Mám notebook Lenovo IdeaPad Y570 - Intel core i7
- NVIDIA Geforce GT555M
- 4GB RAM ,k dispozice 2GB (další 2 má systém)
Všechny hry, kterém jsem nainstaloval (MW2, Mafia 2, NFS:Hot pursuit ...) jedou krásně plynule, ale minecraft se mi seká. Pustím ho a jde rychle tak 4 s. a pak se začne sekat až nakonec po minutě se div nezastaví úplně :( nevím čím to může být :/ Poradíte?
Sekající se Minecraft
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Sekající se Minecraft
Zkus přeinstalovat Javu.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Máě trochu horší grafiku než já a taky se mi to seká, neni to tím že by jsi měl starou javu nebo něco s minecraftem, ale minecraft je strašně náročná FPS game .. Podle dá se říci grafiky to nevypadá ale je to tak .. :) Jedině kdyby jsi si koupil grafiku pro náročný hry do ntb by tě to stálo kolem 3000 a do počítače 5 000 aby se ti minecraft nesekal tak moc 

Zkus ve Video settings nastavit místo "pěkná grafika" "rychlá grafika" a vykreslovací vzdálenost si sniž
Děkuju za vaše názory a rady. 

stáhni si optifine. Máš tam rožšířené nastavení :) já jsem vytáhl i na svém pravěkém ntb (Intel celeron m520 1.6Ghz, Ati xpress 1100 256mb) 50fps na short
http://www.minecraftdl.com/optifine-fps-boost-mod/

AMD FX-6300 6x @4,8Ghz|Gelid Solution Tranquillo rev.2| 2x Corsair Vengeance Low Profile 4GB DDR3 1600 |MSI R7870 Twin Frozr 2GD5/OC|Seagate Barracuda 7200.14 1TB|MSI 990FXA-GD55|OCZ ZS Series 550W
Problém je v přepínání grafik. U Minecraftu nefunguje automatický přepínání technologií Optimus a hra jede pořád na integrovaný GK.
Před spuštěním hry je nutný přepnout preferovaný grafický procesor na procesor nVidia. Postup:
Ovládací panel nVidia -> Spravovat 3D nastavení -> Globální nastavení -> Preferovaný grafický procesor ->
Vysokovýkonný procesor nVidia -> Použít.
Pak hra bude využívat nVidii a pojede líp.
Před spuštěním hry je nutný přepnout preferovaný grafický procesor na procesor nVidia. Postup:
Ovládací panel nVidia -> Spravovat 3D nastavení -> Globální nastavení -> Preferovaný grafický procesor ->
Vysokovýkonný procesor nVidia -> Použít.
Pak hra bude využívat nVidii a pojede líp.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷