kimi999:
► Zobrazit spoiler
Já nekupuju tyhle časáky kvuli hrám 90% CD jde pak do koše.
Kupuju je kvuli tématům. nejednou se stalo že z nich letělo DVD i s "dobrou hrou"
(možná vyhazování peněz, možná ne. Taky neříkám nikomu že si nemá kupovat ferrari ať si koupí škodovku, že je to auto jako auto.) to už sme ale offtopic proto píšu do spoileru...
Podle předchozího postu to vypadá že jsi první čech kterého "budu znát" co v počítači má každý soubor legálně ne? Dost pochybuji, stačilo by nakouknout do šložky s hudbou, obrázky etc. To by asi taky nahrávací společnosti, skladatelé, zpěváci(čky)/kapely nebyli nadšení. Což toto u mne nehrozí, jelikož pslouchám jeden styl hudby, který nabízí více než polovina autorů na svých domovských stránkách ke stažení)
Je 21.století, všechny vývojářské společnosti vědí, že jejich produkty jsou na internetu "někde" ke stažení. Jsou i takové portály,které jsou celosvětově známé ale stále tu jsou a stále tu jsou.
(příkladem budiž piratebay) který tu už něklik let je.
Pokud chtějí vývojářské společnosti bojovat s "pirátstvým" prvně si musí dostatečně zabezpečit své produkty a pak "nahánět" takové servery jako piratebay, nebo fora s warezem apodobně.
Autorský zákon znám docela slušně (a případné novely stačí najít na internetu), znám i peněžité sankce, i nejvyšší trest (odnětí svobody)
ale ani autorský zákon není přímočarý a kdokoliv kdo si ho pořádně přečte (a ten kdo to udělal, by potvrdit mohl, ale proč také) ví, že se dá bezproblému "obejít"
Já se přiznám mam "nelegálně" program Fraps
stahoval jsem ho na stahuj.cz byl shareware, od jedné aktualizace OS ale jede nepochopitelně jak plná verze, nebudu se potom pídit, zda-li je či není. Já ho nekupoval, pokud výrobce uvolnil nějakou verzi, nevím, nesleduji. Za mě pravost sleduje program Dozorce, neprojde-li aplikace při instalaci validací tak neinstaluji.
Warez nevyhledávám, jelikož si nepotřebuji do počítače a notebooku natahat kde jaký sajrajt.
Ano používám iso soubory, ale za učelem ochrany originálních disků a ne jejich šíření (samozřejmě případná kontrola od "SW policie" by tomu věřit nemusela, od toho ale existuje jistý "log"
Kupu her které mam mam od známých, ale ne kopírovaných, jsou to hry které už prostě nehrají. Hry nejsou OEM aby byli vázány na jeden PC, jelikož je nešíří za finanční odměnu, veřejně je neprovozují za učelem sebeobohacování, a pokud je nemají registrované u výrobců, tak pak proč si je nezahrát.
toto jasně říká autorský zákon. Pokud sám používáš "crack" "registrační čísla" .. už zasahuješ do produktu, což je porušení autorského zákona (ochranných známek) etc.
Drtivou většinu her stahuju na steam (pokud nevíš co je, pak problém) někdo by si steam nainstaloval někdo ne )stejně je na tom frag game) a jiné... (zbytek je náhodně od známých, a minimum z přeživších disků z časopisů)
K tématu:
Dreamfall mam na "whitelistu" počkám uvidím
nějaký další návrh? Něco na tento zpusob...