Nastavení Omezení

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Nastavení Omezení

Příspěvekod Pedrossos » 18 bře 2020 20:16

Zdravím chtěl bych nastavit omezení na archer 5 - Bandwidth Control , jak nastavit pro bezproblémový chod, a zároveň limit třeba 10 Mbps - 10240 kbps . Abych upřesnil, chci omezit internet pro dceru, zbytek abych měl já protože hraji na počítači. Jak to mám přesně nastavit Rozsah portů nastavit třeba 1 a 5 třeba ? díky za rady


B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19089
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod ITCrowd » 18 bře 2020 20:18

Začni tím, že sdělíš přasný typ a výrobce routeru.
Včetně HW verze.
Obecně k tomu slouží nabídka QoS, ale jak přesně nastavit ti nepovím bez dalšího upřesnění.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod Pedrossos » 18 bře 2020 20:57

tp-link AC1200 Hardware Version:Archer C5 v4 00000004 je podle tebe dobrý tenhle archer 5 ?
B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19089
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod ITCrowd » 18 bře 2020 21:27

Proč to chci vědět? Potřebuji najít emulátor, abych ti ukázal, co kde a jak nastavit.
Tenhle archer emulátor nená, nebo ten typ neexistuje (což bych se divil).
Takže obecně:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod Pedrossos » 18 bře 2020 21:33

jsem to mohl vložit rovnou omlouvám se
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19089
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod ITCrowd » 18 bře 2020 21:43

Ne. Měl jsi vložit rovnou přesný typ a výrobce.
Nebo mi na něj dej odkaz. Ani z gůgla nevypadne pořádný výsledek dle toho zadání.
A nastavení je špatně jen z prvního pohledu.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod Pedrossos » 18 bře 2020 21:56

B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19089
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod ITCrowd » 18 bře 2020 22:36

No super, tak už jsem se někam dostal :-)
Budu tedy popisovat tvůj obrázek...
Total Upstream Bandwidth: vyplníš rychlost uploadu
Total Downstream Bandwidth: vyplníš rychlost downloadu
OBĚ DLE PROVIDERA!

Dále by mělo stačit, kdybys měl na svém PC pevnou IP adresu mimo rozsah DHCP.
Př. Nastav DHCP x.x.x.100-199, Pro svůj PC dej x.x.x.95

A pak by mělo stačit nastavení v dolní tabulce (klik na Add):
IP range: x.x.x.100 - x.x.x.199
Port range: 1 - 65535
Priority: 5
Upstream: 1 - 15360 kBps
DownStream: - 133120 kBps

Tímto nastavením omezíš pásmo pro všechny, kdo budou připojení přes DHCP, a ty bys měl jet bez problémů (mimo rozsah DHCP).
Existují samozřejmě routery, kde by ses s tím takto mořit nemusel (umí vázat omezení pásma na MAC adresu), ale to není tento případ.

No a co si o něm myslím? Už tyto levné tplinky nedoporučuju. Dvakrát už byly problémy. Pro mě je router 2.500+.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

Pedrossos
Level 3
Level 3
Příspěvky: 445
Registrován: červen 18
Bydliště: Brno-venkov
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod Pedrossos » 18 bře 2020 23:13

podle providera bohužel nevím, kde to přesně najdu v papírech? jsem to prolít a nic. jak myslíš nastavení na svém PC ?
B450-pro gaming,Ryzen 7 2700,Kingston 16GB DDR4 3200MHZ,ASUS Radeon EX-RX570-O4G, 4GB GDDR5,Zdroj:LC Power LC6600-v2.2 Black Giant Silent 600W

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19089
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Nastavení Omezení

Příspěvekod ITCrowd » 18 bře 2020 23:14

Přece víš, jaký máš internet ne? 100/100, 20/2, 50/10 atd. Nemusí to být úplně přesně, jen se z toho počítá to pásmo.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Propojení dvou routerů - omezení downloadu
    od geekercz » 06 bře 2020 11:48 » v Administrace sítě
    7
    1239
    od geekercz
    09 bře 2020 18:28
  • překážka v práci - omezení dostupnosti vstupů
    od p3v4x » 28 bře 2020 16:57 » v Vše ostatní (Off topic)
    4
    695
    od petr22
    29 bře 2020 21:06
  • Nastavení GPU
    od Feerdaa » 04 dub 2020 00:12 » v Problémy s hardwarem
    6
    697
    od Feerdaa
    04 dub 2020 13:09
  • Nastavení Wifi
    od Marie Skrivanova » 18 led 2020 17:57 » v Administrace sítě
    8
    958
    od ITCrowd
    19 led 2020 11:49
  • Špatné nastavení RAM?
    od Pandora Rosalez » 28 dub 2020 17:14 » v Problémy s hardwarem
    6
    307
    od Pandora Rosalez
    29 dub 2020 07:21

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti