Zdravim Vas.
Mam starsi komp (cca 3.5 roka) kupoval som ho na hranie. Ked bol novy hral som na nom napriklad Mafiu 2 vo full HD na max detaily a isla krasne cca 50-60fps (+ serial na druhom monitore). Teraz mam ale problem, ze mi vsetko seka... Priklad CMR Dirt 1 co je stara hra (odporucana grafika je Radeon X1950 Series...) ma 15-20fps a to viem, ze na tom kompe som hral Dirt 3 na full detailoch cca 60fps...
Chapem, ze "zelezo" starne a jeho vykon pomalicky klesa... tiez chapem, ze windows casom spomaluje... Kazdopadne ale sa mi nechce verit, ze az takto krutoprisne (dirt 1 seka vs dirt 3 na 60 fps)
Komp formatovat nechcem ale presiel silnou ocistou full scan a liecenie najnovsim esetom, cc cleanerom, odinstaloval som velmi vela hier a appiek co som nepotreboval, vycistil som registre, aktualizoval system, ovladace, vyhodil nejake sluzby pri startupe kompu, kose, tmp veci.... nepomohlo. Ak pri necinnosti zapnem task manager vsetko je v normale CPU 0-5%, ramka cca 35%, siet nic, HDD nic...
Robil som aj test "zeleza" (http://www.userbenchmark.com/UserRun/1106773) s ktoreho jasne vyplinulo, ze potrebujem komp novy :), no kazdopadne sa tam uvadza ocakavanie vs realita a moje "zelezo" s toho vyslo celkom dobre...
Takze napadne niekoho nieco? HW je plus minus ok, soft tiez precisteny, pocitac chodi dobre, ma rychlu odozvu a da sa s nim pekne pracovat len tie hry no :(
(Mohla by byt v tom kompe nejaka inteligentna "pliaga" ktora je necinna ak nieje komp vytazeny a spusti sa az ked zapnem hru napr?)
Zostava:
Doska: Asus M5A99X EVO,
CPU: AMD Phenom II X4 (4 cores, 4 threads, 3,4GHz),
GPU: AMD HD 6870 (1GB, vyrobca Asus),
HDD: Seagate Barracuda 7200 500GB,
RAM: Kingston 2x2GB 1666Mhz
Krutoprisna strata vykonu
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Krutoprisna strata vykonu
Co teploty?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Krutoprisna strata vykonu
Nahodil som si Open Hardware Monitor a posielam screenshot. Meranie trvalo cca 2 min. pri spustenej mafii 2, full HD, detaly viacmenej full. Celkom ma prekvapilo tych takmer 100% CPU/GPU.... Teploty CPU asi nebudu tiez koser co?
Tiez som dnes bol v biose a mam tam 3 moznosti: (nepamatam presne nazvy ale tak nejak) - ticho a slaby vykon, normal, vysoka spotreba/vykon. Tak som dal vysoku spotrebu/vykon, no lenze po restarte som mal nastavenu zase tu najslabsiu ale nastavenia komponentov boli cele zle... Procak mal 3.7GHz (ma mat 3.4) a ramky fachali na nejakych 1150Mhz - tak som dal reset defaults. (nastavilo sa - CPU: 3.4Ghz a Ramky 1333Mhz - ja zijem v tom ze mam 1600Mhz ale toto mi nejak teraz nevadi ak by to bolo dolezite tak rozoberiem kompa a pozriem aky je real)
+ mam tu pastu medzi procak a pasivny chladic asi to je krok ktory by trebalo spravit (?) Lenze trochu sa toho bojim. Rozobrat / Zlozit nieje problem, skor mam obavu o rovnomerne rozlozenie pasty a o mnozstvo (aby sa neroztiekla kade tade po doske lebo udajne je to vodive tak to by bol pruuuser)
EDIT: Este som spravil jeden test a screen shot je z chvile kedy som auto rozpeckoval na maximum. (AMD System Monitor)
Tiez som dnes bol v biose a mam tam 3 moznosti: (nepamatam presne nazvy ale tak nejak) - ticho a slaby vykon, normal, vysoka spotreba/vykon. Tak som dal vysoku spotrebu/vykon, no lenze po restarte som mal nastavenu zase tu najslabsiu ale nastavenia komponentov boli cele zle... Procak mal 3.7GHz (ma mat 3.4) a ramky fachali na nejakych 1150Mhz - tak som dal reset defaults. (nastavilo sa - CPU: 3.4Ghz a Ramky 1333Mhz - ja zijem v tom ze mam 1600Mhz ale toto mi nejak teraz nevadi ak by to bolo dolezite tak rozoberiem kompa a pozriem aky je real)
+ mam tu pastu medzi procak a pasivny chladic asi to je krok ktory by trebalo spravit (?) Lenze trochu sa toho bojim. Rozobrat / Zlozit nieje problem, skor mam obavu o rovnomerne rozlozenie pasty a o mnozstvo (aby sa neroztiekla kade tade po doske lebo udajne je to vodive tak to by bol pruuuser)
EDIT: Este som spravil jeden test a screen shot je z chvile kedy som auto rozpeckoval na maximum. (AMD System Monitor)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 1585
-
od Gerra
Zobrazit poslední příspěvek
11 lis 2024 12:46