Zdravím. Mám následujícíc sestavu:
Win 7 Home 64-bit
8192MB Kingston X2 XMP Grey Series / DDR3 / 1600MHz
mo/bo GIGABYTE Z68X-UD3-B3 / Z68 / DDR
Intel Core i5-2500 Quad Core / 3,3 GHz / 6MB Cache / 1155
GIGABYTE AMD RADEON HD 6970 OC / 2GB DDR5 (5500MHz) / 900MHz
ADATA SSD S511 / 60GB / 2, 5" / SATA III - (tady mám OS)
HDD SEAGATE BARRACUDA 7200.12 / 1 TB (tady mám hry)
Seasonic M12II-620 / 620W / modulární / 80+ Bronze
Měl jsem taková očekávání, že nebudu u her s touto sestavou řešit plynulost, ale např. takový Shogun 2 - jede plynule, ale v momentě, kdy se začnou hromadně střílet šípy, hlavně zápalné, nebo dojde k hromadnému boji, tak se hra začíná trhat. Není to nic nehratelného, ale plynulé to prostě není. Ani Catalyst, ani detaily ve hře nemám nastavené na max.
U Empire TW jsem musel stáhnout výrazně trávu a stromy, abych to měl v bitvách plynulé.
Tak by mě zajímalo, jestli jsem si s tou sestavou moc fandil.
Ale už nevím, co by si měl člověk koupit, aby mu to šlapalo plynule.
Nebo nemá někdo nějaký tip na nastavení Catalystu nebo nastavení detailů ve hře?
Díky
Shogun 2 - plynulost
Re: Shogun 2 - plynulost
Hele, tohle se mi děje u Shogun taky. Řešil jsem to tak, že jsem se s kamerou šel jinam a nebyl přímo u šípů.
A sestavu máš podobnou?
Díval jsem se na tvůj profil, ale není tam OS a neumím porovnat naše grafárny.
Díval jsem se na tvůj profil, ale není tam OS a neumím porovnat naše grafárny.
Windows mám 7 - 64bit. (jako ty). Sestavu jak vidíš podobnou mám. U Total war sérií jsem se vždycky setkal s sekáním hry kvůli šípům.
To nechápu. Jestli se díváš někdy na Let's play na YouTube, tak borci to tam jedou na podobných nebo dokonce o něco slabších sestavách, mají u toho zapnutý Fraps, což žere 30-50% výkonu a takové cukání jsem tam ještě nezaznamenal.
No, ale vidím, že to není jen u mě, tak to mě uklidňuje.
Ale jak, říkám, nevím, co už by si měl člověk koupit za sestavu?
No, ale vidím, že to není jen u mě, tak to mě uklidňuje.
Ale jak, říkám, nevím, co už by si měl člověk koupit za sestavu?

Někdy nejsou hry prostě softwarově vyštělované, nemluvě o jejich chybách a neutáhne je jakýkoli současný hardware. Ončas také zlobí ovladač grafiky, dokonce i zvukovky (to jsem zažil kdysi u Drakana, dokud jsem neaktualizoval ovladače zvukovky, tak jsem stále tuhl na jednom mostě, a to jsem šel pěšky a neletěl na drakovi).