Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Programy pro práci v kanceláři (Word, Excel, Access…=>Office)

Moderátor: Mods_senior

EZumrova
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod EZumrova » 02 dub 2024 08:12

Dobrý den,

mám podivný problém s Libre Office Calc na ntb s Win 11 (oboje je aktualizované). Potřebuji občas kopírovat něco do Calcu z jiného programu. Jenže když zkopíruji něco v rámci Calcu (a vložím tam nebo do jiného programu) tak je to OK. Ale pokud pak z jiného programu chci něco kopírovat do Calcu, tak se mi vkládá to, co jsem naposledy kopírovala v rámci Calcu. Jenže, ve schránce ten zkopírovaný text je, protože ho můžu vložit kamkoliv jinam. Nahrála jsem krátké video, který můj problém ukazuje, tak snad je to dobře vidět.

Nemám nejmenší tušení, kde je chyba. Jediné, co mi pomůže je zavřít vše z Libre a začít znovu :-(

https://www.youtube.com/watch?v=eaakRIdaWaE

Děkuji za každou radu :D

Reklama
Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3202
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod atari » 02 dub 2024 09:03

Zkopíruj do Libre něco jiného než odkaz, prostá čísla a písmena. To funguje?

EZumrova
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod EZumrova » 02 dub 2024 09:38

Bohužel ne, teď jsem to vyzkoušela na názvu souboru bez koncovky.
Naposledy upravil(a) EZumrova dne 02 dub 2024 14:08, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3202
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod atari » 02 dub 2024 11:12

Předchozí příspěvek se necituje viz pravidla: viewtopic.php?p=203524#p203524

Tyhle chyby už přetrvávají mnoho let. Před 15 lety tyto problémy způsobovaly programy od Nokie PC Suite apod.

Vymazej schránku ve WIN (https://www.instaluj.cz/magazin/jak-vym ... s-na-klik-) a pak zkus to kopírování.

Tady řeší stejný problém: https://forum.openoffice.cz/viewtopic.php?id=5829

EZumrova
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod EZumrova » 02 dub 2024 13:10

Děkuji a omlouvám se.

Je zajímavé, že na Win XP s Libre jsem nic takového nezaznamenala. A je to až s Win 11, kde si tohoto chování všímám -_-

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Příspěvky: 53579
Registrován: únor 12
Pohlaví: Muž

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod petr22 » 02 dub 2024 13:23

Windows XP byly pred 20 lety, ze ano. Tam schranka umela jen holy text a nic vic. Dnes se prenasi i formatovani
a dalsi parametry, clovek se kolikrat nestaci divit, co to vlozil po oznaceni a zkopirovani na pohled prosteho textu.

Po vlozeni textu napr. do Notepadu a opetovnem zkopirovani do Libre Office je to hadam v poradku.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3202
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod atari » 02 dub 2024 13:42

Omlouvat se nemusíš.
Stačí když uděláš to, co ti tady radíme, a podáš zprávu jak to dopadlo.

JuRas
Level 1
Level 1
Příspěvky: 93
Registrován: červenec 16
Pohlaví: Muž

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod JuRas » 02 dub 2024 13:52

Já teda Libreoffice nemám, ale při ukládání www adresy máš pak v nabídce možnost "Vložit jinak" --> "Vložit neformátovaný text". Nestačilo by to?

EZumrova
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod EZumrova » 02 dub 2024 14:02

atari píše:Vymazej schránku ve WIN (https://www.instaluj.cz/magazin/jak-vym ... s-na-klik-) a pak zkus to kopírování.


Asi zde dělám něco špatně, ale nefunguje mi to. Stále vkládám text z Calcu. Mám v tom zapsání chybu? %windir%/System32/cmd.exe /c 'echo off | clip' Zkoušela jsem varianty s " (dvojité uvozovky) místo jednoduchých, jen tu na začátku (dle obrázku), přidat ji za clip, ...

petr22 píše:Po vlozeni textu napr. do Notepadu a opetovnem zkopirovani do Libre Office je to hadam v poradku.


Ne, také mi to dělá. Teď jsem to vyzkoušela.

JuRas píše:Já teda Libreoffice nemám, ale při ukládání www adresy máš pak v nabídce možnost "Vložit jinak" --> "Vložit neformátovaný text". Nestačilo by to?


Bohužel, také ne -_-

Na Win 7 jsem takové chování nikdy nezaznamenala. U Win 8 si to také nepamatuji. Vyzkouším ještě na PC s Win 10.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3202
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod atari » 02 dub 2024 17:54

Co to řešíš "%windir%/System32/cmd.exe /c 'echo off ..." ???
Zmáčkneš WIN+V, klikneš myší na 3 tečky a dáš "Vymazat vše" (práce na 4s). V tom odkazu to máš takto popsané. Já to tak mám na WIN10 a předpokládám, že WIN11 to mají stejné.

EZumrova
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: leden 20
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod EZumrova » 03 dub 2024 08:24

Naní... :? No řeším, protože to je v tom prvním návodu, co jste posílal. Viz "Vymazej schránku ve WIN (https://www.instaluj.cz/magazin/jak-vym ... s-na-klik-) a pak zkus to kopírování." Viz příloha, kam mně to vede. Ten druhý jsem ještě plně nečetla. Pokud je to tam, tak ok ;)

A Win+V jsem nikdy nepoužívala a vlastně ani nic s Win+, takže o této možnosti moc nevím. A nevím, ale zdá se, že to také moc nefunguje. Aspoň ne tak, jak má. Zkopírovaný text v Calcu jsem vložila 3x. Pak jsem dala kopírovat něco z poznámkového bloku. Vkládá Calc. Win+V => Vymazala jsem to z Calcu (zůstalo jen to, co je z jiného programu). Nedala jsem Ctrl+C na něco jiného, ale rovnou Ctrl+V a vkládá se to z Calcu, i když je to ve schránce vymazané. Zkontroluji obsah schránky => Nic z Calcu. Dám Ctrl+C na text z bloku a stejně vloží to z Calcu. Vymazat vše mi dává stejný výsledek.

Jen tedy občas se stane, že to kopíruje tak jak má, ale pomalu mám pocit, že to s Win+V nemá co dělat. Je to divný... :?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Naposledy upravil(a) EZumrova dne 04 dub 2024 07:17, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
atari
Level 6
Level 6
Příspěvky: 3202
Registrován: říjen 08
Pohlaví: Muž

Re: Libre Office Calc - Divné chování při kopírování textu

Příspěvekod atari » 03 dub 2024 10:13

Už to píšu podruhé, předchozí příspěvek se necituje.

Já jsem to tvoje story moc nepochopil.

Postup je tento: je potřeba vymazat obsah schránky aby byla prázdná. Pak si otevři například ten Notepad, napiš tam „blablabla“ a zkopíruj to do Calc. A jelikož v té schránce nebude nic starého z toho Calcu, tak chci vědět, co to udělá. (A předtím restartuj PC).

Vypadá to tak, že LO nejsou 100% kompatibilní s WIN, a proto se to chová takto nestandardně. Takže jedině se obrátit na podporu LO, aby s tím něco udělali.

A nebo (ideální řešení) dokopat Mrkvosoft, aby udělali kvalitní systém, což je hezká utopie … :D


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Podivné chování touchpadu v MS Excel
    od Peťa » 13 čer 2023 16:58 » v Kancelářské balíky
    4
    1971
    od atari
    16 čer 2023 08:19
  • Nový PC, divné zvuky,
    od Bananqtz » 17 led 2024 04:12 » v Problémy s hardwarem
    1
    922
    od pcmaker
    18 led 2024 07:55
  • Sem tam divné mapování a chyby v obrazu
    od Edom » 20 lis 2023 18:43 » v Vše ostatní (sw)
    5
    1483
    od petr22
    21 lis 2023 14:51
  • Převod formatovaného textu na normalní.
    od BigSandy » 26 kvě 2023 07:27 » v Vše ostatní (sw)
    3
    1617
    od BigSandy
    26 kvě 2023 09:49
  • Ilustrator 2020 - problém textu v křivce
    od showpayne » 13 srp 2023 17:50 » v Design a grafické editory
    4
    2052
    od Grander
    14 srp 2023 14:44

Zpět na “Kancelářské balíky”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 0 hostů