Pevný lte tmobile

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

miky1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 297
Registrován: září 07
Bydliště: Sedliště plz.jih
Pohlaví: Muž

Pevný lte tmobile

Příspěvekod miky1 » 02 úno 2020 22:32

Zdravím mám cca týden LTE Pevný internet S od t-mobile, na routru huawei b2368-66 co dodali naměřím po kabelu cca 20mb/s na wifi 5ghz to samé ale wifi 2.4ghz jede zhruba 10mb/s měřeno těsně u routeru,udělal sem reset upragnul software ale výsledek pořád stejný. Kamarád má internet M ten samí router ,rychlost po kabelu 50mb/s wifi 5ghz 50mb/s,wifi 2.4ghz cca 25 mb/s. Je to nějaký bug v routeru nebo to má tmobile takhle normálně?



Reklama
amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod amirinda » 02 úno 2020 23:46

Něco je špatně nastavené u té 2,4 wifi, musí to jet stejně.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2020 08:50

WiFi bude vždycky nespolehlivá a pomalá.
Chceš-li se tím zabývat - viz. můj podpis - základní diagnostika wifi.

Dodatečně přidáno po 8 minutách 33 vteřinách:
Základní rozdíl mezi LAN (kabel) a WiFi:
- LAN - nejlevnější a nejspolehlivější řešení. Port síťové karty počítače je kabelem připojen k portu switche (routeru). Udávaná rychlost spojení - většinou 1Gbps je SKUTEČNÁ rychlost spojení. Navíc funguje v duplexním režimu, tedy síťová karta může vysílat i přijímat zároveň. Ping na router v tomto případě má odezvu pod 1 ms.
Můžete si to představit tak, že jste pro síťovou komunikaci vytvořili obousměrnou dálnici, na které budou putovat jen vaše síťové pakety, nikdo další nemůže do této komunikace vstoupit a nikdo provoz neruší.
- WiFi - nejhorší a nespolehlivé řešení.
- udávaná rychlost (šířka pásma) - je pouze TEORETICKÁ VYPOČTENÁ a v praxi nikdy NEDOSAŽITELNÁ
- o tuto rychlost se dělíte se všemi WiFi zařízeními v síti
- komunikace je rušena okolními WiFi sítěmi
- komunikace je rušena ostatními bezdrátovými zařízeními např. bluetooth
- s rostoucí vzdáleností se rychlost zpomaluje
- ping na router má v tomto případě odezvu jednotky až desítky ms.
Můžete si to představit tak, že pro síťovou komunikaci používáte silnici, kde se auta (pakety) musí vzájemně vyhýbat, na silnici jsou retardéry (pevné překážky, např. zdi), na silnici se pohybují i jiná auta (pakety jiných sítí), navíc se silnice s vzrůstající vzdáleností zužuje.
Ve tvém okolí to klidně může vypadat i takhle:
InSSIDer.png

Pak s tím těžko co uděláš.
A doporučuji naučit se jednotky. mb/s neexistuje. Malé m je předpona mili = tisícina. 1 bit je definován jako nejmenší jednotka informace => nemůže být mili.

Tohle:
amirinda píše:Něco je špatně nastavené u té 2,4 wifi, musí to jet stejně.
je samozřejmě nesmysl. Důkaz toho, že snaha "pomoci" je vyšší motivací, než se něco naučit a odpovědět odborně na výši.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod amirinda » 03 úno 2020 11:25

ITCrowd: že víš o čem mluvíš je bez debat, nicméně, mám prakticky stejné připojení, jen od Vodafone (50/5). Rychlost přes LAN (50/5), rychlost přes wifi 5GHz také tak (50/5), no a přes wifi 2,4GHz (50/5). Měřeno v místnosti, kde je router! Pochopitelně pokud jde kabel tak je kabel bez debat, ale ne vždy to kabelem jde...ale aby měl poloviční rychlost při 2,4GHz je blbost (pokud teda okolo něj není dalších 200 AP :-)

Pravda je taková, že já jsem nechal tu jejich "jednotku" dělat pouze připojení k internetu a vše ostatní obstarává TP-Link připojený za modemem.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2020 12:24

Nepřispívej do témat, kterým nerozumíš! Zbytečně ty a tobě podobní matete tazatele. Zajímavé je, že čím větší blb, tím víc své blbosti bude obhajovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Uživatelský avatar
Cleric
Level 5
Level 5
Příspěvky: 2172
Registrován: červen 12
Bydliště: Kolín
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod Cleric » 03 úno 2020 13:45

Možná bych zkusil do mobilu stáhnout tohle https://play.google.com/store/apps/deta ... monitoring a pokud to jde, pohrát si s nastavením pásem pro 2.4 GHz. Je možné že v tvém okolí je 2.4 přeplněná.
Fractal D. Meshify C TG MB Gigabyte AX370 K5 CPU AMD Ryzen 5 2600 GPU MSI GTX 1060 GAMING X 6GB RAM G.SKill Aegis 16GB HDD SSD M.2 ADATA XPG Gammix S11 240 GB HDD 2 TB + 500 GB PSU Be quiet! 11 550W AOC C24G1 144Hz Mobil Sony Xperia 1 Tablet Huawei MediaPad M5 8.4"

miky1
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 297
Registrován: září 07
Bydliště: Sedliště plz.jih
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod miky1 » 03 úno 2020 14:46

Tak sem zkusil všechno možný a výsledek je pořád takový že wifi 2.4 jede cca poloviční rychlostí, router je v rodinném domě na vesnici, v okolí ani doma žádný jiný wifi nejsou, nevím ten jejich router je nějakej divnej (známému se chová stejně)
Za router od tmobile sem zkusil dát ještě jeden router co mám doma asus rtn 10u a wifi na něm jede 20. Nejradši bych ten jejich router úplně vypojil ale nevím jaký jiný bych měl koupit, musí umět power Ethernet a hlavně abych ho mohl nakonfigurovat na tmobile apn adresa atd.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2020 15:00

A že bys něco udělal z toho, co ti bylo doporučeno? Nefláká se ti tam někde náhodou repeater?
Změň si v tom hjůveji šířku pásma na 40MHz. Případně na 40/80.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod amirinda » 03 úno 2020 15:14

ITCrowd: promiň, já zapomněl, že Bůh je jenom jeden. Jinak jak vidíš, tak s pásmem problém kolega nemá, pokud připojí jinej router.

miky1: Ty dvě jednotky (venkovní a vnitřní) musí být spolu, mají to tak nastavené - ověřeno přímo u Huawei. Jediná možnost pokud ti to nepůjde se stávající jednotkou je tak jak jsem psal já. Nechat to co máš "modemovat" a za to připojit jinej router.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2020 15:19

Zase se cpeš tam, kde nemáš co dělat?
Jestli chce tazatel problém řešit, pak najde diagnostiku v mém podpisu a podíváme e, kde může být problém.
Rady někoho, kdo tvrdí, že mu to jede a pak se přizná, že má v cestě ještě jiný router jsou k ničemu.
BTW, máš pravdu. Bůh je jen jeden, zato blbců, jak kdyby je shazovali.

Dodatečně přidáno po 8 minutách 49 vteřinách:
Tak ještě jinak...
V nastavení WiFi pásmo 2,4GHz nastav protokol 802.11n. A šířku pásma na 40MHz.
A uvidíme. Pokud v okolí nic nemáš, jak tvrdíš, měla by se wifi zrychlit.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

amirinda
Level 2.5
Level 2.5
Příspěvky: 397
Registrován: březen 18
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod amirinda » 03 úno 2020 15:32

No ty máš koukám taky jenom svůj názor a jiný tě nezajímá, tak mnoho zdaru.

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 18502
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Pevný lte tmobile

Příspěvekod ITCrowd » 03 úno 2020 16:34

Nejde o názor, ale o řešení tazatelova problému. Normální člověk pochopí, že svými znalostmi nestačí a neleze kam nemá. Lidé s omezenou mozkovou kapacitou ale ne. A to ani po několikerém upozornění.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Pevný disk
    od saimon1591 » 31 srp 2019 17:17 » v Problémy s hardwarem
    2
    446
    od xbs
    31 srp 2019 17:27
  • Pevný disk WD Gold 2TB
    od tomas.randa » 20 led 2020 10:04 » v P: Hardware
    0
    1023
    od tomas.randa
    20 led 2020 10:04

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 12 hostů