Filtr pro Excel 2003 Vyřešeno

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

navstevnik
Level 4
Level 4
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Filtr pro Excel 2003

Příspěvekod navstevnik » 15 led 2009 15:11

Pro jistotu, ze budes vyzadovat skutecne kaskadove razeni filtru (filtrujes napr podle Cestina a dale pak podle V Herbari a daje jeste podle Rostlina), pripojuji takto doplneny soubor (je stejne "vykuchany").
Přílohy
FiSeznam_druhů1.zip
(482.89 KiB) Staženo 13 x

Reklama
sutrserpa
nováček
Stav:

Příspěvekod sutrserpa » 16 led 2009 10:50

Jede to perfektně,ale upravil jsi verzi ve které není v "Herbáři" a "Rostlina" a mě se nedaří vložit do Visual Basic výběr pro sloupce V Herbáři a Rostlina,tak jak jsi to udělal v minulé verzi, do roletky to dostanu ale po doplnění Case 7 a 8 to nejde.
Case 1
BlokAddr = "b4:b"
Case 2
BlokAddr = "c4:c"
Case 3
BlokAddr = "d4:d"
Case 4
BlokAddr = "e4:e"
Case 5
BlokAddr = "f4:f"
Case 6
BlokAddr = "g4:g"
Case 7
BlokAddr = "h4:h"
Case 8
BlokAddr = "i4:i"
Case 9
BlokAddr = "b4:i"

navstevnik
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod navstevnik » 16 led 2009 13:11

V teto databazi jsou jednak polozky jazykovych skupin, tak i polozky V herbari a Rostlina. Tyto dve posledni polozky obsahuji pouze dve hodnoty (Ano, Ne). Unika mi smysl filtrovani pouze a jen podle polozky V herbari nebo Rostlina, ale budiz. Protoze obsahuji jen dve pouzitelne hodnoty, pak neni problem, pokud je potreba filtrovat jen podle techto polozek, pouzit primo automaticky filtr, kde je rozbalovaci nabidka cela a uplna.

Pokud je pozadovano filtrovat pouze a jen podle jazyka ( zde je pocet polozek v rozbalovaci nabidce nedostacujici), pouzij procedury pro filtrovani bez zaskrtnuti v Kaskadove razeni filtru, aktivuje se automaticky filtr jen pro vybrany jazyk a pozadovanou hodnotu. V opacnem pripade - jazyk a kaskadne dalsi filtr V herbari nebo Rostlina a nebo kaskadne oba filtry V herbari a Rostlina v libovolnem poradi, zaskrtni Kaskadove razeni filtru, aktivuje se automaticky filtr pro vsechny polozky zaznamu (tedy sloupce B:I) s tim ze je jiz fitrovano pro vybrany jazyk a pozadovanou hodnotu; a dale lze kaskadne filtrovat v polozkach V herbari a Rostlina "rucne" pouzitim tlacitek v hlavickach sloupcu. Jak jsem jiz uvedl, tyto dve polozky nemaji vice nez dve hodnoty, takze vyber v rozbalovaci nabidce pro filtry v techto polozkach je uplny na rozdil od polozek jazyky a bylo by nesmyslne to resit pouzitim procedur VBA.
PS: projdi si v napovede k Excelu vyznam kaskadove razeni filtru.
PPS: z pokusu o modifikaci procedury je videt, ze ti i presto, ze jsou pridany komentare, neni jasna struktura programu a jeho funkcionalita. Rozsahlejsi popis uz presahuje do oblasti profesionalniho (a tedy placeneho) poradenstvi.

sutrserpa
nováček
Stav:

Příspěvekod sutrserpa » 16 led 2009 14:58

Máš pravdu s tím pochopením. Pokoušel jsem se program pochopit, tak abych ho mohl použít i v jiných listech kde je počet filtrovaných položek jiný a počet položek si upravit sám.
A pokud se jedná o kaskádový filtr tebou vytvořený, já musím filtrovat od jednoduších položek ke složitějším.
Musí začít filtrovat "V Herbáři a "Rostlina" a pak teprve to ostatní. A to mi bohužel tato aplikace neumožní.
Přesto jsem s výsledkem spokojený.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Filtr sloupců
    od sginfo » 24 čer 2024 12:02 » v Kancelářské balíky
    1
    2882
    od lubo. Zobrazit poslední příspěvek
    25 čer 2024 09:16
  • EXCEL -jak otevřít 2 excel sobory abych je viděla současne a samostatně
    od Ketty02 » 30 srp 2024 21:19 » v Vše ostatní (sw)
    2
    4736
    od Riviera kid Zobrazit poslední příspěvek
    02 zář 2024 16:21
  • Přechod z Excel 21 na Excel 24
    od Snekment » 29 led 2025 13:46 » v Kancelářské balíky
    2
    12159
    od Snekment Zobrazit poslední příspěvek
    29 led 2025 15:05
  • Pohoda a excel Příloha(y)
    od brownwld » 06 kvě 2025 17:28 » v Kancelářské balíky
    1
    4512
    od atari Zobrazit poslední příspěvek
    07 kvě 2025 09:41
  • Excel - výpočet nočních hodin Příloha(y)
    od Uziv00 » 17 říj 2024 11:22 » v Kancelářské balíky
    3
    3290
    od lubo. Zobrazit poslední příspěvek
    24 říj 2024 00:00

Zpět na “Kancelářské balíky”