Ahoj, mám problém při průběžném ukládání souboru ve Wordu.
Stává se to tak, že pracuji s již existujícím souborem *.doc, který si chci průběžně uložit CTRL+S, ale objeví se hláška, že nelze uložit,
protože je určen "jen pro čtení". Jediná šance uložit změny je tedy "uložit jako". Tím vzniknou dva soubory a jeden pak vždy musím smazat.
Je zajímavé, že se tato chyba objevuje zcela nepravidelně (alespoň jsem žádné souvislosti nenašel), tj.stane se někdy 3x za den a někdy
3x za 14 dní. Zajímavé je, že mám v tu chvíli mohu mít otevřené i třeba čtyři Word dokumenty a pouze u jednoho to udělá tuto chybu, ostatní jdou uložit bez problémů.
Mám dva pracovní notebooky s winXP, office 2002., prakticky stejná konfigurace i software ... a na jednom je vše v pořádku, na druhém to zlobí.
Zatím jsem nevysledoval čím to je ... napadnul mě jestli to není Firewall COMODO? nebo antivir AVAST... za radu budu rád. Díky!!
Word - při ukládání souboru hlásí že je jen pro čtení
Re: Word - při ukládání souboru hlásí že je jen pro čtení
Vyzkoušejte něco z následujících:
1. Vypněte Allow Background Saves. To může být konflikt mezi manuální a automatickou ukládání.
2. Restartujte počítač a vyčistěte složky Temp a Templates od dočasných souborů, pokud jsou tam.
3. Zakažte antivirusu skenovat dokumenty Word v reálném čase.
4. Přeinstalujte Office.
5. Koupíte novější verzi Office.
1. Vypněte Allow Background Saves. To může být konflikt mezi manuální a automatickou ukládání.
2. Restartujte počítač a vyčistěte složky Temp a Templates od dočasných souborů, pokud jsou tam.
3. Zakažte antivirusu skenovat dokumenty Word v reálném čase.
4. Přeinstalujte Office.
5. Koupíte novější verzi Office.
Díky za reakci! Ano vyzkouším. Otázkou ale zůstává proč se tak vůbec děje ... na jiných počítačích se stejným SW je to bez problémů. Ale možná je lepší věc snáze vyřešit než-li se tím dlouho zaobírat proč:)
Problém může nebo v antiviru (vyloučit zkontrolovaní winword.exe), nebo v poškouženou File Allocation Table (spustit cmd - chkdsk / r / x).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 17
- 5452
-
od Martab
Zobrazit poslední příspěvek
09 srp 2024 11:18
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14
- 7615
-
od Renee
19 srp 2024 14:01
-
-
- 9
- 2606
-
od pcmaker
13 čer 2025 19:01
-
-
Program na hledání poškozených souborů JPG Příloha(y)
od Rosta_Kolmix » 09 lis 2024 11:01 » v Design a grafické editory - 2
- 4491
-
od Minapark
15 lis 2024 11:04
-
-
- 5
- 3254
-
od L.L