Nový router - připojení není k dispozici

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Uživatelský avatar
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1632
Registrován: červen 11
Bydliště: Dačice
Pohlaví: Muž

Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod Arha » 17 bře 2019 11:41

Dobrý den,

prarodiče si koupili nový TP Link modem (Archer C6). Vytáhl jsem kabel ze starého, píchl do nového, přihlásil jsem se do administrace, dal Quick Setup (IP hodilo detekovalo jako dynamickou), ale na konci instalace prd, žlutý vykřičník a hláška, že připojení není k dispozici (při odstranit potíže hláška, že server DNS neodpovídá).

Dal jsem si teda v administraci starého routeru zjistil IP a další, v novém dal statickou IP, ale opět, nefunguje.

Jen dodám, pokud dám dynamickou IP dle Quick Setupu, při Statusu pak mám všude 0.0.0.0 (ať už u IP, tak i DNS apod.).

V sítích nejsem zběhlý, ale poradil by někdo, jak to nastavit? Rád bych jim pomohl. Děkuji.


I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17125
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod ITCrowd » 17 bře 2019 11:52

Zjisti si od providera, jaké hodnoty máš nastavit a ty nastav.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1632
Registrován: červen 11
Bydliště: Dačice
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod Arha » 17 bře 2019 11:55

Děkuji, jako laik se zeptám, tyto hodnoty nemůžu zjistit ze starého modemu?
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Uživatelský avatar
Microsheep
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1477
Registrován: leden 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod Microsheep » 17 bře 2019 11:57

Můžeš, připoj se k němu počítačem LAN síťovkou a v administraci WAN nastavení uvidíš IP adresy od poskytovatele.

Uživatelský avatar
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1632
Registrován: červen 11
Bydliště: Dačice
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod Arha » 17 bře 2019 12:11

To vím, údaje mám, ale mohu je v novém routeru vložit jen jako statickou IP (starý je na dynamické), ale i přes to, že vložím správné údaje, internet nejde. A to ani přes kabel.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17125
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod ITCrowd » 17 bře 2019 12:16

ITCrowd píše:Zjisti si od providera, jaké hodnoty máš nastavit a ty nastav.
BTW co je zač, ten starý router?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1632
Registrován: červen 11
Bydliště: Dačice
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod Arha » 17 bře 2019 12:18

ITCrowd píše:
ITCrowd píše:Zjisti si od providera, jaké hodnoty máš nastavit a ty nastav.
BTW co je zač, ten starý router?


TP-LINK WR740N
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17125
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod ITCrowd » 17 bře 2019 12:22

Zkus změnit MAC adresu nového routeru na stejnou, co má ten starý.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1632
Registrován: červen 11
Bydliště: Dačice
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod Arha » 17 bře 2019 12:32

ITCrowd píše:Zkus změnit MAC adresu nového routeru na stejnou, co má ten starý.


Žel Bohu, nic :-(
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12
Elite Level 12
Příspěvky: 17125
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod ITCrowd » 17 bře 2019 13:47

Ten nový router musí být nastaven naprosto stejně, jako starý. A ty tam máš "static ip". Proč?
A znovu:
ITCrowd píše:Zjisti si od providera, jaké hodnoty máš nastavit a ty nastav.
Co je na tom tak složitého?
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Arha
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1632
Registrován: červen 11
Bydliště: Dačice
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod Arha » 17 bře 2019 19:09

ITCrowd píše:Ten nový router musí být nastaven naprosto stejně, jako starý. A ty tam máš "static ip". Proč?
A znovu:
ITCrowd píše:Zjisti si od providera, jaké hodnoty máš nastavit a ty nastav.
Co je na tom tak složitého?


K první otázce. Psal jsem, že pokud zvolím v novém routeru dynamickou IP, tak nemám možnost nikde zadat IP adresu, DNS apod., u statusu mám pak všude 0.0.0.0. Jediné. kde mi to dovolí, je u statické IP adresy.

K otázce druhé, byl jsem na návštěvě u dědy, tak jsem se zeptal zde, když jsem tam byl. Provider o víkendu nepracuje a já dnes odjížděl zpátky domů, tak jsem chtěl zkusit, jestli to společně s radami z fóra zvládneme opravit, než si na to někoho zavolají.

I tak děkuji.
I skladník ve šroubárně si může psát vlastní SQL příkazy.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 39505
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Nový router - připojení není k dispozici

Příspěvekod petr22 » 17 bře 2019 19:27

Tak je snad jasne, ze kdyz zvolis dynamickou IP, ze nemuzes nic zadat, kdyz
se to ma ziskat vsechno automaticky.

Pokud ma stary router nastavenou dynamickou adresu, ziskava vse ze serveru.

Tudiz opisujes neco, co se ziskalo automaticky od poskytovatele a zadavas to rucne
na novem routeru.

Pokud je nutna registrace MAC, musi stacit naklonovat MAC puvodniho routeru.


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Internet připojen ale připojení není k dispozici?
    od bulljoker » 11 čer 2019 16:20 » v Internet a internetové prohlížeče
    13
    1343
    od kecalek
    12 čer 2019 20:45
  • Není k dispozici žádné připojení-Teredo tunneling
    od sarunka551 » 15 říj 2019 08:20 » v Internet a internetové prohlížeče
    3
    408
    od ITCrowd
    15 říj 2019 15:45
  • Nový router
    od dajk » 27 črc 2019 22:45 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    3
    319
    od ITCrowd
    28 črc 2019 21:34
  • nový router?
    od maxdep » 26 pro 2018 12:29 » v Sítě - hardware
    4
    588
    od ITCrowd
    26 pro 2018 13:33
  • Nový router, který?
    od Jirin » 23 kvě 2019 17:01 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    325
    od Jirin
    24 kvě 2019 10:06

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host