Rozsah - pro radove stovky zaznamu mesicne a do celkoveho poctu zaznamu cca 20 000 a jednoduchou strukturu a jednouzivatelske prostredi je jeste pouzitelne reseni v Excelu, jinak je nutno zvlaste ve viceuzivatelskem prostredi prejit na databazovou aplikaci (mnozi se ofrnuji nad Accesem, ale da se pouzit).
Doplnil jsem do "projektu" (Desítky záznamů... zůstane Excel)
At zustanes u Excelu nebo pouzijes databazi, tak je nutno projekt resit databazove - dusledne oddelit BackEnd (tabulky se zaznamy a ostatni tabulky) a FrontEnd pro uzivatelsky pristup (pocinaje prihlasovanim uzivatelu, pristupovymi pravy a spravou uzivatelu pres zadavani a overovani dat, dotazy a az po tiskove vystupy).
To bych rád, protože (jak píšu na listuProjekt) musí tabulka "fungovat" i samostatně - ruční doplnění.
Můžeš přidat pár postřehů, co to v praxi znamená
"...dusledne oddelit BackEnd a FrontEnd pro uzivatelsky pristup" ?
PS.: Pokud zadani na listu Projekt povazujes za nabidku prace, tak za kolik. Jen tak pro informaci: sveho casu CLK pozadovala za vyhotoveni neschopenky bez postovneho cca 100 Kc, takze pri potrebnem casu na vyhotoveni v delce cca 5 - 6 minut jsou hodinove naklady cca 1000 Kc a musiz uznat, ze prace na analyze a programu je narocnejsi.

Ne, nemyslel jsem to jako "nabídku práce", ale jak píšu výše, abych pokaždé nemusel vysvětlovat všechny podrobnosti k dotazu, který mám/budu mít (a postupně přidával co ještě všechno chci doplnit :-)
Jak sem si přečet v tvých odpovědích
navstevniku, jsi vždycky rád /

/,když tazatel postupně přidává podmínky a to co jsi na začátku vytvořil se musí postupně předělávat nebo udělat celé znovu

- tomu jsem se chtěl vyhnout.
tak res a obcas, kdyz budes v koncich, tak sem napis.
Prví dotazy -
Co bude (následně) jednodušší - použit přepínač (čtenář CZ/EN) (přihlášení/odhlášení) a podle toho vybrat vstupní pole (ostatní zašedlé) nebo využít MultiPage se dvěmi kartami…
Ještě nevím jak nejjednodušeji odlišit při TISKU ženy a muže ve formulacích textu -
jsem si vědom/a, konal/a Vytvořit dvě stránky? Zaměňování konkrétních slov by asi bylo komplikovanější...?