Dobrý den.
Mám problémy s padáním her většinou na plochu a výjimečně modrá smrt ale spíš na tu plochu. Modrou smrt jsem snad vyřešil novou instalaci win 10. Ale v podstatě jsem si nahrál jen jedinou hru, teď čerstvé a tou je "Rust" přes Steam. Do hry jsem se dostal zatím jednou, myslím tím do raidu ale jinak do menu se dostanu 9 z 10 a do raidu 1 z 10. Pády do plochy. Žádné přehřívání, žádný vir ani malware. Čerstvé přeinstalované. Zrušené oddíly disku, vytvořené nové, naformátované a nainstalované nové win 10. Nainstalován grafický ovladač ze stránek nVidia, antivirus defender, nainstalován Steam a hned jsem stáhnul "Rust" a začal hrát abych se vyhnul kolizím programu či nějakým spekulacím že jsem tam nahrál něco co jsem neměl. Nic takového. Když si stáhnu třeba call of duty přímo z aktivision nebo starfield z Xbox gamebar a nebo Escape from Tarkov, bude to dělat to same.Prosím poraďte čím by to mohlo být a nebo mě aspoň někdo nasměrujte správným směrem. Děkuji
Pády všech her
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Re: Pády všech her
Vypiš prosím tě celou konfiguraci pc značka a typ desky, grafiky, disku, procesoru...
-
- nováček
- Pohlaví:
Mohl by to být i problém s externím napájením grafické karty. Chová se jakoby neměla dost energie pro přechod do plného výkonu.
-
- Level 4
- Pohlaví:
Můj tip je vadná RAM, nebo nestíhá XMP profil. Otestuj programem Memtest86+:
https://www.memtest.org/
https://www.memtest.org/
-
- Level 2.5
- Pohlaví:
Klidně to může být i procesorem, intel 13/14 gen.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Intel core i7-9700KF
RAM 1x 16 GB 2666 MHz
3x disk, SSD 256, SSD 500, HDD 1T.
GeForce GTX 1650 super.
Co je to za napad, do herniho pocitace 1 pametovy modul misto 2? Takto nefunguje dual channel.
Zacal bych tim Memtestem, spustenym z flashky (ne z Windows, to nema smysl)
Kdyz pouzivas jen Defender, netvrdil bych s jistotou, ze zadny virus ani malware. Nicmene po ciste
isntalaci by tam skutecne byt nemel a podle chovani to bude spise hw problem.
RAM 1x 16 GB 2666 MHz
GeForce GTX 1650 super.
Co je to za napad, do herniho pocitace 1 pametovy modul misto 2? Takto nefunguje dual channel.
Kdyz pouzivas jen Defender, netvrdil bych s jistotou, ze zadny virus ani malware. Nicmene po ciste
-
- nováček
- Pohlaví:
Kminek píše:Vypiš prosím tě celou konfiguraci pc značka a typ desky, grafiky, disku, procesoru...
Intel core i7-9700KF
RAM 1x 16 GB 2666 MHz
GeForce GTX 1650 super.
zakladni deska /H310M PRO-VDH PLUS (MS-7C09)
nemá dual slot,takže dvě ramky nedávají smysl. jako má dva sloty ale tato deska prý nepodporuje spolupraci dvou
ramek současně, prý kdybych tam dal druhou, tak je to jedno, protože se budou chovat jako jdena velká.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 9 vteřinách:
petr22 píše:Intel core i7-9700KF
RAM 1x 16 GB 2666 MHz
GeForce GTX 1650 super.
deska nepodporuje dual slot.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Samozrejmne ze podporuje dual channel. Ma to vyrobce ve specifikacich. Nevidel jsem desku, ktera by mela 2 nebo 4 sloty
a nepodporovala dual channel (coz jsou obvykle sloty stejne barvy).
2 x DDR4 memory slots, support up to 32GB
Supports DDR4 2666/ 2400/ 2133 MHz (by JEDEC)1
Supports DDR4 2666/ 2400/ 2133 MHz (by XMP OC)1
Supports Dual-Channel mode
Supports non-ECC, un-buffered memory
Supports Intel® Extreme Memory Profile (XMP)
2666 MHz for I7 and I5 processors only.
Single channel na tom screenshotu to pise proto, ze tam mas pouze 1 modul, ne proto ze by deska nepodporovala dual channel.
Spust ten Memtest a nech ho bezet nekolik hodin, at overis jestli je nebo neni problem s RAM.
Single channel na tom screenshotu to pise proto, ze tam mas pouze 1 modul, ne proto ze by deska nepodporovala dual channel.
Spust ten Memtest a nech ho bezet nekolik hodin, at overis jestli je nebo neni problem s RAM.
-
- nováček
- Pohlaví:
petr22 píše:Samozrejmne ze podporuje dual channel. Ma to vyrobce ve specifikacich. Nevidel jsem desku, ktera by mela 2 nebo 4 sloty
Single channel to pise proto, ze tam mas pouze 1 modul, ne proto ze by deska nepodporovala dual channel.
Dobře, dejme tomu. To ale nemůže způsobovat problém který mám. Navíc ramka je cca 2 roky stará a procesoru taky cca 2 roky. mám ještě v šupliku 8GB ale jinou frekvenci, to tam dát nemůžu. Dejme tomu že při koupím tu samou. Problém se podle mě nevyřeší další ramkou.
-
- Guru Level 15
- Pohlaví:
Jakou jinou frekvenci? Pokud je to DDR4, tak tam fungovat musi. Frekvence v oznaceni modulu je maximalni, funguje
vzdy i na vsech nizsich, tedy jakakoliv RAM bude fungovat napr. na 2400 MHz.
Jaky je presne typ zdroje? Lacine neznackove zdroje sou nebezpecne pro sve okoli a pady systemu take casto zpusobuji.
vzdy i na vsech nizsich, tedy jakakoliv RAM bude fungovat napr. na 2400 MHz.
Jaky je presne typ zdroje? Lacine neznackove zdroje sou nebezpecne pro sve okoli a pady systemu take casto zpusobuji.
Naposledy upravil(a) petr22 dne 22 říj 2024 12:16, celkem upraveno 1 x.
-
- nováček
- Pohlaví:
echo-cz píše:petr22 píše:Samozrejmne ze podporuje dual channel. Ma to vyrobce ve specifikacich. Nevidel jsem desku, ktera by mela 2 nebo 4 sloty
Single channel to pise proto, ze tam mas pouze 1 modul, ne proto ze by deska nepodporovala dual channel.
Dobře, dejme tomu. To ale nemůže způsobovat problém který mám. Navíc ramka je cca 2 roky stará a procesoru taky cca 2 roky. mám ještě v šupliku 8GB ale jinou frekvenci, to tam dát nemůžu. Dejme tomu že při koupím tu samou. Problém se podle mě nevyřeší další ramkou.
Tak máte pravdu. Podporuje dvoukanálový režim. Piše to výrobce. Ale stejně. To nemůže být důvod proč padají všechny hry v PC co jsem měl a nebo mám.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
echo-cz píše:Problém se podle mě nevyřeší další ramkou.
Sice te k tomu tvuj nick castecne opravnuje, ale tady neni zvykem citovat cele prispevky

Problem se nevyresi DALSI ramkou, ale test te STAVAJICI ji potvrdi nebo vylouci jako pricinu. Proto ti tu uz dva psali, at ho provedes.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..