FUP - potřebuji poradit Vyřešeno

Problémy s internetovými stránkami, internetovým prohlížečem atpod.

Moderátor: Mods_senior

KAWY
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

FUP - potřebuji poradit

Příspěvekod KAWY » 17 bře 2012 20:13

Zdravím,

jistě spousta z nás používá svůj telefon jako modem do notebooku. Zapnete sdílení, kouknete na poštu, zapnete Skype, pozdravíte přítele/kyni:-D a během minuty máte po zábavě.

Dobře, takže žádný skype, youtube, video/audio streaming apod. Ale řekněte mi jedno. Jak mohu při 16kbitech načíst jakoukoli stránku? Ať se snažím jak se snažím, teoreticky při velikosti stránky 100kB bych si počkal necelou minutu. Ale nenačte se ani prd. I kdybych chtěl skype na chat, nelze se přihlásit. Většina online her jede rychlostí 1-2kB/s. Ale jak je možné se dostat přes úvodní loadovací screen, který nekompromisně lživě prohlásí, že nejsem připojen k internetu.

Pomohlo by kupříkladu eliminování jiných konekcí přes nějaký firewall, aby se mohl stream 16kbitů soustředit pouze na 1 aplikaci?

Sledujete vývin 3G sítě u nás? Myslíte, že v dohledné době zvednou nesmyslných 37,5MB limitu v dnešní době? Myslíte také, zda-li je reálné zvednutí oněch 16kbitů při překročení limitu? Samozřejmě, že je to byznys, operátoři moc dobře ví, že by přišli o zákazníky využívající (pro mne opravdu trapného flash čudlu) tzv. mobilního internetu, který má stejnou funkci jako telefon, ale je samozřejmě dražší a při překročení limitu, který není nějak zázračně vysoký, dovoluje surfovat 2x tak rychleji.

Je to o $$$.

Reklama
Rewqa
Moderátor
Master Level 9
Master Level 9
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: FUP - potřebuji poradit

Příspěvekod Rewqa » 20 bře 2012 15:03

Řeknu ti to asi takhle. To FUP a internet je dělaný pro mobilní telefony, kde je datovej přenos několikanásobně menší.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | ASUS ROG Strix GTX 1070 OC | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help

KAWY
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: FUP - potřebuji poradit

Příspěvekod KAWY » 22 bře 2012 16:59

Jak se to vezme. Není rok 2002 ale 2012, přes telefon mi projde za měsíc cca 2GB + 5 (někdy i 10) GB při připojení notebooku, a to nijak nestahuju či torrentuju. Sranda je v tom, že dnešní mobilní telefony jsou menší počítače vyžadující také připojení k internetu. Ten, kdo tvrdí, že mu 37,5MB stačí, tak chodí tak maximálně na email, to je pro mne nedostačující na plné čáře. Za týden mi proběhne telefonem průměrně 500MB (což na stolním pc mám průměrně za půl dne), při zapojení notebooku to je zhruba 1,5-2GB/týden. To opravdu není několikanásobně více.

Takže jsem pochopil, že připojení o rychlosti 16kbits mi je k ničemu. Čas a konkurence tomu snad pomůže.

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: FUP - potřebuji poradit  Vyřešeno

Příspěvekod karlos » 23 bře 2012 06:59

A co chceš po nás? Máme snad přesvědčit tvého operátora, aby změnil pravidla? Nebo máme sednout na konečník, že jsi takový pašák, kterému leze mobilem 15 giga měsíčně? Nebo chceš potvrdit, že máš oslovit konkurenci?
Téma považuji za vyřízené. Rewqa vysvětlil a na pokec o tom, že se časy mění, jsou jiná fóra...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu Příloha(y)
    od ManemanTV » 15 pro 2024 21:31 » v Problémy s hardwarem
    11
    4306
    od ManemanTV Zobrazit poslední příspěvek
    16 pro 2024 18:18

Zpět na “Internet a internetové prohlížeče”