IE6 Zadani adresy - pozor na Lycos

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

jachym
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 03
Pohlaví: Nespecifikováno

IE6 Zadani adresy - pozor na Lycos

Příspěvekod jachym » 05 led 2004 09:45

IE 6 umoznuje dokonceni adresy *.cz (http:/www........cz) po stisku
CtrlAltEnter.
Nevim jak se mi podarilo, ze nyni tato funkce prestala korektne
pracovat. Misto dokonceni adresy se mi otevre vyhledavac Lycos a at se
snazim nastaveni IE vseliak upravovat, nemohu se toho hnusaka nijak
zbavit. Vymazal jsem vse o cem si myslim, ze by tam Lycos mohl byt usazen. Prosel jsem registr (pri mazani se mnozstvi klicu s heslem Lycos zvysovalo). Ted vsak jsou reg. ciste!? Antivirovy program pouzivam Avast a ten nic nenachazi i pri nejostrejsim nastaveni. Podotykam, ze funkce klavesove zkratky pracuje korektne, avsak nez se zadana stranka zobrazi prepise se adresa na Lycos.
Muze nekdo poradit?
JN
:onfire:



Reklama
Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

..

Příspěvekod Rimmer » 05 led 2004 19:32

Možná by pomohla reinstalace IE6, což se ti ovšem v případě Windows bohužel jen tak snadno nepodaří :?
Škoda, možná že by mohlo být lepší přestat IE6 používat a vrhnout se na něco lepšího ;)
Tak třebas já jsem už nějaký ten pátek uživatelem prohlížeče OPERA
( http://www.opera.com )a nutno podotknout že uživatelem spokojeným.

Bohužel s tímto problémem ti asi nepomůžu, nevím co by to mohlo způsobovat:/
Rimms

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6423
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

..

Příspěvekod Ltb » 05 led 2004 19:36

Ahoj, zkus prográmek na odstraňování SpyWare, najdeš ho tady:
http://www.safer-networking.org/

jachym
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ..dik za odpoved

Příspěvekod jachym » 06 led 2004 08:19

J.

Rimer píše:Možná by pomohla reinstalace IE6, což se ti ovšem v případě Windows bohužel jen tak snadno nepodaří :?
Škoda, možná že by mohlo být lepší přestat IE6 používat a vrhnout se na něco lepšího ;)
Tak třebas já jsem už nějaký ten pátek uživatelem prohlížeče OPERA
( http://www.opera.com )a nutno podotknout že uživatelem spokojeným.

Bohužel s tímto problémem ti asi nepomůžu, nevím co by to mohlo způsobovat:/

jachym
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ..to mohu prubnout

Příspěvekod jachym » 06 led 2004 08:22

ale spyware jsem uz hledal prg Systemmechanic v.4 a nic.
J.

Ltb píše:Ahoj, zkus prográmek na odstraňování SpyWare, najdeš ho tady:
http://www.safer-networking.org/

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6423
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

Příspěvekod Ltb » 06 led 2004 18:32

Rád bych svůj příspěvek malinko poupravil, nejedná se o SpyWare nýbrž o Hijacker, tudíž bych mnou výše zmiňovaný prográmek zkusil.

jachym
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 03
Pohlaví: Nespecifikováno

uspech - neuspech

Příspěvekod jachym » 07 led 2004 09:45

Program SpybotSD jsem v default nastavení spustil. Našel 14 položek, ze kterých jsem nebyl schpen posoudit vztah k Lycosu. Zvolil jsem opravu.
Výsledek: Po zadání adresy která je často používána (patrně uložena v paměti) IE pracuje OK a tedy problém vyřešen. Pokud ale zadám adresu dosud nenavštívenou naběhne Lycos s výpisem odkazů k této adrese a IE zamrzne, což se před testem nedělo :-(
U používaných adres je funkce dokončení celkem nepotřebná, u nových adres naopak a tady k nápravě nedošlo.
Možná by pomohlo "tvrdší" nastavení programu, avšak obávám se, aby nedošlo k jinému negativnímu důsledku - viz zamrzání IE. Možných nastavení spybotu je značné, avšak mám obavu z důsledků.
Díky.
J.

Ltb píše:Rád bych svůj příspěvek malinko poupravil, nejedná se o SpyWare nýbrž o Hijacker, tudíž bych mnou výše zmiňovaný prográmek zkusil.

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

..

Příspěvekod Rimmer » 10 led 2004 01:46

Asi by bylo nejlepší IE celý přeinstalovat. Myslím si, že by ti to pomohlo.
Našel jsem návod přímo u Microsoftu jak přeinstalovat IE6 ve WinXP a tak by jsi to mohl zkusit. :
http://support.microsoft.com/?id=kb;en-us;Q318378

Nejsem si teď jistý, jestli má Microsoft.cz také tento článek...ale i v té angl. se to dá.
Rimms

jachym
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: listopad 03
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: ..

Příspěvekod jachym » 10 led 2004 11:13

No, ta druhá metoda s přepisem jedničky v reg. vypadá lákavě.
Jenomže - já mít (někdy) sádrovýho trpajzlíka, tak mi vyroste. Všechny ty zásahy jsou samozřejmě bez záruky a přeinstalovávat pak celý OS si asi nechám na pak. Myslím, že ještě počkám na další průšvihy, než se pustím k této sebevražedné akci. Stejně ti ale dík. Nevím jestli je to klamný pocit, ale zdá se mi, že od dob XT se se zdokonalováním kompů stupňují nároky na jejich opečovávání (logicky). Vezmu-li poměr času na práci s PC / a jejich "obsluhu a studování" u mě už klesl pod 1. Nevím, jestli se v budoucnu nepřiblíží k nule.
J.

Rimer píše:Asi by bylo nejlepší IE celý přeinstalovat. Myslím si, že by ti to pomohlo.
Našel jsem návod přímo u Microsoftu jak přeinstalovat IE6 ve WinXP a tak by jsi to mohl zkusit. :
http://support.microsoft.com/?id=kb;en-us;Q318378

Nejsem si teď jistý, jestli má Microsoft.cz také tento článek...ale i v té angl. se to dá.

Uživatelský avatar
Rimmer
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1171
Registrován: březen 03
Bydliště: Červený trpaslík
Pohlaví: Muž

Norton Ghost

Příspěvekod Rimmer » 10 led 2004 16:25

Proč hned tolik nedůvěry v PC:)
Je sice pravda, že od Windows musíš čekat kdykoliv cokoliv, ale já bych to být tebou risknul.
Možná by pro tebe mohla být zajímavá jedna utilitka, která ti celý tvůj systém zazálohuje (udělá obraz disku). Jmenuje se NORTON GHOST a díky ní si můžeš dovolit jakékoliv "vylomeniny" se systémem a poté ho jednoduše pár správně směrovanými clicky uvést během několika málo minut do původního stavu (bez instalace windows - programů - nastavení atd.)
Funguje to skvěle (osobně odzkoušeno) - jediná podmínka je mít více než jednu partition na HDD a dostatek volného místa (umí i komprimovat).
Ovládání je intuitivní, takže se nemusíš bát, že by jsi tomu nerozuměl, pokud náhodou ano - je tu PC-HELP :) (viď LTB ;) )
Rimms

Uživatelský avatar
Ltb
Administrátor
Master Level 8
Master Level 8
Příspěvky: 6423
Registrován: únor 03
Bydliště: Praha západ
Pohlaví: Muž

reinstalace IE

Příspěvekod Ltb » 11 led 2004 13:20

Od přeinstalování IE6 výše zmiňovaným způsobem bych si toho mnoho nesliboval. Tento proces jsem již absolvoval min. 3x a nikdy to problémy s IE nevyřešilo. Bohužel.. :?

Návštěvník
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: reinstalace IE

Příspěvekod Návštěvník » 12 led 2004 08:23

Ahoj. přeinstalaci IE6 "zmiňovaným způsobem"míníš obecně, nebo to o čem jsem psal - tedy změnu jedné hodnoty v klíči?
A ještě jeden dotaz. Program "Hijaker" zařizuje opravu tím, že příslušný, podezřelý cookies smaže (zkusil jsem nalezený ručně - a už mi nadává), nebo dělá ještě něco jiného. Není ti to náhodou známo?
J
Ltb píše:Od přeinstalování IE6 výše zmiňovaným způsobem bych si toho mnoho nesliboval. Tento proces jsem již absolvoval min. 3x a nikdy to problémy s IE nevyřešilo. Bohužel.. :?


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Na co si dát pozor a co kontrolovat při koupi notebooku?
    od cucfkek007 » 06 kvě 2018 12:11 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    1
    369
    od petr22
    06 kvě 2018 12:24
  • Co si dávat pozor když kupuju něco na Bazaru
    od Ilike » 20 kvě 2018 12:05 » v Rady s výběrem hardwaru a sestavením PC
    2
    379
    od Fox_25
    20 kvě 2018 14:23
  • změna IP adresy
    od VlejKO » 25 úno 2018 15:24 » v Sítě - hardware
    2
    796
    od VlejKO
    26 úno 2018 12:12
  • Rozcestník s videonávody, radami, WiFi, IP adresy, routery
    od velcash » 03 lis 2018 17:45 » v Internet a internetové prohlížeče
    0
    514
    od velcash
    03 lis 2018 17:45

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host