 21 srp 2015 12:22

Právě kvůli tomuto, řeší to "bžilion" lidí, i já jsem tam kvůli tomu psal. Sledoval jsem aktivně jednoho streamera a tomu to 6 hodin fungovalo normálně a pak třeba po hodině začal buffering, ale jen pro mě... Ostatním to fungovalo, když jsem ale otevřel někoho jiného, tam to fungovalo ok.

Kámoš chtěl taky streamovat a u toho jsem se dívat nemohl vůbec, co 5s to buffer.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 21 srp 2015 12:25

Mám něco podobného, jako tvůj kamarád. Každých pár sekund buffer. Ještě se chci zeptat, kolik používáš vyvážení kvality (zda streamuješ). Já tam mám 10, tak jestli nebude lepší to také snížit. Fakt už nevím co s tím, patlám se s tím přes týden. Každý večer hledám na internetu co se s tím dá nebo nedá udělat, zkoušel jsem vytvořit nový účet a spoustu jiných forem, ale nic nefunguje.

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 21 srp 2015 12:32

Bohužel, já zatím streamoval jen přes Shadowplay, i7 nechci tak zatěžovat, dokud nemám jiný chladič než BOX.
Sestava v profilu.

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 21 srp 2015 12:33

To mě také napadlo, jelikož streamuji přes OBS. Zkusím to, jestli to něčemu pomůže, ale pochybuji. Díky za rady :)

thebighead
nováček
Stav:

Příspěvekod thebighead » 21 srp 2015 18:09

Tak jen pro informaci ani ShadowPlay nepomohl.

Lennycom
nováček
Stav:

Příspěvekod Lennycom » 17 kvě 2016 12:53

vyřešil jsi to nějak? dělá mi to také, měnim datovy tok a nic. Rikal jsem si jestli to není tim že twitch uprednostní na lepsí servery popularnějsí streamery. Neco takoveho jsem slysel. Mám upload 8mb coz by melo stačít i na Full HD. zkoušel jsem shadowplay a ten nerozchodim nevim proc, vse nastavim ale hra se mi nezacne streamovat. kdyz se koukam na jine zahranicni streamery kteri stremujou ve full HD tak se to neseká. Nevim jak dal, taky se tím zabejvám.

Denis V.
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Denis V. » 17 kvě 2016 15:59

Uživatel tu už půl roku nic nenapsal, takže pochybuji že ti odpoví. Založ si raději vlastní téma.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Nintendo Twitch OLED. Bazar na co si dát pozor?
    od pidlo » 10 čer 2025 16:29 » v Herní konzole
    2
    2121
    od pidlo Zobrazit poslední příspěvek
    10 čer 2025 16:46

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”