Internet, modem, router

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Ondrkar
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Internet, modem, router

Příspěvekod Ondrkar » 02 lis 2017 12:55

Zdravím, ahoj :-)

Potřeboval bych poradit ohledně internetu, modemu, nebo routeru. Mám internet přes kabelovku a od města mám nový modem, který se údajně nakonfiguruje sám. Mám také router a mám jej nastavený a vše šlape jak má, ale pouze když je PC vypnutý. Wi-Fi jede plynule vše OK, ale když zapnu PC modem se začne automaticky resetovat pořád dokola, dokud PC zase nevypnu.

Nevím co bych s tím měl dělat. Protokol TPC/IPv4, adresy serverů DNS bych měl mít vše správně nastavené, jinak by mi internet nešel ani při vypnutém PC.

Má s podobným problémem někdo zkušenosti?

Předem děkuji za rady. :-)



Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15774
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet, modem, router

Příspěvekod ITCrowd » 02 lis 2017 14:14

Vítej na PC-HELP!
Protokol TPC/IP neexistuje.
Vlož sem náčrtek (plánek) tvé sítě, kde bude nakresleno, jak máš co zapojeno. Uveď přesný typ a výrobce routeru a modemu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Ondrkar
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Internet, modem, router

Příspěvekod Ondrkar » 02 lis 2017 16:56

Připojené to mám takto viz. připojený obrázek.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1318
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet, modem, router

Příspěvekod Microsheep » 02 lis 2017 17:24

"modem se začne automaticky resetovat", to se projevuje jak?, resp. jak to poznáš.
A ten router běží v jakém režimu, dělá NAT? Nemáš kolizi nějakých IP adres.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Ondrkar
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Internet, modem, router

Příspěvekod Ondrkar » 02 lis 2017 17:27

Podle kontrolek na modemu. Vždy když se resetuje modem postupně naskakují.

Dodatečně přidáno po 2 minutách 10 vteřinách:
Tak to netuším. Ale kdyby byla kolize IP adres, tak by to nešlo i při vypnutém PC, nebo se pletu?

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1318
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet, modem, router

Příspěvekod Microsheep » 02 lis 2017 17:44

Můžeš mít např. kolizi právě se zapnutým počítačem pokud má pevnou IP například.
Ale určitě by se neměl restartoval modem, dejme tomu, že se mu něco nelíbí, načuzená síťovka nebo nějaký podivný broadcasty, i tak by se z toho neměl modem hroutit. Pokud jde, aktualizoval bych firmware modemu, popř i ovladače do počítače, popř. zkusil jinou síťovku v pc, popř. nabootovat nějaký linux. Jinak bych jim ten modem reklamoval.
Jinak můžeš poslat bližší info, ipconfig z toho pc, tracert, konfig. routeru atd. crowd má vše v popiskách.
//Můžeš vyzkoušet i obejít router že se píchneš přímo pc pokud jde.
Ryzen 5 1400 | MSI B350M GAMING PRO | MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT | 2x8GB Corsair
Media Creation Tool | Crystal disk Info | Ninite | NirLaucher

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 15774
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Internet, modem, router

Příspěvekod ITCrowd » 02 lis 2017 19:17

OK, zapojeno je to v pořádku.
Dej sem prosím screen z nastavení TP-linku:
- Network/WAN
- Network/LAN
Dále screen z nastavení IPv4 síťové karty stolního počítače a výpis ipconfig /all ze stolního počítače.
Jak použít příkaz ipconfig najdeš v mém podpisu - diagnostika sítě.
Jen tak na okraj - proč jsi použil zrovna ten tp-link? Má pouze 100Mbit porty, zatímco z modemu ti jde gigabit. Jen to celou komunikaci zdržuje.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Ondrkar
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: listopad 17
Pohlaví: Muž

Re: Internet, modem, router

Příspěvekod Ondrkar » 03 lis 2017 18:34

Děkuji všem za pomoc, ale už nebude potřeba. Došel jsem si na úřad, modem mi vyměnili a vše šlape jak má.
Jinak router mám delší dobu než nový modem, tak proto. Časem příjde vyměnit ;-)

Takže ještě jednou děkuji za pomoc.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • kabelový modem a wifi router
    od pawouk73 » 08 bře 2018 16:34 » v Administrace sítě
    8
    918
    od pawouk73
    10 bře 2018 22:18
  • Internet - nefungující router TPLink
    od HeliDeli » 15 bře 2018 13:40 » v Administrace sítě
    43
    1850
    od RIKI22
    15 bře 2018 20:03
  • podporuje modem VDSL?
    od peta501 » 02 úno 2019 22:43 » v Sítě - hardware
    3
    146
    od peta501
    02 úno 2019 22:48
  • Modem s podporou O2 TV
    od badghostCZE » 03 pro 2018 21:52 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    169
    od Rewqa
    03 pro 2018 22:22
  • Modem s podporou O2 TV
    od badghostCZE » 03 pro 2018 21:52 » v Vše ostatní (inet)
    0
    1071
    od badghostCZE
    03 pro 2018 21:52

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 4 hosti