Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

LegendCZ
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Příspěvekod LegendCZ » 18 dub 2020 01:05

Dobrý den.

Rád bych se podělil o svůj problém. Máme 5G síť, což je o dost lepší než jsme měli kabel (Pouhých 20Mb/s, Teď máme 100Mb/s a *zaklepat* funguje to daleko líp než jsme čekali) a teď od doby co to máme vzduchem tak mám striktní NAT ve hrách a rád bych to změnil.

Bohůžel podpora nic moc (Přeci jen je to O2 ale moc na vybranou tu nebylo) "pán" mi řekl že potřebuji veřejnou adresu (250 Kč/M) a to mi přijde jako neskutečná blbost, abych si zaplatil víc a dostal horší přístup k ostatním.

Proto se ptám co se s tím dá dělat, zda se dají otevřít routery. Co jsem slyšel tak ze zákona mám právo na veřejnou IP adresu bez poplatků je to pravda?

Každopádně jsou to všechno vyděrači (Omlouvám se každému zaměstnanci O2 co si čte tento článek, vím že nakonec děláte jen svou práci, že to není přímo vaše Hobby dělat lidem život těžší :D)

Přeji pěkný den!


Intel i9-9900K
MSI MAG Z390 TOMAHAWK - Intel Z390
16GB of RAM, HyperX Predator 32GB (4x8GB) DDR4 3200
MSI RTX 2080 SUPER
Windows 10 PRO

Reklama
Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Příspěvekod ITCrowd » 18 dub 2020 01:10

Ty s tím nemůžeš udělat nic, než si zaplatit veřejnou IP adresu.
Ostatní výplody nezasluhují komentáře.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LegendCZ
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Re: Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Příspěvekod LegendCZ » 18 dub 2020 01:12

ITCrowd píše:Ty s tím nemůžeš udělat nic, než si zaplatit veřejnou IP adresu.
Ostatní výplody nezasluhují komentáře.


To to opravdu mají tak blbě vyřešené aby člověk jen vstoupil do pasti? A platil dvojnásobek jen proto aby byl více "stabilnější?"
Intel i9-9900K
MSI MAG Z390 TOMAHAWK - Intel Z390
16GB of RAM, HyperX Predator 32GB (4x8GB) DDR4 3200
MSI RTX 2080 SUPER
Windows 10 PRO

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Příspěvekod ITCrowd » 18 dub 2020 01:18

ITCrowd píše:Ty s tím nemůžeš udělat nic, než si zaplatit veřejnou IP adresu.
Ostatní výplody nezasluhují komentáře.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LegendCZ
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Re: Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Příspěvekod LegendCZ » 18 dub 2020 01:28

ITCrowd píše:
ITCrowd píše:Ty s tím nemůžeš udělat nic, než si zaplatit veřejnou IP adresu.
Ostatní výplody nezasluhují komentáře.


Nechci otravovat ale můžeš s tím jít do hloubky? Trošku jako vysvětlit proč ne a co tomu brání pokud tady není opravdu žádná možnost? Jsou ty routery snad tak nastavené nebo je problém v BTSkách?
Intel i9-9900K
MSI MAG Z390 TOMAHAWK - Intel Z390
16GB of RAM, HyperX Predator 32GB (4x8GB) DDR4 3200
MSI RTX 2080 SUPER
Windows 10 PRO

Uživatelský avatar
ITCrowd
Tvůrce článků
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Příspěvky: 19313
Registrován: březen 10
Pohlaví: Muž

Re: Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Příspěvekod ITCrowd » 18 dub 2020 01:34

Co na tom chceš vysvětlit? IPv4 adres je už dnes nedostatek a tak jejich přidělování je zpoplatněno.
Možná můžeš mít zdarma IPv6 adresu, ale to ti zase řekne provider. A je otázka, zda to co potřebuješ bude na IPv6 fungovat.
Zkusili jste to vypnout a zapnout? Problémy řeším pouze v tématech. Do SZ mi proto píšete zbytečně.
Základní diagnostika WiFi Jak na diagnostiku sítě Router jako switch Proč je nesmysl chtít router s velkým dosahem Vybíráme router

LegendCZ
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: srpen 19
Pohlaví: Muž

Re: Neví tady někdo jak změnit nastavení portů na O2 5G routeru?

Příspěvekod LegendCZ » 18 dub 2020 01:37

ITCrowd píše:Co na tom chceš vysvětlit? IPv4 adres je už dnes nedostatek a tak jejich přidělování je zpoplatněno.
Možná můžeš mít zdarma IPv6 adresu, ale to ti zase řekne provider. A je otázka, zda to co potřebuješ bude na IPv6 fungovat.


To je slovo do pranice! Zítra je kontaktuji a zeptám se zda o tom víc zda by to takto fungovalo nebo by to šlo.

Děkuji tohle docela pomohlo.
Intel i9-9900K
MSI MAG Z390 TOMAHAWK - Intel Z390
16GB of RAM, HyperX Predator 32GB (4x8GB) DDR4 3200
MSI RTX 2080 SUPER
Windows 10 PRO


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jak si změnit IP adresu routeru?
    od dewer2X » 01 čer 2020 20:21 » v Sítě - hardware
    2
    343
    od petr22
    01 čer 2020 20:26
  • Nastavení routeru pro příjem
    od Žolík » 08 črc 2020 21:02 » v Administrace sítě
    4
    255
    od zeus
    08 črc 2020 23:13
  • Nastavení dns a dhcp u routeru
    od shockwave » 26 dub 2020 11:51 » v Sítě - hardware
    1
    230
    od ITCrowd
    26 dub 2020 11:57
  • Nejde ping ze zařízení u primárního routeru na zařízení sekundárního routeru
    od postcd » 17 pro 2019 17:53 » v Administrace sítě
    4
    1291
    od zeus
    22 pro 2019 17:17
  • rozlišení 640x480 nejde změnit (GTX 1080ti)
    od name66 » 05 pro 2019 12:34 » v Problémy s hardwarem
    4
    346
    od name66
    05 pro 2019 13:18

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host