Sloupce Word - pokračování

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

Jollinar
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Sloupce Word - pokračování

Příspěvekod Jollinar » 19 lis 2008 14:13

Rozdělit text do sloupců umím. Ráda bych se zeptala, zda je možné (ať ve verzi 07 či starší) rozdělit text tak, aby jeden sloupec pokračoval přes všechny stránky v jednom sloupci až na konec dokumentu a stejně tak i druhý sloupec.

Protože v součesné chvíli umím text rozdělit pouze tak, že každý sloupec může mít délku max. stránku, pak jeho pokračování přeskočí do druhého sloupce na téže straně. Chtěla bych, aby tok textu pokročoval ve stejném sloupci a na další straně. Je toto možné?

Doufám, že jsem to srozumitelně popsala :-)

Děkuji!

Reklama
Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Sloupce Word - pokračování

Příspěvekod Jan Pašek » 19 lis 2008 16:51

Vítám tě mezi tazateli fóra PC-help.
Trochu mi vrtá hlavou co to má být za dokument ve kterém se musím pročíst a prolistovat na jeho konec abych mohl ve čtení pokračovat zase od začátku. Možná že užití Wordu nebude to pravé ořechové a dokázali bychom ti poradit SW blíže tvým potřebám. Můžeš prosím blíže specifikovat dokument, který chceš vytvářet.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

Jollinar
nováček
Stav:

Příspěvekod Jollinar » 19 lis 2008 17:09

Děkuji za přivítání.

Aha, to jsem nespecifikovala, to je pravda. Zkusitě si představit třeba dokument, kde se srovnávají 2 věci, nebo třeba, kde budou vyjmenovaná negativa a pozitiva - vedle sebe, aby to vyniklo. A tato "srovnávací část" bude přesahovat rozmezí jedné stránky.

Ano, jde to obejít tím, že se to dá do tabulky, ale některým méně zkušeným uživatelům nelze vysvětlit, že ty "proužky" tam při tisku nebudou...

Díky za radu.

Jan Pašek
Tvůrce článků
Level 6.5
Level 6.5
Stav:

Příspěvekod Jan Pašek » 19 lis 2008 17:42

Nevim proč ti vadí proužky v tabulce. Podle specifikace dle přiloženého příkladu pro mě jasný jak facka i s proužky.
Přílohy
Vzor.doc
(66.5 KiB) Staženo 84 x
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.

mike007
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod mike007 » 19 lis 2008 18:26

Vítej na Pc help

Jollinar - Není to náhodou nějaký goauldí simbiont ze seriálu Hvězdná Brána? :wink:

Stejně jako Honza mi vrtá hlavou proč to chceš takto udělat. Napadají mě zatím dvě možná řešení - udělat to pomocí textboxů nebo tabulek. Zkusím přijít na jednodušší řešení, ale nic neslibuju.

EDIT: Honza byl rychlejší ;)
Nejlepší hra je Excel!
Pravidla fóra PC-helpJak označit téma za vyřešené
»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»»
UPOZORNĚNÍ - můj Skype, Soukromé zprávy či email neslouží jako tech. podpora.
Dotazy pište do fóra. Od toho tu je.

Jollinar
nováček
Stav:

Příspěvekod Jollinar » 19 lis 2008 18:46

Jak jsem psala, mě ty proužky nevadí... Ne však každému se to dá vysvětlit, proto se snažím zjistit, zda existuje nějaké alternativní řešení. Že bych si třeba taky rozšířila obzory, a tak...

navstevnik
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod navstevnik » 20 lis 2008 13:24

Poznamka: Pokud je pro vlozeni textu pouzita tabulka, lze na zaver ve vlastnostech tabulky odstranit ohraniceni, takze zustane pouze text a rozlozeni se nezmeni

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Kancelářské balíky”