UPC, ping

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Zuzak
nováček
Pohlaví: Žena
Stav:

UPC, ping

Příspěvekod Zuzak » 12 kvě 2016 14:58

Dobrý den,
nezlobte se, prosím, že Vám tu takhle vpadám. Ale mám pár potíží. :huh:
Mám PC připojení přes kabel, z Wifi reutru, připojení přes wifi normálně fungovalo, vše bez potíží. Až do včerejška.
Byly tu totiž pracovníci UPC.... A od té doby, se mi značně zpomalilo načítání stránek, na některé jsem se nedostala vůbec. Měřila jsem rychlost připojení. Vyšlo mi Ping 7 (Brno,upc), Když jsem měřila dál (upc vienna), vyšlo ping 17, 20 a 23.
Načítání stránek je viditelně horší předtím než bylo.
Ping skáče v hodnotě 7-8. DW je 94,něco a Upload je 8-9 (což je podle smlouvy, mám UP 100+) ale to ping?
A tak jsem si "měřila" na speedtestu ping a ping v počítači, přes příkazový řádek. Na speed testu je ping 7, v pc průměr 15. Jak je to možné?
Pak mne ještě napadlo, jestli to není chyba routru, mého pc. Proto jsem pingla svoji IP adresu a adresu routru. vyšlo vždy 1, nic se nikde neztratilo.
Já se ptám, jak je toto možné? UPC se mne snaží přesvědčit, že oni nic, oni muzikanti a že to je tím, že mám svůj vlastní wifi router (TP link)
a že přes wifi je to zkreslené a hodnoty dopadnou vždy hůř. Tak jsem je upozornila, že je to kabel a že vše jako předtím, nikde se nic neměnilo a že vše fungovalo do včera do odpoledne. Přičemž mi pán zopakoval, že moje měření jsou orientační a že musím měřit přímo z jejich modemu a na kabelu a to se počítá.
Dále mne zaráží, jak je možné, že UPC vidí jaký mám router? Jak vědí, že mám TP link?? A můžou se dostat přes pakety dál? Třeba můžou vidět například to, kde surfuji atd?? Wifi mám zamčenou a zaheslovanou.

Můžete mi prosím to s tím Ping nějak vysvětlit a proč se zhoršilo načítání stránek? Opravdu je to tak, jak tvrdí UPC?? Já nevím, ale mně se to prostě nějak nezdá. :lookround:
Nebo jsem něco udělala špatně a jsem opravdu hloupá? Když nevěřím, že měření přes wifi je tak znečně zkreslené? Když jsem si to proměřila a ping z počítače vyšel horší než na speedmetru? Když vidím, že se stránky načítají déle, než předtím? Než před týdnem a vše je stejně nastavené? Podívala jsem se aji na viry,koně a červy v Pc a taky v pořádku, nikde nic. Nevím, proto se ptám těch chytřejších.
Co si o tom všem myslíte VY??
Moc děkuji. Omlouvám se za dlouhý "dopis".

Reklama
x-rated
Level 5
Level 5
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: UPC, ping

Příspěvekod x-rated » 12 kvě 2016 15:18

teda taková slohovka :evil:
přes web a přes příkazovej řádek je to jinej druh pingovacích paketů, tak se hodnota může lišit
od koho je router se dá poznat snadno podle připojený mac adresy
máš v tp-linku aktuální fw?
taky v něm nastav googlácký dns
8.8.8.8
8.8.4.4
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: UPC, ping

Příspěvekod petr22 » 12 kvě 2016 16:28

Jaky mas router vidi jednoduse - je totiz registrovan na jejich modemu.

To, kde surfujes nejen vedi, ale i loguji minimalne 6 mesicu pro ucely Policie CR.

Ping je hodnota, ktera urcuje odezvu pripojeni vzdy k danemu serveru - proto je hodnota pingu pokazde jina a proto je na lokalni siti tak mala.

Osobne bych zacal tum, ze na chvili vytahnu z elektriky UPC modem a az nabehne tak i ten router - jestli se neco zmeni. Modem se obvykle po restartu nastavi na jine frekvence, kde ma zrovna lepsi spojeni.

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”