Řazení v tabulkách

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

slanecek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: červenec 09
Pohlaví: Muž

Řazení v tabulkách

Příspěvekod slanecek » 22 lis 2018 23:44

Zdravím mám dotaz mám tabulku kde v prvním sloupci mám napsané pořadí 1- 30 druhý sloupec 30 jmen třetí sloupec mám udělanou funkci průměr a sloupce 4-13 mám udělané jednotlivé dny do kterých zapisuji čísla z kterých dělám následně průměr v tom třetím sloupci. Jde mi o to že když kliknu poté na třídění od Z do A třetího sloupce s průměrem tak se mi sice celá tabulka změní, ale změní se také první sloupec kde je pořadí a třeba když poskočí z 5 místa na první tak se přehodí pořadí i prvního sloupce čísel. Dva dotazy jde udělat aby při seřazení 3. sloupce se změnily jen ty jména a další sloupce krom toho pořadí? A druhý dotaz zda je možné udělat nějakou funkci automatického třídění že by se ty hodnoty měnily nějak automaticky sami po zadání dat do tabulky ale pořadí čísel 1 - 30 zůstalo stejné měnily se jen sloupce jmen a dnů s těmi daty? snad jsem to vysvětlil nejak rozumě přikládám odkaz na tabulku jak to myslím. Děkuji

Kód: Vybrat vše

https://drive.google.com/open?id=1Ca-WGUoKvn5dQrOLqMi1Cjkbg_5c-f4YEoMvruF9Pnk



Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Řazení v tabulkách

Příspěvekod atari » 23 lis 2018 12:13

1. dotaz: Dáš výběr sloupců a seřadíš jhen výběr.
2. dotaz: Ten dotaz nechápu ( že by se ty hodnoty měnily nějak automaticky). Co to je ty hodnoty? To je potřeba popsat konkrétněji, jaké buňky chceš měnit a podle jakých kriterií. Pokud chceš po tabulce aby něco měnila automaticky, tak jí to musíš přesně specefikovat.

A pokud nemáme oprávnění úpravám (ale jen k zobrazení), takže se ani nezobrazují všechny dostupné funkce, tak se těžko radí.

slanecek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: červenec 09
Pohlaví: Muž

Re: Řazení v tabulkách

Příspěvekod slanecek » 23 lis 2018 12:33

no dejme tomu že mám 3 řádky v prvním řádku je:
první sloupec je číslo pořadí tudíž 1 druhý sloupec je jméno třetí sloupec je průměr a další 3 sloupce jsou čísla ze kterých je udělaný průměr v tom třetím sloupci další řádky pod tím je to samé akorát pořádí číslo 2 jiné jméno jiný průměr a jiné čísla v dalších sloupcích z kterých je udělaný průměr atd. atd. no a ted například ve třetím řádku se u daného jména změní průměr a bude mít nejvyšší ze všech tudíž se přesune na první místo celý jeho řádek mimo prvního sloupce 3. pořadí a bude v prvním řádku 1. pořadí nwm jak jinak to vysvětlit když to dam seřadit podle sloupce 3 tj. průměr tak se mi změní všechny sloupce tudíž i pořadí a mám místo 1. 2. 3. třeba 3. 1. 2.

Zivan
Level 3.5
Level 3.5
Příspěvky: 829
Registrován: leden 10
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Řazení v tabulkách

Příspěvekod Zivan » 23 lis 2018 12:57

Tak místo pevného pořadí do toho prvníhlo sloupce dej třeba vzorec =ŘÁDEK(), případně -1, pokud začínáš druhým.

Uživatelský avatar
atari
Level 4.5
Level 4.5
Příspěvky: 1798
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Řazení v tabulkách

Příspěvekod atari » 23 lis 2018 13:34

atari píše:1. dotaz: Dáš výběr sloupců a seřadíš jen výběr.

To už jsem psal, zkoušel jsi to, funguje to?

slanecek
Level 1
Level 1
Příspěvky: 62
Registrován: červenec 09
Pohlaví: Muž

Re: Řazení v tabulkách

Příspěvekod slanecek » 23 lis 2018 22:30

Pomohlo to ten řádek =row díky moc :)


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Skript pro automatické smazání dat v Google Tabulkách
    od jakub.michalek » 13 kvě 2018 16:19 » v Kancelářské balíky
    0
    364
    od jakub.michalek
    13 kvě 2018 16:19

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 3 hosti